luka1 Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 (edited) sharka, ja nie zakładam nowych wątków. Po "reklamie" jaką mi zrobiły moje "przyjaciółki" nie ma sensu robienie wątków, na które nikt nie wchodzi. Ogłoszenia bardzo by się przydały. Nawet przymierzałam się do kupienia na bazarku ale trzeba napisać jakiś tekst, a ja ostatnio na nic nie mam czasu i z myśleniem coś gorzej, mimo, że siedzę całe noce - nie wyrabiam się. Teraz kolejny kociak jest chory. Wczoraj sraczka jakby się zmniejszyła, a dziś znowu leje się z kociaka. Siedzę i wyję bo ... Ira jutro jedzie do innego hotelu - Pan tak zdecydował. Dziś przyjechał ze Skierniewic nowy nasz podopieczny. Psiak ma właściwie już domek i czeka na wyjazd do niego w hoteliku Jest piękny i wygląda na bardzo mądrego Edited October 11, 2012 by luka1 Quote
sharka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 (edited) Ja czasem to się cieszę, że kumata za bardzo nie jestem... Co do wątków to racja, ludziów na niektóre nie ściągniesz, własnej "paczki" się trzymają lub latają stadami jak wrony. O Irze ze strony www fundacji wezmę to co tam jest, ważne że zdjęcia są fajne. A co to za zmiana hotelu jest? Rozrabia maluda? Jutro coś sklecę, paskudne grypsko mnie już tydzień męczy i końca nie widać. Edited October 12, 2012 by sharka Quote
luka1 Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Ira przeniesiona - pożarła na dzień dobrzy obicie drzwi. Pies znaleziony na trasie - odwieziony do DT. Dojechał żywy. Strasznie się bałam bo psina w okropnym stanie. Przespał część drogi i na podwórku DT , po rozprostowaniu gnatków, popylał aż miło. Psina na stare lata jednak nie wylądował w schronisku tylko u dobrych ludzi. Quote
sharka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ogłoszenia dla Iry :) niedługo powinny być aktywne, napisałam że w kłębie sunia sięga do kolana :) są na Warszawę: http://tablica.pl/oferta/ira-przepiekna-roczna-suczka-szuka-domu-ID1G85b.html (wyróżnione do 12.11.) [FONT=Cambria]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Ira-przepiekna-roczna-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ422116259[/FONT] [FONT=Cambria]http://alegratka.pl/ogloszenie/ira-przepiekna-roczna-suczka-szuka-domu-21302595.html[/FONT] [FONT=Cambria]http://www.morusek.pl/ogloszenie/129630/Ira-–-przepiekna-roczna-suczka-szuka-domu/[/FONT] [FONT=Cambria]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Ira---przepiekna-roczna-suczka-szuka-domu-id51088.html[/FONT] Quote
luka1 Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 ślicznie wraz z Irą dziękujemy. Może mi się dziś uda podjechać do hotelu, wygłaskać sunię. Jak nie zapomnę to ją dokładnie pomierzę - wzdłuż i w szerz. ;) Quote
sharka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 oj tam, oj tam ;) orientacyjnie tylko - wielkość yorka czy labradora ;p Quote
luka1 Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 na wątku Dosi można sprawdzić jak ludziska przykładają wagę do wymiarów. Dla mnie nie ma znaczenia czy waży tonę, czy tyle co mój Tao, jak niosę to niosę. Najwyżej żyłka pier.. mi trzeszczy. (Acha trzeba jeszcze jej wagę zbadać, może Pani Kasia pamięta) Quote
luka1 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/232406-Cicholand-dla-ziewrzak%C3%B3w-NERO-%28-do-21-10-2012%29 może ktoś zajrzy na bazarek? Quote
luka1 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 no i mamy kolejne zwierzaczki. Tym razem jest to dzika kotka z dziećmi. Kotka okociła się w piwnicy w bloku, ale "dobrzy ludzie" wyrzucili ją pod krzaki. Kociaki pewnie zamarzłyby albo zostałyby zagryzione przez psy. No i dzieci bardzo lubią zabawy kociakami. Maluchy są jeszcze bardzo małe, a kotka zestresowana, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Quote
obiezyswiat75 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Dużo zwierząt macie? Może jest gdzieś na wątku, nie czytałam całego. Kocieta to chyba szybko do adopcji pójdą? Quote
