Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj jak się zjedzie węgierska konkurencja to będzie "ciekawie" :D

I bez paniki, my tez wielu papierow nie mamy, pieczatka w psim paszporcie, potwierdzenie noclegu i wsio! Nastawiamy sie na mily wypoczynek i tyle :)

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agasia bylam przy westah i niestety nie znalazlam Ciebie.:shake:

Oj jak się zjedzie węgierska konkurencja to będzie "ciekawie" :-D

Dla mnie wcale nie bedzie cikawie,bo mowa jest o konkurencji dla mnie. Jest to pies z Budapesztu. A na dodatek tego psa znam.
Licze na to, ze nie znajda miejsca noclegowego i nie przyjada.:shake:

Posted

Kliwia, może to i dobry pomysł, z tym noclegiem, no zobaczymy, musze porozmawiac z reszta ekipy, my mamy 4 kierowców do dyspozycji, czyli wszystkie dorosłe osoby:cool3: , jakos damy radę, a jedziemy na dwa samochody, chociaż to pewniei tak nie bedzie zbyt wygodny nocleg:shake: .
Co do zaswaidczenia, - to ja wiem że nie potrzeba psa i mój wet napewno mi bez problemu wystawi papierek dla powiatowego:cool3: , ale ja mam strasznie czas ograniczony, a oni w powiatowym przyjmują w starsznych - dla zwykłych ludzi- godzinach.
My tez się możemy spodziewac mocnej konkurencji, ale nic to - dkla mnie to jest pierwszy i jedyny urlop od 10 lat, więc z założenia jade tam dla rodzinki:evil_lol: , no i dla Czapli oczywiście, bedzie dobrze:lol: .
Kliwia-Może się jakoś na tej granicy spotkamy, zawsze to bezpiecznie j jechac razem

Posted

Mamy informacje z Ambasady Rumunii- takie przepisy jak w Europie -pies ma mieć paszport i szczepienie przeciw wściekliźnie nie późniejsze niż na 20 dni przed wyjazdem.:lol:

Posted

Kochani Dogomaniacy!
Powodzenia w tej Bułgarii! :multi: My niestety jednak w tym roku się nie wybierzemy. Ale przecierajcie szlak, mam nadzieje, że po powrocie podzielicie się doświadczeniami ;)

Posted

Napisala Zebra:Kliwia-Może się jakoś na tej granicy spotkamy, zawsze to bezpiecznie j jechac razem

Sluszna racja, ze bezpieczniej.:mad: A zwazywszy na to, ze macie 4 kierowcow, to warto sie z Wami zakumplowac.Oczywiscie w razie potrzeby.
My mamy dwoch kirowcow, ale jeden jest praktykujacy.

Dzieki za te informacje z ambasady Rumunskiej , sama nie wiem co robic.

Kiedys pisalas, ze jedziesz z cora nastolatka, i powiem Ci, ze zaluje, ze nie bedziemy na tym samym kempingu.
Ze mna jedzie Trojka mlodziezy w tym samym wieku ( 2-ch + 1-na ):lol:

Posted

Kliwia- u nas praktykujacych kierowców jest 4 szt, więc w razie potrzeby służymy:lol: ,
Zastanawiamy się nad tym noclegiem gdzie Wy macie na tej granicy, ale narazie wódz wyprawy nie okreslił sie jeszcze czy ma zyczenie nocowac jak człowiek:evil_lol:
Co do nastolatków, to przywieź ta swoją gromadke na wystawę i my pójdziemy do psów, a oni nad morze, bo to podobno ok.100 m od plaży:lol: , a poza tym myślę, że jak bedziemy jechać razem, to juz w trakcie podróży sie poznają, no zobaczymy:cool3:

Posted

Napisal ofca: ponawiam:
czy znajdzie si emiejsce dla 1 osoby z kulturalną malamutka-gr.V.???
no błagam!

Przykro mi ,ale mamy komplet i chyba wszyscy tak maja .

Posted

Ja nie placilam i mam w planie zrobic to na wystawie.

Nocleg mamy w Csenger tuz przy granicy.
Zebra dzieki za ewentualnego zmiennika.Nie sadze, ze bedzie potrzebny, ale roznie to bywa.
A na jaka polska granice jedziesz?i ile bedziesz miala do niej km.?
Porownamy ze swoja trasa i moze udaloby sie wczesniej spotkac.
A nasza mlodziez to faktycznie dobzeby bylo zapoznac wczesniej.

