Livka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Poker napisał(a):jestem na zaproszenie majqa, mogę JEDNORAZOWO wpłacić 20 zł.Nie dam rady inaczej, bo dostaję kilka próśb dziennie i naprawdę już nie wiem której bidzie pomagać. Poker 20 zł jednorazowo ;) Quote
obraczus87 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Z racji, iz Kundelkowa Skarbonka świeci pustkami, możemy przesłac dla Grubcia 40zł jednorazowo ;) poprosze o nr konta na PW. Quote
Dada M Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Już poprawiłam i zaktualizowałam. Pięknie dziękuję :) Quote
majqa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Kochani...albo ja nie mam dnia albo... :-( No mniejsza, wyjaśniam. Zaraz wrzucę tekst i krótki to on mi nie wyszedł :roll: więc... Celowo pominęłam w nim info o niezłośliwych guzach, za to w tekście przemyciłam info o problemach ze stawami. Odpuściłam również info o domku na parterze, jako preferowanym. Dlaczego...To by mi wydłużyło litanię zdań, a te istotności można przecież dopowiedzieć. Jeśli będziecie mieć uwagi, walcie śmiało. Quote
danka4u1 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Witam wszystkich Grubcio-maniaków i samego zainteresowanego,Taki psiak o szlachetnym spojrzeniu nie zostanie sam.Poproszę o nr konta na PW,to postaram się wpłacić coś jednorazowo dla Grubcia.Takich dziadulków jest multum,nie sposób wszystkim pomóc i to boli... Czy w tytule wpłaty:dla Grubcia? Pozdrawiam Quote
majqa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jest tylko numerem, a przecież żyje i czuje. Grubcio. Jaką historię skrywa przeszłość Grubcia? Zresztą... Czy to ważne? Na pewno naznaczył ją solidny kaliber przykrych dla tego cudnego stworzenia przeżyć, skoro los rzucił je w rzeczywistość schroniskową. W niej funkcjonuje od lat. Hm... Grubcio... Zabawne imię, prawda? To jedyna rzecz, która w odniesieniu do tego biedaka ma prawo wywołać uśmiech. Reszta już nie jest tak wesoła, stąd... Może w naiwnej wierze osoby, którym ten 10 letni, przekochany psiak zapadł głęboko w serca zapragnęły powalczyć o jego lepsze jutro? Nie można się im dziwić, Grubcio jest tego wart. Wolontariuszom schroniska ów uroczy, starszy pan dał się poznać z jak najlepszej strony! Niezwykle szybko przywiązuje się do ludzi, szukając w nich ciepła, chwili uwagi, pokornie prosząc o delikatną pieszczotę. Możność wtulenia się w nich, bodaj przez chwilę, zdaje się być dla Grubcia wyróżnieniem z najwyższej półki, łaską nie mającą sobie równych. Prawdziwe to... i przejmująco smutne zarazem. Zapewne podświadomie ten doświadczony życiem pies wie, że to szczyt tego, na co wolno mu liczyć. Ludzi, odwiedzających schronisko w poszukiwaniu wymarzonego czterołapka, nie interesuje przecież pyszczek przypruszony siwizną, przemarznięciem i schorowaniem ugięte stawy, wizja posiadania nierasowego, mającego swe lata pupila, którego zdjęciem nie da się pomachać przed nosami zazdrosnych znajomych. Mało istotne, że on tak pragnie bliskości człowieka, że serce przyspiesza mu w rytmie nadziei, gdy na horyzoncie zdarzeń pojawia się ktoś nowy, jakby niósł sobą obietnicę odmiany losu Grubcia. Cóż z tego, że psina zyskuje przy bliższym poznaniu. Ci, o których poznanie rozbija się cała przyszłość Grubcia mijają go obojętnie. To nie im po raz kolejny udowodni, że warto weń zainwestować uczucia, bo nie zawiedzie, nie wybuchnie nieprzewidzianą agresją (zarówno wobec ludzi jak i innych psów), pokaże swą stateczność, nie pociągnie na smyczy... Takich, jak powyższe "nie" dałoby się wymienić jeszcze wiele. Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą. Pomóżcie nam dokonać niemożliwego!!! Niech w świecie Grubcia zdarzy się tak naprawdę mały, a jakże wielki w swym wymiarze cud! Niech dane mu będzie opuścić bramy schroniska u boku nowego pana! Niech nie odejdzie stąd na zawsze, zapamiętany jako numer schroniskowy o...humorystycznym imieniu. Osoby zainteresowane adopcją Grubcia proszone są o kontakt pod numerem 0-609266951 lub pisząc na adres magdys19@interia.pl Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 majqa, cudowne!!! :lying::kciuki::kciuki::kciuki: należą Ci się: :B-fly::B-fly::B-fly: Quote
