luka1 Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Bazarek na opłacenie utrzymania psiaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/226120-Książki-tylko-dla-psiolubów-(do-13-05-2012-godz-20-00) Quote
luka1 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Wczoraj ta bardzo sympatyczna suczka trafiła do schroniska. Psina jest już troszeczkę starsza i ma chyba problemy z listwami, troszeczkę ma niedowład tylnych łapek, ale jest strasznie miła. Quote
Czarownica Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Witam. Znacie może kogoś z okolic Tarłowa (świętokrzyskie)? Dostałam informację o błąkającej się mamie i dwóch córeczkach oraz na dokładkę owczarkowaty. Wszystkie niesterylizowane (czyli za moment nowe małe) i oczywiście wychudzone:shake: Władze miejscowości podobno nie reagują na problem. Może jest ktoś z tych okolic, kto mógłby pomóc? Quote
Pliszka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Czarownica']Witam. Znacie może kogoś z okolic Tarłowa (świętokrzyskie)? Dostałam informację o błąkającej się mamie i dwóch córeczkach oraz na dokładkę owczarkowaty. Wszystkie niesterylizowane (czyli za moment nowe małe) i oczywiście wychudzone:shake: Władze miejscowości podobno nie reagują na problem. Może jest ktoś z tych okolic, kto mógłby pomóc?[/QUOTE] Ze świętokrzyskiego jest andzia69, erka, ewab, savannah, ang, PasjaHera... tyle pamiętam, najlepij wejdź na któryś z kieleckich wątków... Mam nadzieję, ze uda się pomóc psiakom. Quote
rita60 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 http://img585.imageshack.us/img585/128/dscn2589k.jpg http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/99179489.jpg Rzeczywiście podobni... Quote
luka1 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 niestety stan Liny się pogorszył. Ma babeszjozę. dostała wszystkie leki jakie dziś mogła dostać - jest słąba. Czekam na jutro, mam nadzieję, że da radę :-(. Jutro Ola jedzie do Gliwic po Cynka, którego dziś złapała Pani Basia z Gliwickiego schroniska. Pies uciekł z domu i błąkał się półtora roku. Quote
luka1 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Dziś jest trochę lepiej, nawet zjadła odrobinę mięsa. Nadal dostaje leki i jedziemy do weta. Chyba trzeba zrobić badanie krwi. Quote
rita60 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='luka1']Dziś jest trochę lepiej, nawet zjadła odrobinę mięsa. Nadal dostaje leki i jedziemy do weta. Chyba trzeba zrobić badanie krwi.[/QUOTE] To dobrze,że z małą już lepiej...nadal ściskam paluchy. Quote
luka1 Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 W niedzielę przyjechał do nas CYNK, pies, który od prawie dwóch lat żył dziko. Wyadoptowany do Gliwic zwiał, żył w dzikich chaszczach. A od poniedziałku mieszka z nami jamnikowata sunia. Z sunią wyszła taka dziwna historia. Zadzwoniła Pani, że od wczoraj na przystanku siedzi pies. Zabrałyśmy sunię aby dostarczyć ją do schroniska. Niestety, kiedy załatwiałyśmy formalności - sunia zwiała. wieczorem dzwoni do mnie gadzia, że wyszła z pracy, a pod jej samochodem siedzi jamnikowata sunia - co z nią zrobić? Sunia okazała się tą samą, która uciekła ze schroniska. No i została, skoro nie chciała siedzieć w schroniskowej kwarantannie. Jest bardzo grzeczna, w domu zachowuje się bez zarzutu. Może ktoś ją szuka? Quote
Syla Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Znalazłam Cię tutaj luka1, a raczej numer konta i poszło...Znowu gonia66 ma bana? Quote
luka1 Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 No mam nadzieję że dziś się uda. Małą Teza - jamniczka ma odjechać do domu. To strasznie kochana psina i bardzo wesoła. Charakterek czysto jamniczy - odważna i dzielna. Będą mieli z niej cudowną przyjaciółkę. Szukamy domu dla suki i jej sześciorga maluchów. Sunia oszczeniła się w starej, walącej się szopie. Pani, która na naszą prośbę je dokarmia boi się o nią, bo sąsiedzi są podli i jak zwietrzą, że suka tam jest mogą ją skrzywdzić. Sunia jest śliczna. Na razie jeszcze broni dostępu do szczeniaków ale... Quote
luka1 Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Pliszka napisał(a):Rzeczywiście piękna. Macie jakiś pomysł? Pomysłów mamy sporo tylko możliwości żadnych. Quote
Pliszka Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Jedyną pomoc jaką mogę zaoferować to jakiś bazarek... :( Quote
Czarownica Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Witam. Sporo osób tu zagląda, więc postanowiłam zamieścić krótką informację - 3 letnia, wysterylizowana kotka szuka nowego domu. Do tej pory mieszkała w domu, jest nauczona czystości. Gdyby był ktoś chętny, proszę o kontakt (mail - jowita252@interia.pl). Dysponuję zdjęciami. Kotka do odbioru w centrum Sochaczewa, ewentualny transport do uzgodnienia. Pozdrawiam Quote
luka1 Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 a może wstawisz jakieś zdjęcia. Może ktoś zobaczy i będzie chciał przygarnąć kotusię. Quote
luka1 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [FONT=lucida grande]Chyba zaczyna się okres przygotowań do wyjazdów wakacyjnych. Telefon nie milknie, ciągle nowe zgłoszenia. Ciągle nowe psiaki potrzebujące pomocy. [/FONT] [FONT=lucida grande]Wczoraj znajoma poinformowała mnie, że koło jej domu, gdzieś w zbożu oszczeniła się maleńka sunia. Dokarmiała ją przez okres ciąży. No i się wściekłam - był jeden problem, a teraz to licho wie ile tych maleństw tam jest.[/FONT] Quote
sharka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 luka1 - skrzynka pełna więc tutaj proszę o zielone światło ;) coś poprawić? http://www.dogomania.pl/forum/threads/228440-Robi-się_Mini-bazarek-literacko-muzyczny_na-4-psiaki-w-potrzebie_do-25-06?p=19259870#post19259870 Quote
sharka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 ło matko, nie śpisz cioteczko? ja zmykam do łóżeczka :] Quote
luka1 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 sharka napisał(a):ło matko, nie śpisz cioteczko? ja zmykam do łóżeczka :] ja własnie nie mogę spać tak gorąco i psy szczekają. Ale życzę dobrej nocy. Quote
sharka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 BAZAREK na fundacyjne psiaki OTWARTY :) ZAPRASZAM! http://www.dogomania.pl/forum/threads/228440-OTWARTE_Mini-bazarek-literacko-muzyczny_na-4-psiaki-w-potrzebie_do-25-06?p=19260888#post19260888 Quote
luka1 Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 sharka - dziękuję. Jakoś te bazarki cienko mi idą. swoją drogą dzień zaczął się bardzo "miło". Ludziom się wydaje, że zwierzaki to moja praca,a mnie się wydawało dotychczas, że robię to bo jest kupa baranów, która tego nie robią. http://forum.e-sochaczew.pl/forum,znaleziono-psa-pilne,41968,0.html Quote
sharka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Luka1 na bazarku podałam nr konta fundacyjnego, mogą spływać pieniążki z dopiskiem: cegiełka na 4 psiaki - proszę odnotowuj to na wątku bazarkowym, ja ujmę to w poście rozliczeniowym, z góry dziękuję :) Quote
Recommended Posts