rita60 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Masz racje luka...zmieniło się na gorsze:shake: http://kartki4u.eu//kartki/47/3/d/3158.gif Quote
Romka Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 LUKA ,nie złożyłam Ci życzeń świątecznych ale za to życzę Ci w Nowym Roku samych radości,dużo adopcji,dużo pomagających.Dziękuję za obecność na wątku naszego Cynka.Podziwiam Cię za ciężką pracę,którą codziennie wykonujesz.I trzymam kciuki.:lol::lol::lol: Quote
luka1 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Romka napisał(a):LUKA ,nie złożyłam Ci życzeń świątecznych ale za to życzę Ci w Nowym Roku samych radości,dużo adopcji,dużo pomagających.Dziękuję za obecność na wątku naszego Cynka.Podziwiam Cię za ciężką pracę,którą codziennie wykonujesz.I trzymam kciuki.:lol::lol::lol: Dzięki Romka, a sama tyrasz nie mniej ode mnie więc życzę Ci tego samego - spokojnych dni bez telefonów alarmowych. I życzę Ci spotykania samych przyjaznych ludzi - czego i sobie życzę.:p Rita60 - mam ciągle nadzieję, że to się znowu odwróci - naiwne? e, nie szkodzi, za to piękne. Quote
luka1 Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 Ludzie szykuję sie do wyjścia na bal, czekają na znajomych, albo idą na spotkanie. Wszyscy będą radośnie witać Nowy Rok i z ulgą żegnać stary. A ja prozaicznie - SZUKAM DOMU DLA MALEŃKICH SZCZENIAKÓW ZNALEZIONYCH DZIŚ W LESIE. Nie mam gdzie ich umieścić, jeśli nie znajdziemy do poniedziałku domu choćby tymczasowego, szczeniaki będą oddane do schroniska. Na pewno nie są szczepione, będą więc skazane na śmierć bo w schronisku jest parwo. Czy jest ktoś chętny do pomocy? Quote
sharka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Nie mam jak pomóc, mogę tylko wesprzeć dobrym słowem i trzymać kciuki... :/ Quote
sharka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Co ze szczeniakami? Udało się dla nich znaleźć DT? Quote
luka1 Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 teoretycznie tak - szczeniaki jadą do Poznania do DT. Quote
sharka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Luka1 - wykupię pakiet ogłoszeniowy dla jakiegoś pieska - prześlij mi proszę dane sharka@wp.pl Quote
luka1 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Bardzo dziękuję - jakie dane potrzebujesz? Quote
sharka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 zobacz tu: http://www.dogomania.pl/threads/220742-Ogłoszenia-30-lub-60-dla-Dyziulka-i-Saurona-do-15.01.-do-godz.20.00 Quote
luka1 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Myślę, że najbardziej ucieszę się gdy Bast pójdzie do adopcji. Pomijam koszt utrzymania, ale on bardzo potrzebuje własnej rodziny - taki typ. Nie jestem mocna w pisaniu ckliwych tekstów ale coś tam może wyklepię. Quote
sharka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Bast jest już liczony, nie po to mam go w sygnaturce ;) - czyli zdjęcia Basta też proszę. Daj jeszcze jakieś futerko - choćby surowe dane, coś napiszę, ale nie jestem zwolenniczką ckliwych tekstów, lepsze moim zdaniem są konkrety :) Quote
luka1 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 wysłałam - jeśli możesz to jakoś doklepać to bardzo proszę. I bardzo dziękuję za pomoc :loveu: Quote
sharka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Nie ma sprawy :) samo trzymanie kciuków nie wystarczy gdy ogłoszonek nie ma ;) Quote
sharka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Proszę o akceptację i czekam na dane jeszcze jednego stworka jeśli chciałabyś jakiegoś ogłaszać [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]BAST – duży, piękny i inteligentny pies[/FONT] [FONT=Times New Roman]BAST trafił do Fundacji w tragicznym stanie i musiał być zoperowany. Przeżył, jednak operacja zakończyła się amputacją członka. Dziś jest normalnym, zdrowym, pięknym i niesamowicie inteligentnympsem. Ma ok. 8 lat, ale psia mądrość, wierność, uroda - to atuty, które czynią go psem godnym największej uwagi. Bardzo potrzebuje człowieka i dlatego szukamy dla niego ludzi, którzy pokochają go tak jak my. Nadaje się do domu z dziećmi, świetnie sprawdziłby się w roli stróża w ogrodzie. Nie przepada za kotami. Daj mu szansę – to naprawdę wspaniały pies.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt: 502 156 186 lub fundacjanero@gmail.com[/FONT] [FONT=Times New Roman]miejscowość - Sochaczew, Mazowsze[/FONT] [FONT=Times New Roman]Szczepiony - tak (?), odrobaczony - tak (?), kastracja - tak[/FONT] Quote
luka1 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Jeszcze jeden? to może LA COSTA Tej nocy do dobrych ludzi doczołgał się pies, który wygląda jak szkielet obciągnięty skórą. Na szyi miał łańcuch zapięty na kłódkę,na szczęście któreś ogniwo łańcucha nie wytrzymało i kiedy już prawie umarł z głodu i wycieńczenia udało mu się uwolnić... Wiele chudych psów widziałyśmy,ale jej po prostu nie nie było...... Ludzie dali jej jeść i posłanie na schodach, a na noc przykryli kurtką. Dziś Lakosta jest zdrową, bardzo dobrze wyglądającą suką. To co przeszła pozostawiło w jej psychice niechęć do obcych, ale jednocześnie chęć obrony swoich ludzi. Lakosta nie jest psem dla każdego. Potrzebuje domu, który potrafi obchodzić się z psem dominantem, potrafi konsekwentnie egzekwować od psa posłuszeństwo. Dla takich ludzi Lakosta będzie wierną do granic psiego życia. To cudowna suka, której ktoś kiedyś zrobił ogromną krzywdę, ale która potrafi mimo to ufać i kochać. Jak tylko pies to potrafi. Kontakt ten sam - sunia jest po zabiegu sterylizacji, oczywiście zaszczepiona i odrobaczana na bieżąco - jak wszystkie nasze psiaki. Quote
luka1 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 A zapomniałam o zdjęciach. Przepraszam, że tak z doskoku ale w miedzy czasie musiałam wyskoczyć do prokuratury i z Figą do weta. Już wysyłam zdjęcia. Quote
sharka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Mam wykupiony jeszcze jeden pakiet ogłoszeń ale piesek, którego miałam ogłaszać właśnie pojechał do domku :) Jeśli macie w fundacji jakiegoś stwora do ogłaszania to proszę zdjęcia i tekst na sharka@wp.pl, podeślę go zamiast Żabki :) Quote
luka1 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Uploaded with ImageShack.us to maleńki psiak, którego ktoś zostawił na poboczu drogi zawiązanego w worku. Pies jakoś wydostał się z worka i siedział na nim dwa dni. Po dwóch dniach został zabrany do domu zastępczego. Quote
rita60 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Krew mnie zalewa na takie informacje:angryy:to się nigdy nie skonczy:shake: Quote
luka1 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 psiak być może jutro pojedzie do nowego domu - ale jeszcze zobaczymy Quote
rita60 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 luka1 napisał(a):psiak być może jutro pojedzie do nowego domu - ale jeszcze zobaczymy Żeby wszystkie takie wydarzenia miały taki finał.... Quote
Pliszka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 luka1 napisał(a):psiak być może jutro pojedzie do nowego domu - ale jeszcze zobaczymy trzymam kciuki jeśli chodzi o poprzedniego "właściela", to po prostu .... brak słów .... Quote
Recommended Posts