Isadora7 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='__Lara']majqa, cudowne!!! :lying::kciuki::kciuki::kciuki: należą Ci się: :B-fly::B-fly::B-fly: Jak zwykle zresztą :):):) Quote
Cajus JB Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jestem na chwilę i poproszę numer konta. Jeśli był wysłany to nie doszedł. Quote
ala123 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Proszę jeszcze raz o nr konta ,chcę wpłacić 200zł jednorazowo Quote
Dada M Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Majqa - super :) Podaj tylko proszę kontakt do wolontariuszki Grubcia - tel. 609-266-951, mail : magdys19@interia.pl danka4u1 - dziękuję :) Będziemy zbierać pieniądze na konto Magdyski25, wolontariuszki Grubcia, jutro zadzwonię do niej, poproszę o nr konta (to, co już zostało wpłacone clo, też przekażemy Magdyśce, niech panuje nad tym jedna osoba). Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ala123 napisał(a):Proszę jeszcze raz o nr konta ,chcę wpłacić 200zł jednorazowo :o :o :o wow!! Quote
Dada M Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ala123 - pięknie dziękuję :loveu: Przekażę nr konta jutro, jeśli pozwolicie, jest już za późno, by dzwonić do Magdyski25. Quote
Helga&Ares Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Kochani, jutro coś wpłacę. Gdybym zapomniała, bo tyle zwierzaków na głowie, proszę o przypomnienie na PW Quote
majqa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Podmienione dane. Jeszcze dziś puszczę ogłoszenia. Wykaz stron podam w 1 poście, by Cajusowi i Piromance nie zrobił się dubel. Quote
Dada M Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Helga&Ares - dziękuję :) Dla wszystkich fanów Grubcia jego stare zdjęcie z czasów, gdy był młodszy i sprawniejszy : Quote
Cajus JB Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 majqa napisał(a):Podmienione dane. Jeszcze dziś puszczę ogłoszenia. Wykaz stron podam w 1 poście, by Cajusowi i Piromance nie zrobił się dubel. To może ustalmy kolejność dodawania ogłoszeń. majqa Twoje pierwsze. Piromanka jako Cioteczka druga. Trzeci ja będę. Może tak być? Quote
Aga-33-76 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 bardzo proszę o nr konta na PW (bo nie znalazłam) :oops: Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Cajus JB napisał(a):To może ustalmy kolejność dodawania ogłoszeń. majqa Twoje pierwsze. Piromanka jako Cioteczka druga. Trzeci ja będę. Może tak być? Jaka organizacja pracy :D :happy1: Quote
Dada M Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 __Lara napisał(a):Jaka organizacja pracy :D :happy1: Też jestem wzruszona :loveu: Quote
majqa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Na woj.mazowieckie dodałam na: www.pchlitarg.com http://owi.pl www.drobne.centrumofert.pl www.olx.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.kokosy.pl http://ale.gratka.pl http://www.zoonet.pl www.bono-polska.pl www.pineska.pl www.neeon.pl www.dwukropek.pl telezoo http://vegie.pl www.adopcjapsa.pl www.eoferty.com.pl www.kupiepsa.pl www.argetto.pl www.gumtree.pl www.ojoj.pl Quote
clo Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 :loveu::loveu:jestescie wszyscy na tym watku cudowni poprostu! majqa:loveu: dadam oczysc skrzynke:) Quote
Recommended Posts