Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

biednie wygląda, bo w końcu jajka mu wycięli:) to przeżywa... ale będzie piękny psiak z niego. Właściciel chyba go nie szuka jednak, nigdzie nie widziałam ogłoszeń o zaginięciu takiego psiaka. Na tym zdjęciu to żeberka mu tak widać?

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki bidulek :((( Oj odkarmimy go, na pewno:) Dzisiaj dotarły nowe zabawki, będzie miał się czym Vigo bawić:) Ciepłe posłanko też już czeka:) Jeszcze tylko musimy kupić miski z prawdziwego zdarzenia, najlepiej takie na stojaku:)

Posted

oj tak tak :)

ja myślę, że Vigo polubi Waszą boksię :)
on tak smutno wygląda, ale moim zdaniem to się rozkręci :eviltong:

melduję, że karmę już mam :)

Posted

mru napisał(a):
:bye: pojechał Viguś :cool3:

dostał karmę tylko nie dostałam umowy na DT wczoraj, więc państwo nie mają

Tak, w weekend będzie podpisana. Dziękuję Mru :Rose:
ufff... :)

Posted

mru napisał(a):
kto teraz będzie kontaktem z Państwem? :)

czy może bezpośrednio fikusna_joanna? :)

Na pewno będą wieści z DT i mam nadzieję, że tu na forum :) i na pewno Fundacja będzie czasem się dowiadywała, co i jak :)

Posted

Viguś to piękny i potężny facet, łeb ma jak sklep:) Tylko zabiedzony, niestety:( Jest niesamowicie grzeczny i spokojny, jak mu pokazałam, gdzie może się położyć to od razu ruszył w to miejsce:) Niestety Bonitta nie akceptuje Viga:(( Szczeka na niego, warczy, próbuje się rzucać. On, biedaczysko, ucieka i tylko delikatnie się odgania. Na razie przebywają w osobnych pomieszczeniach, zobaczymy co będzie później.

http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dsc00996bg.jpg

Posted

Fikuśna, a zapoznanie było na neutralnym terenie czy już w domu? Jak jadę ze swoim w odwiedziny do kogoś, to pierwsze wejście do domu to tragedia. Dlatego zawsze idziemy pierw na spacer, żeby psy się poznały i pobawiły, a potem w domu już wielka miłość. A co się dziwić suni, była jedynaczką, a tu nagle olbrzym przyszedł i zabiera jej ludziów ;)
póki Vigo się nie odszczekuje jest dobrze, Mru może Ty doradzisz?:)

Posted

Na początku było wszystko dobrze, psy się poznały na zewnątrz. Tylko jak Vigo wszedł do domu to się zaczęło:/ Na razie siedzę z Bonittą, żeby się nie czuła odrzucona, przy Vigu siedzi moja babcia :) W poprzednim poście dałam parę fotek. A, dodam, że Vigo merda ogonkiem, więc chyba nawet Bońka mu nie popsuła humoru:)

Posted

Joasiu, trzeba po pierwsze schować zabawki Bonity, jeśli jakieś są na wierzchu, po drugie najlepiej postawić drugą miskę z wodą i na pewno nie karmić ich obok siebie.
Skoro na dworzu było OK, to w miarę możliwości wyjdźcie jeszcze na trochę. A wracając niech Vigo pierwszy znajdzie się w domu, potem Bonita. Gdyby ona go chciała przyatakować trzeba ją zatrzymać...
Jak przyprowadziliśmy Korę do domu i Max ją "ustawiał", to znajoma psaira powiedziała mi tak: "dopóki nie leje się krew, nie interweniuj, one sobie ustalą zasady i potem będzie OK". To trochę może przesadzona rada, ale zawsze można obojgu nałożyć kagańce i puścić luzem. W końcu się oswoją.

Posted

Dziękuję za radę:) Krew się nie leje, właściwie to nawet się nie gryzą, to tylko chyba próba sił:) Miski mają osobne, posłania też, zabawki specjalnie zamówiliśmy nowe. Nastąpiła zamiana ról z tego względu, że Vigo jest spokojny, to razem siedzimy w pokoju a Bonitta chodzi po domu, niech się przyzwyczai do nowego zapachu:) Potem znowu dam trochę pochodzić Vigowi:) Na razie jestem sama (babci nie liczę;)) więc wole poczekać na większą pomoc przy wypuszczaniu ich razem, tymczasem Vigo zapoznaje się z otoczeniem. Siedzimy razem i rozmawiamy sobie:)