figa33 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 jak wejdziesz jeszcze raz albo dasz odśwież to Ci się zmieni:lol: ooo a filmik bardzo pożądany! Quote
Talcott Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dzięki za Koruniowe zmiany! Figuniu a za Bubę poszłooo! Quote
figa33 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Talcott dziękuję:loveu: a zrobię wieczorem , bo dziś praca niestety do 21:cool3: Buba jest super! Talcott banerek Buby nie działa... Quote
figa33 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 fajnie gdyby Kora , Buba i inne bidy znalazły swoje domki..:shake: Quote
Madallena Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Kora to prawdziwy MIKROPES ( w przeciwienstwie do Novej :) Nova jest Makro Mikropies :) Korunia jest kochaniutka i cudowna. PILNIE POTRZEBNY JEJ DT. Ona tak cierpi w tej klatce :(:( Quote
Kociabanda2 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Madallena napisał(a):Kora to prawdziwy MIKROPES ( w przeciwienstwie do Novej :) Nova jest Makro Mikropies :) Korunia jest kochaniutka i cudowna. PILNIE POTRZEBNY JEJ DT. Ona tak cierpi w tej klatce :(:( No przy moich młodziakach (młody pies 19kg z ADHD i dwa koty - z czego jeden wielce wojowniczy) to ona by miała przerąbane :razz: Próbowałam uprosić moją babcię, która mieszka sama i nie ma żadnych zwierzaków (odkąd żyję nigdy nie miała :/ ), by ją trochę przechowała, ale nic z tego. Za nic w świecie i już. Jej trzymanie zwierząt w mieszkaniu kojarzy się z przetrzymywaniem ludzi w obozach, które miała "przyjemność zwiedzać" za czasów wojny... a poza tym to ona "lada dzień będzie umierać"... i tak od około 10 lat :roll: Tak na prawdę ma się dobrze :) - taki typ :roll: Quote
mru Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 wiesz, ona teraz to całe dnie spędza w kocim transporterku... ma tylko dwa 10-minutowe spacery dziennie... dla niej każdy tymczas jest lepszy niż to co ma :( szczególnie, że jest już zdrowa i potrzebuje ruchu, kontaktu itp... a leczenia już nie a jak jest w lecznicy to już Madallena widziała... Koruś jeszcze w kloszu za kratami... ona tak płacze, jak się odchodzi od krat :( Quote
Kociabanda2 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 wiem Mru :( ale babci nie uproszę, a u nas to naprawdę ona będzie biedna. Tylko się nerwicy nabawi. Boję się, że ona za delikatna i za drobna i za wiekowa do naszych maluchów. One naprawdę dają do wiwatu. Podejrzewam, że nerwowo ciężko by zniosła pobyt u nas :/ Quote
mru Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 nie no, o babci nie ma mowy :) wiem, jak to jest czy nerwowo by nie dała rady? myślę, że taki tymczas byłby dla niej też dobry (nie mówię o Was konkretnie) ona jest bardzo żywa :) to nie jest taka staruszka, że tylko śpi i wstaje jeść i siku :) sądzę, że nerwowo z psem z adhd i kotami nie miałaby problemu :) byleby nie siedzieć w klatce ją po tych kilku tygodniach siedzenia w klatce rozpiera energia :) ona jest drobna, ale nie jest delikatna ;) wiekowa też nie :) jeszcze kilka dobrych lat pożyje i na pewno nie wymaga jakiejś specjalnej opieki starczej :eviltong: a np. nie zniszczy nic w domu. ;) Quote
Kociabanda2 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 no pogadam jeszcze z mężem, ale nic nie obiecuję. Znając te nasze gnojki mam obawy brać w opiekę taką drobinkę. Poza tym obiecaliśmy już spróbować ze Stefanem (on waży niewiele więcej niż nasz pies to sobie krzywdy nie da zrobić, a koty podobno toleruje, no i różnica wieku między nimi niewielka), ale jeszcze przemyślimy temat :) Popytam też jeszcze czy ktoś ze znajomych by jej choć na DT nie mógł wziąć. Zobaczymy. Quote
mru Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 fajnie :) ja nawet nie mówię o Was, tylko że Kora naprawdę jest bardzo żywa, kontaktowa, zupełnie sprawna i spokojnie taki tymczas wytrzyma :) myślę nawet, że będzie się dobrze czuła ją czasem można ze szczeniakiem pomylić :) no wiem o Stefanie :) sprawdźcie najpierw jego, on ma pierwszeństwo :) Kora ma taki plus, że nie zniszczy niczego w domu a te 10-11 h samotności zniesie dobrze (w lecznicy całe dnie spędza sama w klatce) na koty w razie co też ją sprawdzę, ale ona sama jest wielkości kota :D Quote
Kociabanda2 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 mru napisał(a): ona sama jest wielkości kota :D :D no właśnie :D Z naszą koteczką Psotką pewnie by się ładnie bawiły, ale jeśli chodzi o kocurka Tysona i 19kg Fąfla to oczyma wyobraźni już widzę jak ona staje się jedną z ich zabawek a nie towarzyszką zabawy... :D :D Ci dwaj nawet nam wchodzą na głowy a co dopiero takiej kruszynce :loveu: Quote
mru Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Korunia na psiegranych :) http://www.psiegrane-marzenia.pl/pokochajmnie.php?imie=Kora&id=598 Quote
madcat1981 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Korunia w zapisanych wątkach madcatowej :) Wiecie co, ja to chyba mam słabość do suczek a już do takich mikrosuń to na pewno :) Ciekawe co powie mój TZ jak ją zobaczy, na pewno też bardzo mu się spodoba :) Quote
madcat1981 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Wieczorem:) Ale mru my nie możemy wziąć drugiego psa dopóki wynajmujemy mieszkanie :sad::placz: Quote
Madallena Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Korunia szybciutko do domku! Taki kochany Mikropsiak jak Ona nie powinien "zalegac" a klateczce :( Quote
mru Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 wstawiłam je na te psiegrane adopcje starszych no i siek wrzuciła ją na n-k... na allegro dużo, cała masa wejść :( nie rozumiem Quote
Recommended Posts