Jump to content
Dogomania

Czarna-Darma,po 7 latach schroniskowego zycia ma SWOJ DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o rany,nigdy nie bede miala czarnych zwierzat ;)
Swan,jako,ze zbliza sie wielkimi krokami rocznica przybycia Czarnej do Twojego domu;bede miala jeszcze fotki z ostatnich chwil w schronie,czy moge zamiescic-na niektorych jestes Ty

Posted

podpowiedź tutaj, Puma się zdradziła bo spojrzała w obiektyw:p

PaulinaT, nie bój się, nie oślepłaś, tutaj nie ma trzeciego kota ;)

Pusia woli krzesło z podusią od łóżka z resztą towarzystwa:p

czyli kto obstawiał na 2+2, ten ma rację :multi:

• 2 weeks later...
Posted

halo halo

brązowa!!

wiewióra!!

ja tak sobie posprawdzałam, w przypominaczu wyskoczyło mi ,że czas na kolejne szczepienia Darmy, zajrzałam do wątku i już wiem, że rok od kiedy Darma jest u mnie minął we wtorek w ubiegłym tygodniu

i gdzie są zdjęcia z adopcji ??:cool3: :placz:

Posted

ooooj ...Nie LADNIE NIE LADNIE BRAZOWA,,,OBIECALAS ZDJATKA!!!!
JA NIESTETY JESTEM GOLA I WESOLA NIE MAM ZADNEGO ZDJATKA BO WSZELKI MOJ DOROBEK ZDJECIOWY LEZY U BRAZOWEJ W DOMKU,,,NA PEWNO NA TYCH PLYTACH SA ZDJATKA CZARNEJ ,,POWINNY TEZ BYC TE Z DNIA ADOPCJI Z TOBA I WIELE INNYCH NIECH WRZUCA ILE WLEZIE,,,W KONCU TO ROCZNICA,,,A CO BEDZIE MY SIE OSZCZEDZAC,,,LATWO MI SIE MOWI BO JA NIE MUSZE ICH WRZUCAC,,,
:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:
OKI DORWE BRAZOWA I JEJ POWIEM O ZDJATKACH,,,SAMA ROWNIEZ BYM SOBIE POWSPOMINALA

• 2 weeks later...
Posted

HALO:mad:

ja tu jestem ogrodnikiem, ale Wy przesadzacie:mad: :mad:

prędzej druga rocznica minie niż doczekam się tych zdjęć:diabloti: ;)

Posted

Swan nie bij ,,ale ja biedna wiwiorka nieststy nie wiele moge zdzilac,,,jestem daleko od brazowej i od moich plytek ze zdieciami ,,ktore sa u niej,,!!!!trzeba tej kolorowej pogrozic,,ale na razie jeszcze chyba h=jest na treningu i egzaminie

Posted

A Jak Zdrowko???
Wiele Psiakow Schroniskowych Ma Jakies Problemy Zdrowotne Po Dojsciu Do Upragnionego Domku,,ale Mam Ndzieje Ze Czadna Darma Trzyma Sie Dzielnie I Nie Ma Zadnych Problemow!!!

Posted

mój boberek właśnie zabiera moje miejsce na nogi pod biurkiem i chrapie

trudno się skupić na pracy, jak ktoś chrapie pod biurkiem:angryy: ;)

a poza tym wszystko w porządku

humorki ma jak zwykle

warczy na Werę średnio co pół godziny, tak dla przyzwoitości , coby z wprawy nie wyjść

szarogęsi się strasznie:evil_lol:

parę razy miała spotkanie z Agą z oddali przez siatkę kojca, ale żadna nie wykazała jakiejkolwiek agresji

powoduje to , że mam czasem cień myśli, coby ich znowu razem na spacer nie brać

ale jak sobie tylko przypomnę, ile mnie wysiłku kosztowało rozdzielenie ich ostatnio, to mi przechodzi:shake:

No i tyle. Przez ostatnie kilka dni chorowałam i leżałam w łóżku, więc mam najbardziej wyspane psy w okolicy, bo jak ja w łóżku, to one śpią:razz:

Posted

a widzisz Wiewióra, nasze posty się minęły:eviltong:

to jeszcze dopiszę, że zdrówko super

Tak naprawdę to nie byłam z nią u weta od roku, bo nic jej ale to nic nie dolega. Ostatnio była na ściąganiu kamienia z zębów, krótko po przyjeździe do mnie. Była obejrzana, osłuchana, zaszczepiona kompleksowo. Jest regularnie odrobaczana. W weekend zrobiłam akcję odkleszczania profilaktycznego, bo te paskudztwa się już masowo pojawiły:angryy:

