Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nightvolf, serdecznie Cię witamy!
Staramy się Szakala jak najszybciej zabrać ze schronu, żeby chłopak miał szansę dojść do siebie w hoteliku i nam wszystkim dał się poznać bliżej.

Fajnie, że do nas dołączasz:-)

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

logowanie_nie_dziala_gos napisał(a):
Szakal może jechać do hotelu w ten weekend! :multi:
Biorę się za załatwianie wszystkiego:-)

Gosiu - jesteś kochana, niesamowita i --- niech Ci sprzyjają Psie Anioły, Dziewczyno!!!

Posted

:oops:
Trochę z tym "wszystkim" to jednak nie prawda.
Ja tu tylko trochę koordynuję. Tymczasem psiaka przywiezie punk, do hotelu Megii i Darka, którzy mimo dużego zapsienia oraz "mojego" Borysa, który innych samców nie lubi, tak się zmartwili tymi zapadniętymi bokami, że sami zaproponowali, żeby Szakal przyjechał jak najszybciej. Nie mówiąc o brązowej oraz wszystkich Was, którzy jesteście i pomagacie.

A tymczasem punk już wie o opcji weekendu, brązowej się nagrałam na poczcie i zaraz zamówię karmę polecaną przez obrączuś.

(a w weekend chyba pojadę do Serocka robić komitet powitalny. A przy okazji, oczywiście, oddać Borsukowi, co borsucze, czyli nasz wspólny spacer).

Posted

:oops:
Trochę z tym "wszystkim" to jednak nie prawda.
Ja tu tylko trochę koordynuję. Tymczasem psiaka przywiezie punk, do hotelu Megii i Darka, którzy mimo dużego zapsienia oraz "mojego" Borysa, który innych samców nie lubi, tak się zmartwili tymi zapadniętymi bokami, że sami zaproponowali, żeby Szakal przyjechał jak najszybciej. Nie mówiąc o brązowej oraz wszystkich Was, którzy jesteście i pomagacie.

Jasne, że podziękowania powinny być zwielokrotnione :-)!
Zwielokrotniam i przekazuję je Wszystkim tak serdecznie i tak skutecznie zaangażowanym :-)!!!

Posted

Szakal może jechać do hotelu w ten weekend! :multi:
Biorę się za załatwianie wszystkiego:-)

Super! :loveu: Zacieram łapki na myśl o bazarku :)

Posted

Brązowa odwozi z Punkiem Szakala prosto do Megii.
Ja się wybieram robić komitet powitalny:-)
Gusia, dołączasz?

No tak się właśnie przymierzam ;)
Jeszcze nic nie obiecuję ale jeśli bym jechała to śmigniemy autkiem wprost do megii ;)
Lemona bym poprzytulała ;), Szakala jak się da bo jest bardzo w moim typie ;) i Brązową jak pozwoli ;)

Posted

Szakal (ustami Punka) zapowiedział się na 13 w sobotę - mniej więcej oczywiście, bo pogoda w trasie może być różna.
Ja tymczasem jestem z małą_czarną umówiona na 9:45-10:00 pod gdańskim, przy busach.
Gdybyś się skusiła na serockie przytulania - daj znać. Zawsze miło się poznać na żywo:-)

Posted

Szakal jest super!

To taki pies co to by się najchętniej wzięło pod pachę, zabrało do domu i niech by już tylko był.
Bardzo lgnie do ludzi, łagodny, z tego co mówiła brązowa pięknie jeździ samochodem.

Tylko strasznie jest chudy - miednicę widać gołym okiem i wszystkie żebra...

Już go megii podtuczy ;)

Posted

Witam
Bardzo się cieszę że udało wam się bezpiecznie dojechać czekam na wszelkie informacje o Szakalu.
PS. Mam też pytanie odnośnie tego bazarku o którym pisałyście na forum. Czy można dowiedzieć się czegoś więcej?
pozdrawiam

Posted

Nightvolf napisał(a):
Witam
Bardzo się cieszę że udało wam się bezpiecznie dojechać czekam na wszelkie informacje o Szakalu.
PS. Mam też pytanie odnośnie tego bazarku o którym pisałyście na forum. Czy można dowiedzieć się czegoś więcej?
pozdrawiam

To ja Ci powiem :-)!!!
Gosia - która z powodu jakichs technicznych komplikacji na dogomanii ma teraz dziwnie brzmiący nick "logowanie-nie-dziala-gos" jest Artystką! Rysuje przepięknie, a na dodatek ma cudowne pomysły "rękodzielnicze". Co teraz wymyśli nie wiem, ale zajrzyj, proszę tu:
http://www.dogomania.pl/threads/147781-Rysunkowy-bazarek-goA-zamA-w-portret-zwierzaka-Do-30-11-przyjmowanie-zleceA
to jeden z Jej bazarków i próbka talentu!

A zasada bazarków jest taka, że cała "zarobiona" kwota przeznaczona jest na pomoc konkretnemupsu/psom :-).

Posted

Dziś przyjechał Szakal!

Pies jest miły i piękny. I ma w sobie jakiś taki wewnętrzny spokój. Oczywiście, jest też potwornie chudy, ale nawet to nie odebrało mu urody. Trochę mniejszy niż sądziłam po zdjęciach - jest mniej więcej wielkości husky. I rzeczywiście ma coś kojarzącego się z husky - chociażby sposób chodzenia (być może tak samo chodzą wilczaki, ale nie widziałam na żywo) - chodzi bardzo delikatnie, jakby na paluszkach.

Podczas drogi, z opowiadań brązowej i Punka, był bardzo grzeczny - pies idealny do samochodowych podróży.
A po przyjeździe, nieco spłoszony, ale wszedł na teren grzecznie. W swoim boksie spałaszował michę royala w tempie błyskawicznym. Trochę się nawet martwiliśmy, czy się nie zakrztusi albo nie zwymiotuje, ale nic się nie stało. Mam nadzieję, że szybko się przyzwyczai, że już nie musi głodować, a jego miska zapełnia się 2 razy dziennie.

Zostawiony sam, trochę się niepokoił. Pewnie było mu smutno bez brązowej i Punka, w nowym miejscu. Po niecałej godzinie poszłam z nim na krótki spacer - na którym zachowywał się bardzo grzecznie. No i cieszył się na mój widok - widać, że towarzystwo go uspokaja. Po powrocie cieszył się też do lokalnych do psic - Megii i Kory, a kiedy wprowadzałam go do jego kojca, miło przywitał białorzęsą Tinkę, która przyszła się zapoznawać. Później już zaczął się zadomawiać, bo wszedł do jednej z bud i tam sobie siedział.

Psiak jest po prostu cudny... A jak dojdzie do siebie, będzie jeszcze piękniejszy.

Za chwilę zdjęcia!