Livka Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Teraz powinno być dobrze ;) http://www.dogomania.pl/threads/176834-Super-ksiAE-A-ki-na-zimowe-wieczory-dla-Grubcia-Do-15-01-2010r-godz-24-00 Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Mam transport dla Grubcia na najbliższy piątek rano ! Mój TZ jedzie w sprawach służbowych do Krakowa i zgodził się, żebyśmy pojechali dłuższą drogą przez Mielec, także jedyną opłatą będzie ta związana z kosztem benzyny za nadwyżkę kilometrów (droga Warszawa-Mielec-Kraków jest dłuższa o jakieś 110 km niż droga Warszawa-Kraków). Także opłata będzie śmieszna, jakieś 50-80 zł (ile dokładnie, okaże się w trasie, bo warunki pogodowe mają być niezbyt korzyste). Tylko Grubcia trzeba byłoby wyciągnąć w czwartek, tak żeby w piatek rano mógł wyjechać od nas z Zalesia. Quote
magdyska25 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Słuchajcie- co do wydania psa/nie wydania. Jutro postaram się dodzwonić na Paluch i przedstawić się jako osoba chcąca Go adoptować- zobaczę co mi powiedzą. Czy mają jakieś "ale"... Jeżeli wet przy adopcji będzie robił problemy to nie wiem....chyba pójdę z Grubciem na "długi spacer". GRUBCIO MOŻE PAKOWAĆ WALIZKI WE WTOREK/ŚRODĘ JEDZIEMY:) ZNAJOMY PODAŁ CENĘ: 160 zł.- brzmi nieźle. To jak co robimy? Ja chciałabym znać jak najszybciej odpowiedź gdyż znajomy musi załatwić sobie zastępstwo- w danym dniu wziąć wolne. Edit: Dada to co w końcu robimy... Bo ja już sama nie wiem... Quote
majqa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Wspaniale. Musiałby tylko gdzieś z czw./pt. być przenocowany. Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ostatecznie (cytuję mojego TZ) Grubcio może przenocować u nas w salonie :) Quote
clo Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Nikus przepraszam za te ciotki bo oczywiscie wujkowie tez tu bardzo pomogli!:))) co do transportu to moze lepiej jednak zeby wyciagnac Grubcia jak najszybciej sie da zeby juz nie marzl przetrzymac go chwilke i niech jedzie z Dadam bo jej opcja jest najtansza.. Magdyska "dlugi spacer"to zawsze jakas alternatywa;) co do nr konta to do tej pory ja zbieralam ale jako ,ze mam duzo psow pod swoja opieka to bezpieczniej bedzie jak magdyska bedzie zbierac bo ja sie nie pogubie :)wiec odesle ci magdyska tylko podaj mi na pw nr konta wszystko co poszlo na grucia na moje konto ale musisz rozeslac do wszystkich osob deklarujacych i jedno i stale wplaty swoj nr konta bo tu jest taki ruch ,ze zaraz moga inni tego nie doczytac lub cos wiec trzeba kazdemu rozeslac pw z twoim nr konta bo nie ktorzy moga nie doczytac ze to oni maja sie na pw odezwac . Quote
majqa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 To pozostaje wobec tego kwestia sukcesu w wyciągnięciu Grubcia. :-) Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Magdyska25 - zapytaj swojego znajomego, czy byłaby szansa, aby zabrał Grubcia ze schronu w czwartek. Oczywiście, trzeba jutro zadzwonić do schroniska i zapytać, czy wyrażają zgodę na adopcję, żeby nikt nie jechał po Grubcia na próżno. EDIT : Tylko pamiętajcie, że adopcje są do 16.00. Większość osób niestety pracuje w tych godzinach. Quote
Aga-33-76 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Boziniu jak się cieszę :lol: Już wiadomo kto zbiera kasę dla Grubcia ? Proszę o nr konta. Quote