Uszka czyste, z pyska jej jedzie jak zwykle:evil_lol: więc dostanie kolejne tabletki drożdżowe. Teraz czekają ją kolejne szczepienia , to przy okazji znowu ją sobie lekarz obejrzy tak na wszelki wypadek. Ale nie widzę nic niepokojącego. Z jedzeniem i trawieniem ok, uszy czyste, zęby ok, oczka też, na skórze nic nie widać, tylko ma jeszcze ciągle fragmentami miejsca czekające na wyczesanie po zimie:cool1: na długie spacerki ze mną i Werą chodzi i nie widać specjalnego zmęczenia, no i humor dopisuje. To tyle z relacji.

Masz rację Wiewióra, Darma to twarda sztuka:p

Posted

Oooo I Super,,w Schronie Tez Byla Twarda I Wet Nie Musial Jej Ogladac,,bo Wszystko Bylo Na Wlasciwym Miejscu ,,co Do Oddechu To Masz Racje Nie Najswierzszy !!!ale Dobrze Ze Sa Tabletki ,,w Co Do Wyrka To Fajnie Jej Zamienic Sianko Na Podusie ,,choc Ja Lubie Sianko Jak Nic Ale Takie Swierze !!!

Musimy Docisnac Brazowa!!!!

A Co Do 2 Suczek To Lepei Jbym Uwazala Pewnie Lubia Rzadzic Jak Nic I Nie Odpuszcza Ale Stopniowa Mozna Probowac ,,ale Lepiej Bedzie Jak Bedziesz Miala Asekuracje Jednej Dodatkowej Osoby Tak Na Wszelki Wypadek ,,,bo Szkoda Ze Jedna Jest Zamknieta

• 4 months later...
Posted

oczekując na zdjęcia z czasu adopcji (brazowa1 :cool3: :mad: ) wkleję kilka zdjęć z lata

byliśmy z Werą i Darmą na spacerku w pobliskim zagajniku, a tam okazało się, że była wycinka pod liniami wysokiego napięcia i żeby się przedostać na drugą stronę, to boberek musiał się chwilami zamienić w wiewiórkę (wiewiora :cool3: ) ale jak widać radziła sobie świetnie

aczkolwiek na codzień nie funduję jej takich przepraw i normalnie ma piękną równiutką trawkę do spacerków
jedynymi przeszkodami są czasem nasze koty, które lubią z nami spacerować

jeśli zaś chodzi o koty, to Darma przeszła całą ewolucję w kontaktach z nimi

początkowo od strachu i oddawaniu im własnej miski z jedzeniem, po straszenie i grożenie chwilami, po niechęć, gdy kot chciał się za bardzo spoufalić (Kacper z uporem maniaka próbował się o nią łasić, co jej niespecjalnie przypadało do gustu) aż po obecną w miarę harmonijną koegzystencję ,w której jest miejsce na wspólne spacerki, w której każdy pilnuje własnej miski, w której kot niekoniecznie zostaje pogoniony, jak się próbuje spoufalić, ale czasem Darma na nie naburczy niegroźnie pod nosem :p

na powyższym zdjęciu widać, jak Darma na spacerku próbuje znaleźć troszkę prywatności za niewielkim pagóreczkiem w wiadomym celu, a nachalne koty jej na to nie pozwalają :roll:

a proszę, poniżej widać, jak wreszcie Kacperkowi udało się połasić bezkarnie
po chwili Darma zafundowała mu takie spojrzenie, że powiedziałabym ,że chyba jednak stanowimy szczęśliwe stadko :cool3:

Posted

a na zakończenie piękny uśmiech dla cioteczek od Czarnej Darmy ....

... i od jej koleżanki Wery

a tak już całkiem na koniec to ciekawostka

moje koty chyba za dużo przebywają z psami i się do nich upodabniają

Puma po ostatnim spacerku po polu w pełnym słońcu skryła się w cieniu wielkiego ciągnika

i normalnie dyszała :crazyeye: jak pies :crazyeye:

Posted

[quote name='swan']
i normalnie dyszała :crazyeye: jak pies :crazyeye:

oj niedobrze, niedobrze :shake:
kot Ci "zszedł na psy" :cool1:

:evil_lol:

a mnie się aż czarno przed oczyma zrobiło, od oglądania fotek :lol: