Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Weo']1 Evl pytał się co wiem o łajkach i owczarku wschodnioeuropejskim,no co do łajki to mało mam info ale jeśłi chodzi o owaczarki wschodnioeuropejskie to mam dużą wiedze no bo w sumie jest bardzo podobny do ON tylko jest większy i ma inne kolory

Padłam.....:evil_lol:

Na razie, to się postaraj pisać zgodnie z ortografią i interpunkcją obowiązującą w języku polskim :razz: Przecinki mile widziane.

P.S. Jak myślicie, a czy ja też mogę napisać książkę o różnych rasach? W końcu miałam już sporo psów :razz:

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przyznam że moja ortografia pozostawia wiele do rzyczenia a co do książki na sam pierw powiedz jakie rasy miałaś najlepiej skup się na tych rasach co miałaś.Bo ja w swojej karierze psiarza miałem 2 psy
1.Greyhound o imieniu kiler
2.Amstaff również o imieniu kiler
3.planuje dokupić sobie łajkę zachodnio syberyjską jeśli znacie jakieś hodowlę to piście

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Padłam.....:evil_lol:

Na razie, to się postaraj pisać zgodnie z ortografią i interpunkcją obowiązującą w języku polskim :razz: Przecinki mile widziane.

P.S. Jak myślicie, a czy ja też mogę napisać książkę o różnych rasach? W końcu miałam już sporo psów :razz:

Nie tylko Ty padłaś.Tak sobie czytam i oczom nie wierzę.Ulvhedin możesz a nawet powinnaś,ja też miałam ich kilka,więc połączymy siły i stworzymy dzieło.Co dwie głowy to nie jedna:)

Posted

Jestem porażona tym ,co przeczytałam powyżej.
Proponuję więcej pokory i samokształcenia.Jak będziesz czytac wiecej książek np kynologicznych to może również podciągniesz się z ortografii i czytaniu ze zrozumieniem.

W chwili obecenej na rynku jest wiele świetnych pozycji kynologicznych-sytuacja naprawdę się poprawiła w przeciągu ostatnich lat.

Pytanie do założyciela tematu:jakie czasopisma kynologiczne prenumerujesz?ile przeczytałeś pozycji kynologicznych w swoim życiu?na ilu byłeś wystawach ,przeglądach,wykładach kynologicznych itp?

Na jakiej podstawie twierdzisz,że masz wielką wiedzę i kompetencje?

Posted

co do gazet to prenumeruje przyjaciel pies i mój pies co do książęk to mam książke joan palmer"psy rasowe"
a co do wystaw to byłem na 1

Posted

do kendolee jakie psy miałaś i czy miałaś amstaffa bo coś ciekawi mie to zdjęcie i do justynajk jeśłi masz info o wystawie albo przeglądzie we wrocławiu to podaj info z pewnością przyjdę

Posted

JustynaJK napisał(a):
Jestem porażona tym ,co przeczytałam powyżej.
Proponuję więcej pokory i samokształcenia.Jak będziesz czytac wiecej książek np kynologicznych to może również podciągniesz się z ortografii i czytaniu ze zrozumieniem.

W chwili obecenej na rynku jest wiele świetnych pozycji kynologicznych-sytuacja naprawdę się poprawiła w przeciągu ostatnich lat.

Pytanie do założyciela tematu:jakie czasopisma kynologiczne prenumerujesz?ile przeczytałeś pozycji kynologicznych w swoim życiu?na ilu byłeś wystawach ,przeglądach,wykładach kynologicznych itp?

Na jakiej podstawie twierdzisz,że masz wielką wiedzę i kompetencje?

Bo mu się te pieski z wyglądu podobają, przecież już to napisał :)

Weo czy te pytanie do mnie były na poważnie :crazyeye: ja Ci mam podstawić wszystko na tacy????? ja książki pisać nie chcę , nie znam się na rasach... Gdzie moja wiedza do Twojej, bardzo dużej.

Posted

Weo napisał(a):
co do gazet to prenumeruje przyjaciel pies i mój pies co do książęk to mam książke joan palmer"psy rasowe"
a co do wystaw to byłem na 1

O Boże...... :roflt:

Weo, cokolwiek by nie mówić, poprawiłeś mi humor na dzisiaj.......

Posted

ale ja żadnych pytań do GpoolCDL nie zadawałem a co do JUstynyjk to ponawiam pytanie czy ma jakieś info o tych przeglądach a co do pism kynologicznych to już mówiłem.Bardzo przydałby się tutaj Martens który w głownej mierze dał mi bardzo dużo porad

Posted

Weo napisał(a):
Bardzo dobry pomysł co do natatek ale jeśli masz jakieś info o wystwie we wrocławiu to wrzuć bo akurat tam mam najbliżej i co do studiów to znasz jakiś instytut we wrocławiu

Weo napisał(a):
i gdybyś mógł to daj swój głos w mojej sondzie pt twoja ulubina rasa

Weo napisał(a):
i jescze powiedz gdie w polsce jest hodowla owczarka wschodnioeuropejskiego

umiem czytać , nawet ze zrozumieniem ;)

Posted

To muszę pogratulować kendolee kaukaza bo to jedna z mojich ulubionych ras a co do wypowiedzi taksa to te ceny nie są mojim wymysłem tylko cenami ustalonymi przez hodowców mój kiler kosztował 900zł więc niech się nie drziwi a z drugiej strony naprawde gratuluje kaukaza

Posted

teraz se przpomniałem te pytania ale musisz zrozumieć że jestem bardzo ciekawski a patrząc na liczbę twoich postów myślałem że posiadasz okazałą wiedzę ale podkreślam że dobrze by było jakby martens dałby tu jescze kilka porad

Posted

Weo napisał(a):
3.planuje dokupić sobie łajkę zachodnio syberyjską jeśli znacie jakieś hodowlę to piście

Jak zamierzasz pisać książkę, to łajki nie kupuj, bo to pies, z którym trzeba pracować...dużo pracować :lol: A Ty jeszcze studia na będziesz miał głowie :roll:

Posted

Nie ma czego gratulować,pierwszy i ostatni kaukaz w moim domu.Bardzo ciężki w ułożeniu,wymaga masę pracy.Szkolony był od szczenięcia,mimo to jego zachowanie było czasem nieprzewidywalne.

Posted

co do pracy z łajka ja rozumiem że mam studia ale wg mnie wysarczy dom z ogrodem ja mam ogród 110m kw więc powinien sie wybiegać co do kaukazów mój wujek go ma i nie narzeka a co do taksa ma metryke tylko muszę je poszukać

Posted

Nemi napisał(a):
Jak zamierzasz pisać książkę, to łajki nie kupuj, bo to pies, z którym trzeba pracować...dużo pracować :lol: A Ty jeszcze studia na będziesz miał głowie :roll:

no to w sumie dobry pomysł, ja sobie opiszę Ibizan Warren Hound'a bo moi znajomi mają takiego . Po co mam go kupować i wydawać 1500 euro:)

Z każdym psem trzeba pracować. A pisać o czymś , z czym nie ma się kontaktu to jakaś iluzja . Książka nie może się opierać tylko na wikipedii ... Ma być innowacyjna i napisane przez autora (kompetentnego)od deski do deski !