Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj ta bardzo sympatyczna suczka trafiła do schroniska. Psina jest już troszeczkę starsza i ma chyba problemy z listwami, troszeczkę ma niedowład tylnych łapek, ale jest strasznie miła.

• 3 weeks later...
Posted

Witam. Znacie może kogoś z okolic Tarłowa (świętokrzyskie)?
Dostałam informację o błąkającej się mamie i dwóch córeczkach oraz na dokładkę owczarkowaty.
Wszystkie niesterylizowane (czyli za moment nowe małe) i oczywiście wychudzone:shake:
Władze miejscowości podobno nie reagują na problem. Może jest ktoś z tych okolic, kto mógłby pomóc?

Posted

[quote name='Czarownica']Witam. Znacie może kogoś z okolic Tarłowa (świętokrzyskie)?
Dostałam informację o błąkającej się mamie i dwóch córeczkach oraz na dokładkę owczarkowaty.
Wszystkie niesterylizowane (czyli za moment nowe małe) i oczywiście wychudzone:shake:
Władze miejscowości podobno nie reagują na problem. Może jest ktoś z tych okolic, kto mógłby pomóc?[/QUOTE]

Ze świętokrzyskiego jest andzia69, erka, ewab, savannah, ang, PasjaHera... tyle pamiętam, najlepij wejdź na któryś z kieleckich wątków... Mam nadzieję, ze uda się pomóc psiakom.

Posted

niestety stan Liny się pogorszył. Ma babeszjozę. dostała wszystkie leki jakie dziś mogła dostać - jest słąba. Czekam na jutro, mam nadzieję, że da radę :-(.
Jutro Ola jedzie do Gliwic po Cynka, którego dziś złapała Pani Basia z Gliwickiego schroniska. Pies uciekł z domu i błąkał się półtora roku.

Posted

[quote name='luka1']Dziś jest trochę lepiej, nawet zjadła odrobinę mięsa. Nadal dostaje leki i jedziemy do weta. Chyba trzeba zrobić badanie krwi.[/QUOTE]
To dobrze,że z małą już lepiej...nadal ściskam paluchy.

Posted

W niedzielę przyjechał do nas CYNK, pies, który od prawie dwóch lat żył dziko. Wyadoptowany do Gliwic zwiał, żył w dzikich chaszczach.

A od poniedziałku mieszka z nami jamnikowata sunia.

Z sunią wyszła taka dziwna historia. Zadzwoniła Pani, że od wczoraj na przystanku siedzi pies. Zabrałyśmy sunię aby dostarczyć ją do schroniska. Niestety, kiedy załatwiałyśmy formalności - sunia zwiała.
wieczorem dzwoni do mnie gadzia, że wyszła z pracy, a pod jej samochodem siedzi jamnikowata sunia - co z nią zrobić? Sunia okazała się tą samą, która uciekła ze schroniska. No i została, skoro nie chciała siedzieć w schroniskowej kwarantannie.
Jest bardzo grzeczna, w domu zachowuje się bez zarzutu. Może ktoś ją szuka?

• 2 weeks later...
Posted

No mam nadzieję że dziś się uda. Małą Teza - jamniczka ma odjechać do domu. To strasznie kochana psina i bardzo wesoła. Charakterek czysto jamniczy - odważna i dzielna. Będą mieli z niej cudowną przyjaciółkę.

Szukamy domu dla suki i jej sześciorga maluchów. Sunia oszczeniła się w starej, walącej się szopie. Pani, która na naszą prośbę je dokarmia boi się o nią, bo sąsiedzi są podli i jak zwietrzą, że suka tam jest mogą ją skrzywdzić.
Sunia jest śliczna. Na razie jeszcze broni dostępu do szczeniaków ale...

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Sporo osób tu zagląda, więc postanowiłam zamieścić krótką informację - 3 letnia, wysterylizowana kotka szuka nowego domu. Do tej pory mieszkała w domu, jest nauczona czystości. Gdyby był ktoś chętny, proszę o kontakt (mail - jowita252@interia.pl). Dysponuję zdjęciami. Kotka do odbioru w centrum Sochaczewa, ewentualny transport do uzgodnienia. Pozdrawiam

Posted

[FONT=lucida grande]Chyba zaczyna się okres przygotowań do wyjazdów wakacyjnych. Telefon nie milknie, ciągle nowe zgłoszenia. Ciągle nowe psiaki potrzebujące pomocy. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Wczoraj znajoma poinformowała mnie, że koło jej domu, gdzieś w zbożu oszczeniła się maleńka sunia. Dokarmiała ją przez okres ciąży. No i się wściekłam - był jeden problem, a teraz to licho wie ile tych maleństw tam jest.[/FONT]

Posted

sharka napisał(a):
ło matko, nie śpisz cioteczko? ja zmykam do łóżeczka :]

ja własnie nie mogę spać tak gorąco i psy szczekają. Ale życzę dobrej nocy.

Posted

Luka1 na bazarku podałam nr konta fundacyjnego, mogą spływać pieniążki z dopiskiem: cegiełka na 4 psiaki - proszę odnotowuj to na wątku bazarkowym, ja ujmę to w poście rozliczeniowym, z góry dziękuję :)