egeri Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Świetny psiak:) Kurczę szkoda, ze teraz akurat u mnie puste kieszenie. Może cos wyskrobie w lutym :) Naprawdę podziwiam tych wszystkich ludzi z Dogomani, którzy tak się angażują w pomoc tym wszystkim psom. Trzymajcie tak dalej!!! :) Mówię u mnie z kasą krucho, ale może coś się uda. Buziaki dla Grubcia :) :) :) Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Nr konta jest w 1 poście. Fundusze dla Grubcia zbiera Magdyska25, jego wolontariuszka (swoje dane przesyła na PW). Magdyska25 - może podaj mi swoje dane na PW, będą wysyłać je deklraowiczom, gdy Ciebie nie będzie na dogo. Quote
TERESA BORCZ Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 prosimy o namiary i konto szybciutko dla cioteczki czerdy!!! super wiadomości, czyli w jak tylko wejdzie psinek na salony to dzwonie do Mielca, że jest w drodze. trzymam kciuki. Quote
magdyska25 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Clo masz zablokowaną skrzynkę;)- dobra poszła wiadomość. Dada- zapytam. Takie tu zamieszanie że ja już ledwo nadążam... Quote
clo Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 juz odblokowalam;))))a sluchajcie poprosze foty i zdjecia doggyego i moze jeszcze jakiegos malego dziadunia?bo skoro grubcio jedzie do mielca to mam u zuziam dwa miejsca tj caly kojec do dyspozycji:)i prawdopodobnie Pani od zuziam dosponsoruje nam psiaki200zl:))czyli jakby sie uzbieralo kolejne 350zl deklaracji to moga jechac 2 psy maluch za 150zl:)i jakis wiekszy (doggy za 350 ale w tym 200zl bedzie od pani):))) Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Fakt, wątek pędzi jak szalony :) Magdyska - powysyłasz dziś deklarowiczom z listy z 1 postu swoje dane ? Clo - podlicz proszę wpłaty i zaznacz, od kogo są. Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Clo - ZuziaM już pisała (z 5 stron temu), że ta Pani, która sponsoruje kojec sfinansuje pobyt jakiegoś innego psiaka, już chyba został wybrany. ZuziaM - przepraszam bardzo, że nie poinformowałyśmy Cię wczoraj o zmianie planów co do miejsca pobytu Grubcia. Quote
morisowa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='clo'] poprosze foty i zdjecia doggyego i moze jeszcze jakiegos malego dziadunia? bezczelnie podeślę takiego starego paluchowego brzydala o imieniu Muniek: Na Paluch trafił w połowie 2006. Mały pokraczny bury kundel. Zero zainteresowania przez 3 lata :/ Quote
magdyska25 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Dada- właśnie jestem w trakcie wysyłania. Co do "wzięcia na siebie" jak będę coś wiedziała to dam znać (nie wiem czy czwartek- tak bez wolnego- coś się uda zrobić). Bo chodzi o czwartek tak? Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ktoś wspomiał o osobie, która mogłaby podarować Grubciowi worek karmy - może ktoś miałby możliwość nam ją dostarczyć, zawieźlibyśmy od razu Grubcia z jego ekwipunkiem. Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Tak, czwartek. W piątek po 12 będzie już za późno na wyjazd, Norbert musi wyjechać rano. Quote
clo Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 w razie co moja mama nawet jutro moze go na siebie wyadoptowac:)))))ona jest dobra jakby nie chcieli wydac pojdziemy z nia na spacer..;p dadam skontaktowalam sie z zuziam dzis rano po tym poscie juz:)i jednak dla nas przytrzyma miejsce na 2 psy:)i sponsroing pani tez:))))wiec moze muniek i doggy w takim razie?tak zeby sie dogadaly w jednym kojcu:) Quote
Dada M Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dogi nie przepada za innymi samcami, także łączenie go z psem uważam za ryzykowne. Poza tym - Dogi trzyma formę, są starsze psy w potrzebie np. dobermanowaty Chojrak (akceptuje inne samce) : Quote
Recommended Posts