łolkiee Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ja nie wiem, ale ludzie chyba myślą że psy oglądają szkołe przetrwania na discowery, i wiedzą jak przetrwać w lesie.... Quote
luka1 Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Niestety, psiak z worka chyba nie żyje. Dziś tam pojechałyśmy, psiaka nie było przy worku. W końcu pozostawiłam jedzenie i kiedy wracałyśmy przez pole, zagadnęłyśmy na temat psiaka, pracujących tam ludzi. Jeden człowiek powiedział, że dziś zakopał jakiegoś psiaka, którego zabił samochód - opisu to ten sam pies. Nie wiem co o tym myśleć. Quote
Ajula Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 okropne :( możliwe, że tak się stało :( nieszczęsny piesek Quote
luka1 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Napisała do mnie *gwiazdeczka*, że w okolicach Kamiona leży owczarkowaty pies. Czy może ktoś pomóc???? Ja nie dojadę, z resztą nie mam co z nim zrobić - gdzie go zabrać. Pies wygląda na chorego. Quote
łolkiee Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 wakacje.... czas wyjazdów. a za psy też się płaci w pensjonatach Quote
elmira Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Wakacje się kończą. Tylko u nas, jak nie wakacje, to święta. I tak w kółko. Quote
luka1 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Mamy kolejne psy do "ogarnięcia". Może ktoś wymyśli co z nimi robić. to pies z Kampinosu, który ma natychmiast opuścić posesję na której zamieszkał na siłę. [IMG]http://img4.imageshack.us/img4/9066/p1000829b.jpg[/IMG] Sunia, która ma czas do piątku - potym czasie "ma zniknąć" [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/9760/img7728x.jpg[/IMG] sunia ma wątek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191980-MA-CZAS-DO-PIĄTKU-trzy-dni-potem-ma-zniknąć.-POMOCY!!!?p=15293726#post15293726[/URL] Quote
luka1 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 To nowy nabytek Fundacji NERO. Znaleziona dzis suka przywiązana w lesie. Moze zapomnieli o nie grzybiarze? Jest bardzo grzeczna, reaguje na "siad" i "podaj łapę", jest niestety odwodniona i trochę wychudzona. Tego nie widać na zdjęciu, ale czuć przy dotyku. Psina bardzo dużo piła i jadła, teraz odpoczywa. Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Nareszcie znalzlam wątek i bardzo się z tego cieszę :) ... ta ostatnia sunia ONka piękna ! Quote
luka1 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Ewanka napisał(a): :) ... ta ostatnia sunia ONka piękna ! Nie prawda - wszystkie są warte uwagi :eviltong: Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 luka1 napisał(a):Nie prawda - wszystkie są warte uwagi :eviltong: Co prawda, to prawda :) ... żeby tylko mieć warunki (szeroko rozumiane ;) ) na dużego psa , z pewnością miałabym całe stadko :) Quote
luka1 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Hm,warunki? Hm - pewnie tak :p Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 ech, tak bywa ... ale ta piękna sunia stoi mi przed oczami, czy mogłabym jej jakoś pomóc? Quote
luka1 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Ewanka napisał(a):ech, tak bywa ... ale ta piękna sunia stoi mi przed oczami, czy mogłabym jej jakoś pomóc? Tak, oczywiście - każda forma pomocy mile widziana. Sunia, najpierw przejdzie odrobaczanie, szczepienie, sterylizację i już może lecieć do domku Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Hm, tak dumam na którym etapie ;) ... czy ona będzie miała swój wątek, ona i inne psiaki zamieszczone wcześniej? Można wtedy więcej o psiaku napisać, by łatwiej go 'reklamować' ;) Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Ewanka napisał(a):Hm, tak dumam na którym etapie ;) ... czy ona będzie miała swój wątek, ona i inne psiaki zamieszczone wcześniej? Można wtedy więcej o psiaku napisać, by łatwiej go 'reklamować' ;) Pewnie będzie miała watek, tylko wśród tylu biedaków znika każdy pies. Wolę robić ogłoszenia na portalach ogłoszeniowych. Dogo to miejsce gdzie zaglądam z przyzwyczajenia raczej. Mamy pod swoją opieką psy, które mają małą szansę na dom. Mieszkają w polu, w lesie, na osiedlach. Jedyną rzeczą jaką można dla nich zrobić to dać im jeść. Psy czekają przy drodze na samochód naszej wolontariuszki, która każdego dnia robi kilkanaście a może nawet kilkadziesiąt kilometrów z torbą wypełnioną kaszanką i karmą. Inne przychodzą w wyznaczone miejsce koło stacji benzynowych, te na osiedlach odprowadzają nas kazdego dnia do samego centrum miasta. Ech, życie - podobno wszystkich nie uratujemy ale to boli. :-( Quote
elmira Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Luka, a ta sunia ma brzuch opuszczony. Ona nie jest w ciąży? Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Nie mam pojęcia. Wczoraj trochę się ode mnie oganiała. Nie chciałam bardzo jej stresować. Dziś może już będzie spokojniejsza to się ją dokładniej oglądnie,no a jutro jak się uda to weta ściągnę. Jeśli jest w ciąży to się ją ciachnie "na biegiem". Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 ciągle chodzi mi po głowie maleńka sunia w lesie. Pokazała mi ją wczoraj p.Henryka jak jechałyśmy na obkarmienie polowców. To maleństwo, wystraszone od trzech tygodni koczuje w lesi i boi się podejść. Jeśli jest w ciąży ...:crazyeye:. Suka ze stacji benzynowej przychodziła gruba, nim ją udało się złapać zniknęła i teraz wróciła - z cyckami do ziemi. Trzeba odszukać maluchy. :shake::shake::shake: Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/192646-Onka-Sara-pozostawiona-w-lesie-na-łańcuchu?p=15359668#post15359668 To wątek SAry Quote
luka1 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 wątek szczeniaków zabranych z pola http://www.dogomania.pl/threads/192823-To-my-kartofelki-(maluchy-z-Andrzejewa-Duranowskiego) Quote
luka1 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 ta sunia jest w ciąży, trzeba ją szybko strylizować, inaczej będziemy zbierać z pola plony. Mamy na sterylizację 125,- brakuje jeszcze drugie tyle. No i co z nią zrobić po zabiegu? Sunia nie jest już młoda. Czy ktoś nam pomoże? Quote
agata-air Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 A Fundusze z 1%, może da się te kilka tysięcy wykorzystać, co? Quote
Recommended Posts