Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']Cale szczescie ze u nas jeszcze nie ma upalu.. a jak maksia zdrowie?

u nas temperatury dochodzą nawet do 26, 27 stopni
z Maksem na razie tak jak było, czyli przez większość czasu chodzi normalnie, ale czasami minimalnie utyka

[quote name='sator_k_']pudelsy są super:loveu:
My czasami mijamy na sopacerach małą morelkę. No po prostu super dziewczynka jest. Taka sarenkowata trochę jeśli chodzi o ruch :D

ano :loveu: pudle mają świetną sylwetkę i charakter, no i przede wszystkim są takie radosne i energiczne. Morelowe mi się bardzo podobają, ale najbardziej srebrne :D

[quote name='Paulina_mickey']http://i55.tinypic.com/24l4nxw.jpg

To zdjęcie to tylko na konkurs- rewelacja!

dzięki :)

[quote name='deer_1987']Na konkurs to ciezko bo ostrosc nie jest na psie :(

no właśnie najgorzej zawsze z tą ostrością :-( W ruchu AF strasznie często gubi ostrość, a na MF nie mam szans, bo zanim rzucę piłeczką i dojdę ręką do obiektywu to najlepszy moment na zdjęcie mija

a na TI ostatecznie robię prezentację o psach pasterskich :D facet się na mnie krzywo popatrzał jak mu temat podałam, ale się zgodził :lol: Tylko nie mam pojęcia jak się z tym wyrobię, bo dzisiaj zdążyłam zrobić 8 slajdów, a ma być 40, a za tydzień mam mieć to gotowe

Posted

Ja strasznie lubię robić takie prezentacje- jak miałam do zrobienia kiedyś to robiłam o psach pracujących- i też dość długo mi schodziło ze zrobieniem każdego slajdu- bo wszystko musiało być super a to niestety trwa.

Posted

w sumie jakbym mogła jakoś pomóc to pisz śmiało na PW :) z chęcią mogę pomóc jeśli będę umiała :)
**
Border collie są fajne i mocno ustawione na pracę, więc jak się będą nudzić to demolka mieszkania gwarantowana :( i owczarek australijski też jest fajny i ma czasami ciekawe umaszczenie :)
ale jak narazie to zostaję przy ONkach i DONkach :) ale marzy mi się psiak na wystawy i to napewno nie będą ONki/DONki :( i kto wie jakiego psa będę mieć za parę lat :D

Posted

Paula03 napisał(a):
Nie martw się zdążysz z prezentacją! ;)

wątpię, na jednej lekcji zrobiłam tylko 8 slajdów, więc raczej nikłe szanse że w ciągu dwóch kolejnych zrobię 32, a gdzie tam jeszcze dźwięki, efekty, przejścia itd.

Paulina_mickey napisał(a):
Ja strasznie lubię robić takie prezentacje- jak miałam do zrobienia kiedyś to robiłam o psach pracujących- i też dość długo mi schodziło ze zrobieniem każdego slajdu- bo wszystko musiało być super a to niestety trwa.

no ja też uwielbiam robić prezentacje, tylko że zawsze jestem z tym strasznie dokładna, wszystko musi być idealnie, no i w cztery godziny lekcyjne nie mam szans zrobić prezentacji :D
jak w domu robię sobie tak dla siebie prezentację to jestem w stanie siedzieć nad nią tydzień, po 1-2 godziny dziennie

kalyna napisał(a):
w sumie jakbym mogła jakoś pomóc to pisz śmiało na PW :) z chęcią mogę pomóc jeśli będę umiała :)
**
Border collie są fajne i mocno ustawione na pracę, więc jak się będą nudzić to demolka mieszkania gwarantowana :( i owczarek australijski też jest fajny i ma czasami ciekawe umaszczenie :)
ale jak narazie to zostaję przy ONkach i DONkach :) ale marzy mi się psiak na wystawy i to napewno nie będą ONki/DONki :( i kto wie jakiego psa będę mieć za parę lat :D

teoretycznie wszystkie informacje już mam, chyba wrzucę na pendrive wszystkie opisy, zdjęcia to mi szybciej to pójdzie. Tylko muszę jakoś skombinować to żeby nauczyciel nie zauważył.

