Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z drugiej strony szkoda, ze nie 24.07 i 31.07 bo myslalam, ze zalapie sie na CACIBowa na wegrzech 23.07:shake:

Czy ktos byl w 2005 na wystawce w Bulgarii?
dobrze byloby wiedziec jak jest przy przekraczaniu granicy.

Posted

Strona bulgarskiego zwiazku jest juz otwarta z jakies pol roku, ale nie ma tam wystaw z tego roku. I rzeczywiscie wystawa CAC odbywa sie w srodku tygodnia, tak tez bylo w zeszlym roku

Posted

Sory Agasia nie doczytajam ,ze pytalas o krajowke.

Ja urabiam rodzinke na tynodniowy wypad .
Ale jeszcze nie wiem bo 22-23.o7. planowalam Kaliningrad.

A wogole te dwie CACIB-owe w dwa kolejne weekendy,
to dla nich super sprawa,sciagaja nie tylko wystawcow,
ale rowniez i turystow.

Posted

Te zdjęcia jeszcze bardziej umocniły mnie w przekonaniu że musze tam pojechac:evil_lol: :evil_lol:

Co do transportu zobaczymy ile osób sie zbierze, ja jestem w stanie wynajac bus na 21 osob za 1,8zł /km . Nie twierdze ze to wybitnie tanio, ale taniej niz np. w firmach, gdzie biorą podwójnie. Możliwe, że ktoś ma lepsze dojścia.

Posted

Mnie też zdjęcia przekonały, więc my będziemy w Varnie już 22 lipca, a wracamy po wystawie 30 lipca. Znaleźliśmy już sobie "apartamenty" za 192 Euro za 4 osoby za 7 dni, więc to bardzo tanio.

Jeszcze jedno - czy ktoś ma jakieś informacje o opłatach i obsadach sędziowskich?

--------------------------

Mam trochę informacji. Opłata za championat - 25 Euro, ale mając Championat Bułgarii można za jeden CAC uzyskać tytuł "Grad Champion Bułgarii" i opłata za ten Championat wynosi 15 Euro. Pierwszy CACIB rok temu odbywał się w sobtę, CAC w środę, a drugi CACIB w sobotę. Było zgłosoznych 270 psów, większość z Rosji, wystawa przebiegała sprawnie. Wystawa odbywała się na kembingu "Kamchia" ( warunki mieszkalne fatalne, to jest 20 km. od Varny ) nad samym morzem.

Posted

gwiezdny-wyslannik dzieki za cenne informacje .
A jak bedziesz wysylac zgloszenie ?

Jeszcze chcialabym wiedziec czy z kazdej klasy CAC do
Championatu upowaznia.
No czy maja kl. uzytkowa ( nie znalazlam tej info. na sronce)
Ja chcialam zabrac dwie suczki welsh-terierki obie sa Interami ,
ale musze jakos rozlokowac dziewczyny w kl.

Chyba napisze do nich.:user:

Posted

tez mi sie tak wydaje.To tylko musze dowiedziec sie czy maja kl. uzytkowa, a jak sie nie dowiem, to jedna wyladuje w open.
Obawiam sia granicy ,czy nie stwazaja problemow, czy nie kieruja sie indywidualnymi przepisami.:niewiem:
Ale juz sie ciesze i urabiam rodzinke .:lol: