Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poszlo:)
przydaloby sie grubciowi najbardziej allegro na tzw "wypasie";))zeby byl chlopak wyrozniony itd..nasze psy w wiekszosci ida z allegro,gumtree i alegratki..

Posted

NO DOTARŁAM!!! ISTNY CUD. NIE WIEM CO SIĘ DZIEJE .

Na każdą stronę czekam pół godziny, pw nie otwierają się wogóle, albo po maximum 2 , ale po każdorazowym włączeniu i wyłączeniu komputera. LEDWO DOTARŁAM ABY POWIEDZIEĆ ŻE NIE MA CZASU NA DŁUŻSZE CZEKANIE. Przecież musimy zdążyc pomóc GRUBCIOWI. . Zewnętrzne kojce nie są rozwiązaniem dla psika w jego stanie. Ma miejsce u JOASI w pokoiku wewnątrz domu z wybiegiem . opieke juz tyle razy opisywałam. jest super. wiem że stan GRUBCIA po takich cierpieniach nie pozwala na dłuższe czekanie. od momentu założenia wątku proszę o pomoc kogo mogę z myślą o sensowwnym zabezpieczeniu Grubcia, do czasu znalezienia mu domku.

W takim stanie mieliśmy psa w schronie, a nawet gorszym bo nie chodził na tylne łapki ale nimi powłóczył,szkielet wyrzucony prze właściciela z powodu wieku. NIKUS GO ZNA. TO DZIADEK KTÓRY JUŻ DZIADKIEM NIE JEST. Zajęłam się nim z odrobiną troski, przytył, wydobrzał, czeka na nasze wspólne spacery ze smakołykami i biega, nie nadążam za nim. Tak, biega i nie powłóczy już nogami, a wet go nie widział. lepsze warunki, jedzonko i człowiek.

TAK MAM NADZIEJE BEDZIE Z GRUBCIEM. NIE MOŻE TO BYĆ HOTELIK NA DOŻYCIE. TO BĘDZIE HOTELIK NA ŻYCIE A POTEM ZNAJDZIE SIE I DOMEK. prosimy tylko o szczodry odzew, tak by ogromna krzywda tego stworzenia została choć troche naprawiona.

GRUBCIA LEPSZY STAN TO BEDZIE NASZ SUKCES. ustaliłam z panią Joasią że ze względu na zmęczenie psai mrozy może będziemy musieć przyśpieszyć wyjazd zanim dozbieramy pełną deklaracje na czesne i karmę. Możemy za zgodą pani JOASI oplacić "z dołu". MOŻE JECHAC JUŻ.

Potrzebny jest transport, najlepiej taki przy okazji, bo funduszy nie za dużo. Tak sobie marzę że zjawi się jakiś dobry duszek i GRUBCIA porwie w nowe życie. Wiem że jeżdzi trasą Warszawa Śląsk jedna cioteczka, a stąd zńów trzeba by pomysleć. jest nas sporo kto ma pomysł?

Mam nadzieję że uzbieramy na ten cel jeszcze troszkę kasy bo nigdy nie wątpiłam w Dogo, jak pomyślę jak przed świętami wirowały cuda, to chciałabym je widzieć i po świetach.

CHCIAŁAM PRZEPROSIĆ CIOTECZKI KTÓRE ODPOWIADAŁY NA APEL I NIE NATYCHMIAST MIAŁY ODEMNIE ODPOWIEDŻ. Tym razem niezależne to było od mojej woli, ale się starałam. wielkie dzięki za uwagę i deklaracje pomocy w każdej formie. Są jeszcze osoby które deklarowały że pojawia się w miarę wolnego czasu. Widać GRUBCIO pozyskał sporo troskliwych dusz dla siebie.

DZIEWCZYNY KOCHANE MIEJSCE U ZUZI M MIEJCIE NA PSIKA W LEPSZYM STANIE. ZARAZ PO GRUBCIU JEDZIEMY DO ZUZI M Z NOWYM LOKATOREM NA MIEJSCE GRUBCIA.

MYŚLE ŻE TO JEST ROZWIĄZANIE OPTYMALNE.

pieska trzeba zaszczepić. TAM NA MIEJSCU JEST TEŻ WETERYNARZ BARDZO DOBRY, I O NIEBO TAŃSZY NIŻ W WARSZAWIE. CIOTECZKA Z DOGO, YOKO100 ODWIEDZA PSIAKI.

IDĘ DALEJ SZUKAĆ POMOCY.

Posted

teresko jak dobrze,ze jestes:))))kochana starsznie ci chcialam podziekowac..bo gdyby nie ty...od poczatku bylas gotowa do pomocy z grubciem..i juz zdzialalas cuda:))zobacz ile dobrych serc tu mamy dzieki tobie?:)))dziekuje Ci rowniez za miejsce dla grubcia:)))to w takim razie szukamy transportu!!!!czy jest ktos kto moze zawiezc Grubcia najlepiej nawet i jutro?:)))))

Posted

to nasza moja i fizi kiarunia...zabrana z ulic szydlowca...dom byl "super"sprawdzilysmy..pani sensowna,mila..zaplacila za transport zapisala kiarunie do psiego przedszkola..itd..ale nagle..coz...zwrot o 180 stopni..moja 1 nie udana adopcja:(boli strasznie:(

Posted

Aktywację zrobiłam przez swoje konto. Jeśli ktoś w treści nie dostrzeże danych kontaktowych, a napisze do mnie przez formularz, przekieruję mail na właściwą odbiorczynię.

Posted

Boże, jaka cudna morda! On jeszcze odżyje, zobaczycie...
Na razie mogę zadeklarować na stałe tylko 20 zł, wyślę pod koniec tygodnia. Proszę o nr konta.

Posted

TERESA BORCZ - bardzo dziękuję za zaangażowanie :)
Psy z Palucha podczas adopcji są szczepione przeciwko wściekliźnie i dostają środki na odrobaczenie, więc trzeba będzie Grubciowi opłacić tylko wirusówki.

Przydałoby się jednak przed wyjazdem Grubcia więcej deklaracji stałych, bo starszy pan raczej szybko domu nie znajdzie, a to co mamy z jednorazowych wystarczy akurat tylko na transport i szczepienie. Chyba że faktycznie znajdzie się ktoś, kto może zabrać Grubcia przy okazji do Mielca. No i trzeba pamiętać, że to staruszek, więc mogą dojść wydatki związane z leczeniem.

I jeszcze jedna kwestia - wcale nie jest takie oczywiste, że Grubcia wydadzą do adopcji ... W przypadku starszych, chorych psów czasem robią problemy.

Posted

o ja jutro znow od 8 do 22 pracuje..naprawde nie mam jak zadzwonic za bardzo..chyba ze nikt inny nie moze to zadzwonie..

dadam mi gepetta wydali mimo ze na serce mega chory itd jacus tez poszedl,lordzik tez to grubcia nie wydadza?moge isc jako adoptujaca..powiem ze sie nim zajme itd

Posted

clo napisał(a):
moge isc jako adoptujaca..powiem ze sie nim zajme itd

To by Ci na pewno nie wydali, gdybyś przyszła po kolejnego psa w ciągu 1,5 miesiąca :)

Posted

Allegro powinno być z wszelkimi, możliwymi wyróżnieniami i bajerami graficznymi. Gorąco polecam Selengę, Isadorę7, Asior, Lilmo, Folen. Piszcie do tych dziewczyn, proszę. Jeśli ktoś się już tego podjął, a przeoczyłam wpis, przepraszam.

Posted

ketunia napisał(a):
Ja niestety na stałe nie mogę zadeklarować,. Jednak mogę przesłać jednorazowo 200 zł.
Poproszę nr konta na pw.

cioteczki, jesteście wspaniałe!!!

Ewentualnie ja mogę zrobić allegro ;)

Posted

Podajcie ten numer, ja jutro też od rana do wieczora w kieracie: uczelnia i praca, ale przekażę nr Magdysce, ona znalazła chętną osobę do wyciągnięcia Grubcia ze schroniska, dograją wszystko.