Bordery lubię właśnie za tą ich chęć do pracy i radość z wykonywanych zadań, tylko że właśnie nie mogę mieć bordera, z tego powodu, że boję się, że nie będę w stanie mu zapewnić tyle zajęcia ile potrzebuje. Jednak to jest dość wymagająca rasa. Aussie są trochę spokojniejsze, więc jak już to chyba szybciej bym kupiła owczarka australijskiego.
Też bym kiedyś chciała jakiegoś psa na wystawy, najlepiej wystawowo sportowego, ale tu już by był bardzo ograniczony wybór, bo w wielu rasach typ wystawowy od użytkowego sporo się różni. ONka to bym nigdy wystawiać nie chciała, za dużo biegania i krzyku :D

Posted

Mnie też bardzo intrygują bordery. ta chęć do pracy, po prostu łaaał.
Ale to na pewno nie teraz. może za 2 lata albo i dłużej...
Ja na informatykę musiałam zrobić w miesiąc 120 slajdów ...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ujęcie - bardzo ciekawe, ale - właśnie - ta ostrość....
Trzymam kciuki za prezentację:)

Pzdr.

chyba zdecydowanie lepiej wychodzą mi portrety, bo w ruchu ta ostrość wiecznie mi ucieka

Lucky. napisał(a):
Mnie też bardzo intrygują bordery. ta chęć do pracy, po prostu łaaał.
Ale to na pewno nie teraz. może za 2 lata albo i dłużej...
Ja na informatykę musiałam zrobić w miesiąc 120 slajdów ...

bordery są świetne, czasem aż dziwne że pies może mieć tyle energii i zapału do pracy :D jedyne co mnie martwi to fakt że bordery ostatnio robią się strasznie popularne, a ludzie patrzą głównie na wygląd i potem jest mnóstwo bc które mają trzy krótkie spacery, a potem do schroniska, bo pies mieszkanie demoluje :shake:
120 :crazyeye: to w sumie te moje 40 to nie tak źle :lol:

Illusion napisał(a):
Matko, nie bierz sheltie! :crazyeye: :evil_lol:

czemu :diabloti:

już zaczynam czuć atmosferę zbliżających się wakacji :multi:
Zostało mi jeszcze tylko jakieś 10 sprawdzianów i muszę poprawić pierwszy semestr z prawa , także luzik :diabloti:

Posted

dagaa111 napisał(a):

już zaczynam czuć atmosferę zbliżających się wakacji :multi:
Zostało mi jeszcze tylko jakieś 10 sprawdzianów i muszę poprawić pierwszy semestr z prawa , także luzik :diabloti:

to jest straszne, bo mi już nie w głowie nauka, a nam się dopiero zacznie na poważnie :(
bo praktycznie sesji jeszcze nie mamy, a już jest co robić ;(
ale pocieszam się, że jak to wytrzymam to wakacje :D

Posted

Sheltie są straszne :eviltong:. Wredne, szczekliwe, mają masę futra :evil_lol:. Wiadomo, że są wyjątki, ale nieliczne :siara:. Dodam jeszcze, że jakieś 2 lata temu też myślałam, że szelciaki są bardzo fajne, ale zmieniłam zdanie, odkąd miałam okazje częściej je obserwować.
Jakbym miała mieć małego, rasowego psa to bym myślała o pudlu, ładnie ostrzyżony pudel wygląda znacznie lepiej niż ładnie ostrzyżony szelciak, ale generalnie pudle są po prostu fajniejsze :cool3:.

Posted

kalyna napisał(a):
to jest straszne, bo mi już nie w głowie nauka, a nam się dopiero zacznie na poważnie :(
bo praktycznie sesji jeszcze nie mamy, a już jest co robić ;(
ale pocieszam się, że jak to wytrzymam to wakacje :D

u mnie chęci do nauki jeszcze są, bo ja mam tak że się budzę pod koniec roku szkolnego i zabieram do nauki. Tylko że teraz są takie upały, a ja przy takiej temperaturze nie jestem w stanie normalnie funkcjonować
mnie też na duchu podtrzymują wakacje :D

Misia&Ruby napisał(a):
Sheltie są super :D

A gdzie nowe fotki? :razz:

też tak sądzę :D

fotek ni ma

Illusion napisał(a):
Sheltie są straszne :eviltong:. Wredne, szczekliwe, mają masę futra :evil_lol:. Wiadomo, że są wyjątki, ale nieliczne :siara:. Dodam jeszcze, że jakieś 2 lata temu też myślałam, że szelciaki są bardzo fajne, ale zmieniłam zdanie, odkąd miałam okazje częściej je obserwować.
Jakbym miała mieć małego, rasowego psa to bym myślała o pudlu, ładnie ostrzyżony pudel wygląda znacznie lepiej niż ładnie ostrzyżony szelciak, ale generalnie pudle są po prostu fajniejsze :cool3:.

z opisów mają całkiem fajny charakter, ale nie miałam zbyt wiele okazji do obserwowania szelcików w realu. To może jednak są straszne. Ale można się przyzwyczaić, mój pies też jest wredny, szczekliwy z masą futra :diabloti:
Ale po twoim opisie chyba jednak będę bardziej woleć pudle :lol: No i z pudlami miałam większy kontakt i charakter mają super

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale jestes no :mad: u nas tez chyba lenistwo robi ze sie nie wpisalas :mad: :P

przez tydzień rzadko wchodziłam na neta, bo laptop był w laptopie i teraz muszę ogarnąć wszystkie zaległości :P
wieczorem dam może jakieś fotki, tylko zdjęcia też muszę jakoś ogarnąć, bo mam straszny bałagan na dysku :p