Posted

Ofca- My też jedziemy sciśnieci, bo u nas sporo tych psów jedzie, 7 sztuk to jest sporo, ostatnio upychałysmy z Czapla- znaczy wirtualnie- jednego, bo nam wychodziło że sie nie zmiescimy.
Ja równiez zamierzam płacić na wystawie, mam potwerdzienie z e-maila że możemy na wystawie i zamierzam z tego skorzystać.
Kliwia - jedziemy na Barwinek- od nas to jest ok. 100 km, raczej mniej niż 100. Mielismy w planach wyjechac popołudniu 20-tego, ale mój szanowny małżonek orzekł, że on chyba dostanie URLOP na ten dzień i możemy jechać wczesniej, ale ja myślę że moznaby sie dogadać i jechać już od Barwinka razem, jak pomyslicie ok której możecie tam byc , to uzgodnimy reszte jakoś, znaczy myślę, że podamy sobie tel. i bedziemy juz potem na łączach:evil_lol: .
Ja mam pytanko co do tego noclegu, czy oni tam przyjmą 4 osoby i 7 psów, troche wiekszych niz wasze? I czy cos płaciliście juz przy rezerwacji? Wyglada na to że ekipa ma ochote ponocować, ja tylko martwię się co do samochodów pełnych bagaży, chyba że tam jest parking strzeżony?

Posted

Zebra
byloby swietnie jechac razem.:lol:
My tez jedziemy przez Barwinek, ale rowniez przez Rzeszow.;)
Tylko, ze dzieli nas 300km.to jest 5 h.:crazyeye:
Planujemy wyjechac 6-6.30 i przed 12.00 byc w Rzeszowie.
Mysle,ze godzine pozniej wyladujemy na granicy.
Przemysl, czy Tobie to bedzie czasowo pasowalo
( wczesniej nie uda sie nam wyjechac).
I zaproponuj spotkanie gdzies, gdzie uwazasz.

Co do noclegu to, aby rozwiac watpliwosci przyjecia 7 psow, to trzeba zadzwonic. Mozna dogadac sie w j.angielskim, a gdybys miala z tym problem to pomyslimy inaczej.
Na p.w. podam namiary.

Placic bedziemy na miejscu.
Na temat parkingu nic nie wiem, ale przypuszczam, ze maja kawalek terenu zamknietego.
Mnie tez sie nie usmiecha wszystkiego zabierac z samochodu.

Posted

Mam pytanie do osób które były na węgrzech, rumunii i bułgarii i maja samochód z LPG ..
Czy na południu, żeby zatankowac LPG potrzebnajest jakas przekładka jak, np. w niemcach czy ogólnie jak na zachodzie europy ?
Pozdrawiam :confused:

Posted

Podobno jest bardzo duzo zgloszen... szykuje się chyba większa wystawa niz rok temu - i nie ma sie co dziwic tyle okazji na rozne tytuly.... :) Gdyby nam dobrze poszlo to jest to dla nas Ch.Bulgarii, Macedonii i Interchampion!

My planujemy wyjechac nie pozniej niz o 5....

Posted

Ooooo, to widze że wszyscy jedziemy w czwartek:lol: , kurcze, teraz to sobie tak myslę, ze jak maluch dostanie dobrze po d... na tych wystawach to bedzie mi szkoda tej kasy, a mogłam za te 75 Euro zaszaleć:evil_lol: , ale z drugiej strony, to może jakies fajne psy bedą, wszak szukamy męża:cool3:

Posted

Ale wam zazdroszcze.Ostrzylam zeby na ten wyjazd,a moj madry Tz wymyslil sobie terrorystow w rumunii czekajacych z kalachami,zeby nam auto uprowadzic:roll: ,wymyslil tez,ze auto sie na pewno rozkraczy:roll: (a do anglii wyjazdu juz nie kwestionuje,a to przeciez tez daleko:roll: ),potem wymyslil rozne choroby i ze moze gdzies wojna wybuchnac:roll: :crazyeye: .Chyba tylko facet moze takie rzeczy nawymyslac:roll: :angryy: .
zycze powodzenia wszystkim dogomaniakom na tych wystawach,a przy okazji fajnych wakacji-wspominam Bulgarie z nostalgia z dziecinnych wakacji:loveu: Ciekawa jestem ile sie zmienilo przez tych dwadziescia pare lat:lol:

Posted

Kliwia napisał(a):
Doprawdy nie rozumiem,:shake:
juz za 4 dni wyprawa, a na topiku jakby "makiem zasial":shake::shake::shake::shake:

u nas przygotowania idą pelna parą, w sumie wszystko zalatwione, trasa znana co do km, jedyne co zostalo to pieczatka weta w paszporcie psiakow (a noz sie przyda ;) ). Szczeze mowiac nie mogę sie doczekac juz tego wyjazdu, dawno nie bylam nad piękną plażą, czystym morzem... :evil_lol:

daga - mam nadzieje ze nasze relacje z wyjazdu rozwieja obawy TZta i za rok to wy bedziecie tam zgarniac BISy! :diabloti:

Posted

Ja byłam w Bułgarii ze znajoma rok temu...w okolicach słonecznego brzegu. Plaże niestety nie były zbyt czyste w mniejszych miejscowościach [czyt.naszej:lol: ]. Bułgarie teraz modernizują na wzór chociażby hiszpańskich wybrzeży, dużo inwestycji, co wazne - tanio i ładnie. Pare wskazówek - nigdy nie brać taxi, aby dbać o własne życie:p