Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z małymi zaczyna być lepiej. W kupkach nie ma robali. Biszkoptowy psiak jest już prawie całkiem ok. Jeszcze się czasem zatoczy i chodzi trochę niepewnie ale szczeka i bawi się jak szczeniakowi przystało.
Bury szczeniak też robi postępy. Dziś zrobił trzy kroczki. Całą noc popiskiwał w swoim pudełu. Rano stał na łapkach i machał ogonkiem. Zjadł i teraz śpi. Jest jeszcze bardzo słabiutki, ale chyba najgorsze ma już za sobą.
Chyba mozna im założyc wątek - zrobię to dzis po powrocie z działki.

Posted

Widziałam wczoraj tego jasnego,bojącego psa,co go dokarmiał mój sąsiad i tata Pliszki.Biegł przez cmentarz w Trojanowie.Widać znalazł sobie dobrą kryjówkę przed mrozami,bo żyje i jest w niezłej kondycji,na pewno nie jest wychudzony.Chociaż to jest pocieszające,bo złapanie go raczej graniczy chyba z cudem

Posted

on przychodzi do nas na osiedle i się żywi. wygląda całkiem dobrze, ale podejść się nie daje.

Za to sunia ze swoim potomkiem, ta o której kiedyś pisałam na wątku schroniska Azorek,znowu jest wystawiona poza bramę posesji i nie wpuszczana na nią. Psiaki są karmione przez dobrych ludzi i śmietnik. Nie wiem czy suka nie jest w ciąży. Z babą gadać się nie daje, a prawa na taką nie ma.

Posted

12.02.2010

Jadąc po bernardyna, na stacji w Wężykach spotkałyśmy tego piska

piesek został pozostawiony przez właścicieli na stacji benzynowej.

zabrałyśmy go ze stacji i zawiozłyśmy do Pana od którego zabierałysmy bernardyna

Na stacji w Wężykach spotkałam tez Filipka. Nadal koczuje między tirami i prosi o jedzonko.

Posted

elmira napisał(a):
Dziewczyny, ale to jest TEN Filipek? I kogo nam on nam przyprowadził?

Tak Monia, to TEN Filipek, ten co ma wątek już na dogo i siedzi na tej stacji już dość długo...a sunia skąd się wzięła to nie wiem cholerka :(

Posted

ten psiak został dzis zabrany przez wolontariszki szendające sie po drogach - wszysto, zasze muszą widzieć? Psina lezał na poboczu szlaku Warszawa - Poznań.