Isadora7 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Gagata powinnaś zaznaczyć że to kudłate to mix jamnika. Po mamusi długowłosej 95% jamniczce http://img15.imageshack.us/img15/2324/razema.jpg Quote
gagata Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Hi, fakt. To duże bezowe i kudłate to naprawdę jamniczkowy syn.....Dedykuję ta wiedzę wszystkim, którym sie wydaje, że jak mama mała to i dzieci niewielkie,,, Draka i Heca to niezaprzeczalnie siostry ale Draka jest o połowę nizsza od Hecy, ma szanse byc co najmniej sredniakiem. Quote
gagata Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 No dobrze ale żarty sie skończyły...Przed chwila odebrałam maila od zbawczyni szczeniaczków: "... mamy kolejną tragedię - w tym miejscu, gdzie podjęliśmy dziewczynki, została ich matka - powiedziała mi o tym rolniczka u której byłam, jak znaleźliśmy małe. Przeżyła tą noc, ale jest już słaba. Ta dziewczyna próbowała ją złapać, wabi ją jedzeniem, ale suczka ucieka. Wysyłam tam męża. Gdyby ją złapali, powiedziałam mężowi, żeby zawieźli ją na Paluch. Nie ma chyba w tej chwili innego wyjścia(?) W domu mamy suczkę, która nie chciała przyjąć nawet maluchów, może być awantura z dorosłym pieskiem. Może Pani ma jeszcze jakiś pomysł?" Quote
supergoga Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Biedna mama - ja nie znam Palucha, czy ona ma tam szansę na przezycie. Czy ją wyciagną z tego. Teraz takie mrozy. Quote
gagata Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Nie odpowiem Ci na to pytanie, supergogo...Wiem,że dzis suczka była poszukiwana, sprawdzano tez, czy w pobliskich zaroslach nie zostały jeszcze jakies szczenieta - byc może te na szosie suka gdzies przeprowadzała...A swoja drogą szczeniaki z pewnościa nie sa urodzone gdzies w lesie, bo brzuszki maja okrągłe i w ogóle przypominaja beczułki. Pewnie komus znudziła sie suka z małymi i ciupasem przeprowadził ja z budy do lasu... Quote
supergoga Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Jak ja b ym ochotnie tym samym ciupasem wywlokła gadzinę...nie powiem gdzie. Biedna sunia! Quote
supergoga Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Co u małych, czy ktoś z ogłoszeń się odezwał. Czy nagal uaktual;niać. I wiemy może co z mamą? Quote
gagata Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 mama teoretycznie zaopiekowana... Jest dokarmiana i ma szanse na zaaklimatyzowanie sie na stałe w pobliskim domostwie... U dzieci ok, jestesmy po pierwszym szczepieniu. Można zacząć na serio brać sie za ogłaszanie panienek. Quote
supergoga Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Małe mają allegro - w zasadzie cały czas. teraz pozmieniam opis i ponowię. Quote
gagata Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 To może poczekaj chwilę, spróbuję o nowych fotach pomysleć... Quote
supergoga Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Co u suczek, bo ogłoszenia wiszą w różnych portalach i nie wiem, czy udało sie znalazły domki? Zaczęłam sie martwic, bo przez własne zakręcenie i problemy z naszymi psami zupełnie zapomniałam śledzić na bieżąco ich dzieje. Quote
gagata Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Oj, dzięki wielkie za odkopanie watku, gdzieś mi się stracił............... Draka jest już w swoim domku a Heca nadal czeka na swoja szansę. Z Hecy jest bardzo szczupła, delikatna panienka, majaca w sobie cos z charcika i cos z setera gordona, choć do kolan nie siega. Jest zdrowa, zaszczepiona na wszystko i zaczipowana.Pewnie niedługo zaczne sie rozgladac za jej sterylką.. [IMG]http://img40.imageshack.us/img40/1883/94103123.jpg[/IMG] [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/829/62810948.jpg[/IMG] Nad fotami plenerowymi muszę chwile popracować - aparat mi szwankuje... Quote
supergoga Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 To może pozmieniam ogłoszenia i wpakuje tam Hecę. Napisz, gdzie jest w necie. I czekam na foty. Quote
gagata Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Właśnie robiłam porządki w swoich wątkach na dogo i dopatrzyłam sie tego wątku... Draka od roku jest już w swoim domu. A Heca? Wyrosła na sporą pannę, jest po sterylce i z uwagi na swoje z lekka autystyczne zachowania zostanie z nami. Oto ona: Prawda,że piekna? Quote
gagata Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Heca nie zapamiętuje ludzi i koszmarnie boi sie obcych. Za to ze zwierzętami dogaduje się całkiem przyzwoicie, choć i w swoim stadzie zdarzają się jej sytuacje, że ucieka w swój świat i znika w kącie.Nie ma to związku z jej socjalizacją, która przebiegała dokładnie tak samo jak u Draki az do siódmego miesiaca ich życia. W stosunku do mnie jest bardzo miła, przytulasna i w ogóle, ale wystarczy, że przez kilka dni mnie nie ma i Heca musi na nowo sie do mnie przyzwyczajać.Tak naprawdę ani ja ani weci nie znamy przyczyn takiego jej zachowania więc na własne potrzeby nazwałam to "autyzmem" Quote
Neris Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Oooo, Einsteinek ma wątek :evil_lol: Heca na widok "obcego" wbija się w jakiś upatrzony kąt i obserwuje. Ale zawołana po imieniu strzyże uszami. Nie wyjdzie nawet na coś wyjątkowo smacznego. A po półtorarocznej znajomości kopnął mnie zaszczyt- raczyła wziąć z mojej ręki kawałek kurczaka. Quote
gagata Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Nie nabijaj się z Hecy, ona przeszła prawdziwe szkolenie ... Quote
Neris Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ta, uczona, szkolona,mundra... a gamoooooń! Ale za to jaki ładny... Quote
gagata Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jaki gamoń???? Nikt tak jak ona, nawet moja osobista wnuczka, nie potrafi sie po cichu zakraść do kuchni i złasować coś ze stołu, choc świetnie wie, że tego robić nie wolno... Quote
Recommended Posts