Ataraxia Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Witam mam pytanie, dokładnie kilka. Na sylwestra gdy waliły petardy u mnie leciała muzyka i pies w ogóle je olał. Moja sunia ma 8 miesięcy i jest kundelkiem, nie miała jeszcze cieczki. Wczoraj jakieś dzieciaki rzucały petardy pod moim blokiem, suczka sie skurczyła w sobie i schowała. Od tego czasu po prostu chodzi po kątach przestraszona, drzy na głośne dzięki. W nocy nie przyszła do mnie, ale nad ranem schowała się pod kołdrą. Wiem ze gdzies o 5 rano zjadła kilka kostek z kurczaka wredota wyjeła ze smietnika:angryy: Od rana wymiotowała 3 razy, nie chce jeść za bardzo, troche wypiła, nadal siedzi w diurze pod łózkiem i drzy na głosniejszy dzwięk. Nie chce się za bardzo bawic, a jak chce dać jej coś jeść to olewa mnie. Nie wiem czy mam leciec co weta, zatruła się czy to przez stres? Quote
shagya Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Sadzę że może to być stres pourazowy. W takim wypadku powinnaś zapewnić psu jak najwięcej spokoju, najlepiej zostawić ją w miejscu gdzie czuje się bezpiecznie. To, że wymiotowała oznacza, że ma niezłą traumę po tamtej nocy więc udałabym się do weta. Coś poradzi, może trzeba będzie podać jakieś leki uspokajające... Twój pies teraz bardzo cierpi - nie bagatelizowałabym sprawy ze względu na jego samopoczucie:/ Quote
Recommended Posts