Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drodzy dogomaniacy
Od kilku dni na osiedlu Bema błąka się młodziutka biszkoptowa nieduża suczka. Idą mrozy, a ona nie ma gdzie się schować. Z klatki schodowej jest wyganiana przez ludzi. Może ktoś będzie zainteresowany pomocą suczce? Ja jej niestety wziąć nie mogę, ponieważ mam małe mieszkanie i dwa psy. Suczce prawdopodobnie zbliża się cieczka, ponieważ zainteresowane są nią psy.
Pozdrawiam

Posted

To nie ta, tamta suczka jest koloru biszkoptowego, jakby żółta. Wczoraj jak byłam na spacerze z psami, to biegała zagubiona od człowieka do człowieka. Było to wczoraj wieczorem.

Posted

Bardzo podobna do tej na zdjęciu ,ale głowy nie dam ,chyba bardziej żółta ,może i faktycznie to moze być ta 9-miesięczna z tego ogłoszenia ,biedna sunia , i tak mrożno ,a ma być jeszcze mrozniej co z nia bedzie ?Biedactwo.

Posted

Tak zrobię .... jeśli jeszcze będzie , bo chyba nie ma innego wyjścia .

Szkoda ,że dogomaniacy na podlasiu sa tak kiepsko zorganizowani i nie moga pomóc suni ...myslałam ,że są jakieś domy tymczasowe u wolontariuszek jak np. w innych województwach ( z tego co czytałam na dogo) ...no ,ale cóż widocznie tak nie jest .
Przykre ,że tylko jedna osoba tak naprawde odpisała na moj post.

Posted

Vicky62, dogomaniaków na Podlasiu jest tak naprawdę niewielu i niestety mają zapchane do granic możliwości swoje domki. Z uwagi na to,że właśnie są dogomaniakami cierpią z powodu ciągle pojawiających się na ulicach młodych i starych psiaków wyrzucanych przez "ludzi" w taki jak teraz mroźny czas.Naprawdę nieustająco, bez względu na dzień tygodnia i święta dogomaniacy działają. Ich domy nie są z gumy, a nowe domki choćby tymczasowe jakoś nie chcą się pojawiać.Ta sytuacja boli, jeśli chcesz straszliwie pomóc, a jedyną mozliwością jest schron.Schron też jest zapchany i wiadomo, to tylko schron, ale lepsze to, niż zamarzanie na chodniku, o pustym brzuszku...

Posted

Vicky62 napisał(a):
Tak zrobię .... jeśli jeszcze będzie , bo chyba nie ma innego wyjścia .

Szkoda ,że dogomaniacy na podlasiu sa tak kiepsko zorganizowani i nie moga pomóc suni ...myslałam ,że są jakieś domy tymczasowe u wolontariuszek jak np. w innych województwach ( z tego co czytałam na dogo) ...no ,ale cóż widocznie tak nie jest .
Przykre ,że tylko jedna osoba tak naprawde odpisała na moj post.

Teraz ty też jesteś dogomaniakiem z podlasia nic nie stoi na przeszkodzie żebyś wzięła pieska do siebie i szukała mu domu.

Posted

jaanna019 nie wiem czy zauważyłaś pisałam ,że mam dwa psy rodzinę 4 osobowa i małe mieszkanie i nie mam gdzie wziąść tym bardziej ,że to suczka ( nie wiem czy nie z cieczką ) na dogo napisałam bo myslałam ,że tu znajde pomoc , skoro nie to trudno a dogomaniakiem nie zamierzam być , bo nie mam na to czasu .

zachary dzięki ,że mnie uświadomiłaś , jesli chodzi o domy tymczasowe na podlasiu i nie wielu osób zajmujących sie wolontariatem . No cóż mamy takie społeczeństwo a nie inne co bardzo ubolewam nad tym ,ale niestety nie mamy na to wpływu ,że mamy tyle biednych zwierzaków .

Na tym kończę i żegnam was dogomaniacy

• 3 weeks later...
  • 1 month later...