Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam transport dla Grubcia na najbliższy piątek rano !
Mój TZ jedzie w sprawach służbowych do Krakowa i zgodził się, żebyśmy pojechali dłuższą drogą przez Mielec, także jedyną opłatą będzie ta związana z kosztem benzyny za nadwyżkę kilometrów (droga Warszawa-Mielec-Kraków jest dłuższa o jakieś 110 km niż droga Warszawa-Kraków).
Także opłata będzie śmieszna, jakieś 50-80 zł (ile dokładnie, okaże się w trasie, bo warunki pogodowe mają być niezbyt korzyste).

Tylko Grubcia trzeba byłoby wyciągnąć w czwartek, tak żeby w piatek rano mógł wyjechać od nas z Zalesia.

Posted

Słuchajcie- co do wydania psa/nie wydania.
Jutro postaram się dodzwonić na Paluch i przedstawić się jako osoba chcąca Go adoptować- zobaczę co mi powiedzą.
Czy mają jakieś "ale"...
Jeżeli wet przy adopcji będzie robił problemy to nie wiem....chyba pójdę z Grubciem na "długi spacer".

GRUBCIO MOŻE PAKOWAĆ WALIZKI WE WTOREK/ŚRODĘ JEDZIEMY:)

ZNAJOMY PODAŁ CENĘ: 160 zł.- brzmi nieźle.

To jak co robimy?
Ja chciałabym znać jak najszybciej odpowiedź gdyż znajomy musi załatwić sobie zastępstwo- w danym dniu wziąć wolne.

Edit:
Dada to co w końcu robimy...
Bo ja już sama nie wiem...

Posted

Nikus przepraszam za te ciotki bo oczywiscie wujkowie tez tu bardzo pomogli!:)))

co do transportu to moze lepiej jednak zeby wyciagnac Grubcia jak najszybciej sie da zeby juz nie marzl przetrzymac go chwilke i niech jedzie z Dadam bo jej opcja jest najtansza..
Magdyska "dlugi spacer"to zawsze jakas alternatywa;)
co do nr konta to do tej pory ja zbieralam ale jako ,ze mam duzo psow pod swoja opieka to bezpieczniej bedzie jak magdyska bedzie zbierac bo ja sie nie pogubie :)wiec odesle ci magdyska tylko podaj mi na pw nr konta wszystko co poszlo na grucia na moje konto
ale musisz rozeslac do wszystkich osob deklarujacych i jedno i stale wplaty swoj nr konta bo tu jest taki ruch ,ze zaraz moga inni tego nie doczytac lub cos wiec trzeba kazdemu rozeslac pw z twoim nr konta bo nie ktorzy moga nie doczytac ze to oni maja sie na pw odezwac .

Posted

Magdyska25 - zapytaj swojego znajomego, czy byłaby szansa, aby zabrał Grubcia ze schronu w czwartek.

Oczywiście, trzeba jutro zadzwonić do schroniska i zapytać, czy wyrażają zgodę na adopcję, żeby nikt nie jechał po Grubcia na próżno.

EDIT : Tylko pamiętajcie, że adopcje są do 16.00. Większość osób niestety pracuje w tych godzinach.

Posted

Świetny psiak:) Kurczę szkoda, ze teraz akurat u mnie puste kieszenie. Może cos wyskrobie w lutym :) Naprawdę podziwiam tych wszystkich ludzi z Dogomani, którzy tak się angażują w pomoc tym wszystkim psom.
Trzymajcie tak dalej!!! :)
Mówię u mnie z kasą krucho, ale może coś się uda.
Buziaki dla Grubcia :) :) :)

Posted

Nr konta jest w 1 poście.
Fundusze dla Grubcia zbiera Magdyska25, jego wolontariuszka (swoje dane przesyła na PW).

Magdyska25 - może podaj mi swoje dane na PW, będą wysyłać je deklraowiczom, gdy Ciebie nie będzie na dogo.

Posted

juz odblokowalam;))))a sluchajcie poprosze foty i zdjecia doggyego i moze jeszcze jakiegos malego dziadunia?bo skoro grubcio jedzie do mielca to mam u zuziam dwa miejsca tj caly kojec do dyspozycji:)i prawdopodobnie Pani od zuziam dosponsoruje nam psiaki200zl:))czyli jakby sie uzbieralo kolejne 350zl deklaracji to moga jechac 2 psy maluch za 150zl:)i jakis wiekszy (doggy za 350 ale w tym 200zl bedzie od pani):)))

Posted

Fakt, wątek pędzi jak szalony :)

Magdyska - powysyłasz dziś deklarowiczom z listy z 1 postu swoje dane ?

Clo - podlicz proszę wpłaty i zaznacz, od kogo są.

Posted

Clo - ZuziaM już pisała (z 5 stron temu), że ta Pani, która sponsoruje kojec sfinansuje pobyt jakiegoś innego psiaka, już chyba został wybrany.

ZuziaM - przepraszam bardzo, że nie poinformowałyśmy Cię wczoraj o zmianie planów co do miejsca pobytu Grubcia.

Posted

[quote name='clo'] poprosze foty i zdjecia doggyego i moze jeszcze jakiegos malego dziadunia?
bezczelnie podeślę takiego starego paluchowego brzydala o imieniu Muniek:

Na Paluch trafił w połowie 2006. Mały pokraczny bury kundel. Zero zainteresowania przez 3 lata :/

Posted

Dada- właśnie jestem w trakcie wysyłania.
Co do "wzięcia na siebie" jak będę coś wiedziała to dam znać (nie wiem czy czwartek- tak bez wolnego- coś się uda zrobić).
Bo chodzi o czwartek tak?

Posted

Ktoś wspomiał o osobie, która mogłaby podarować Grubciowi worek karmy - może ktoś miałby możliwość nam ją dostarczyć, zawieźlibyśmy od razu Grubcia z jego ekwipunkiem.

Posted

w razie co moja mama nawet jutro moze go na siebie wyadoptowac:)))))ona jest dobra jakby nie chcieli wydac pojdziemy z nia na spacer..;p

dadam skontaktowalam sie z zuziam dzis rano po tym poscie juz:)i jednak dla nas przytrzyma miejsce na 2 psy:)i sponsroing pani tez:))))wiec moze muniek i doggy w takim razie?tak zeby sie dogadaly w jednym kojcu:)

Posted

Dogi nie przepada za innymi samcami, także łączenie go z psem uważam za ryzykowne. Poza tym - Dogi trzyma formę, są starsze psy w potrzebie np. dobermanowaty Chojrak (akceptuje inne samce) :