luka1 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 (edited) obiezyswiat75 napisał(a):Dużo zwierząt macie? Może jest gdzieś na wątku, nie czytałam całego. Kocieta to chyba szybko do adopcji pójdą? Czy dużo? Raczej tak. Na podwórku i w mieszkaniu u mnie jest 32 psów i 10 kotów. Teraz doszła kotka z piątką maluszków. W hotelach i domach tymczasowych jest 8 psiaków. Po kilka kotów na osiedlach w Sochaczewie, w Chodakowie, na działkach. Czterdzieści kilka kotów u Miry. 5 psów w Domu Pomocy Społecznej. Kilka psów w "polu". To wszystko trzeba nakarmić, i leczyć. Ktoś powiedział, że dobro i zło wraca w dwójnasób i to jest prawda. Tylko uda się wyadoptować jednego zwierzaka na jego miejsce przychodzą dwa, trzy. :lol: Edited November 11, 2012 by luka1 Quote
obiezyswiat75 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Czego potrzebujecie najbardziej? Oprócz kasy, bo to oczywista oczywistość. Masz u siebie w mieszkaniu 27 psów? Chylę czoła. Napisz co jest potrzebne, zobaczę jak mogę pomoc. Quote
luka1 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 obiezyswiat75 napisał(a):Czego potrzebujecie najbardziej? Oprócz kasy, bo to oczywista oczywistość. Masz u siebie w mieszkaniu 27 psów? Chylę czoła. Napisz co jest potrzebne, zobaczę jak mogę pomoc. W mieszkaniu są tylko te małe, które nie nadają się do sypiania w budzie. Reszta jest na podwórku i w boksach. Nie wiem co najbardziej potrzebne - wszystko, garnki, szmaty, mat.budowlane, podkłady higieniczne, ręczniki w ogóle chemia bo mycie podłóg przy sraczce kociąt i przy tylu psach jest bez przerwy. Mop to mój największy przyjaciel. Wiesz, ja zawsze mówię, że to co ludzie wyrzucają na śmietnik, my jeszcze raz wykorzystamy. Quote
obiezyswiat75 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Popytam wsród znajomych, rozejrze sie i dam znać. Quote
sharka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 wczoraj dostałam jedno zapytanie o Irę, wysłałam na e-mail fundacyjny Quote
luka1 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 To pies, którego szukałyśmy po polach. Pies jest w kiepskim stanie. 1. jest bardzo słaby 2. Chudy 3. ma bardzo rzadką sierść a miejscami jest łysy 4. tylne łapy są jakby trochę bezwładne 5. na szyi ma stare gojące się rany - jak po łańcuchu I co z nim zrobić? Jeździmy go karmić, ale on wychodzi na ulicę. Może ktoś go nie zauważyć, albo uznać że nie jest nie stanowi zbyt dużej przeszkodę i pies zginie. Quote
luka1 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 pysk ma siwy, ale te oczy... Oczy ma takie żywe, bystre jak młode pies. Może już jutro da do siebie podejść to się sprawdzi. Quote
sharka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 (edited) też zwróciłam uwagę na oczy, smutne Edited October 18, 2012 by sharka Quote
sharka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 luka1 mam wyróżnioną tablicę, pies którego ogłaszałam znalazł dom, w jego miejsce mogę dać innego stwora - daj imię jakiegoś, postaram się na stronie fundacyjnej poszukać info i zdjęcia, szkoda marnować kasę Quote
luka1 Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 może Basta, albo Irę - te są chyba najpilniejsze. Quote
sharka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 oba są wyróżnione, Bast nie wiem na jak długo - zapytam barb i jeśli mu się kończy, to go ogłoszę, dubli na tablicy nie może być niestety Quote
luka1 Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 to w takim razie może Mat? Przydałby się dla niego dom. Quote
sharka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 luka1 napisał(a):to w takim razie może Mat? Przydałby się dla niego dom. na stronie są 3 jego zdjęcia ale ani słowa - dwa zdania musiałabym mieć :/ Quote
sharka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 beżowy szorstkowłosy, do kolan? kilkuletni? zgadza się z suczkami i psami? Quote
Recommended Posts