Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lilek napisał(a):
.Nie mów do niej Dżuma, bo psina w kompleksy popadnie.:eviltong:

zawsze to lepsze, niż cholera ;)
ale jednak coś milszego by się przydało
Miła? Miłka?

Posted

elmira napisał(a):

Oko, jak rozumiem cale i sunka na nie widzi?

Sunia nie widzi na to oko. Ma tam jakiś wrzód. W środę jedziemy na zabieg usunięcia oczka i jednocześnie sterylizację.

Posted

Lukuś, nie da się uratować oczka psince?Boże kochany, jak ja nie znoszę większości tzw "porządnych obywateli".Za co to psiątko tak ma cierpieć?Jest taka kochana i miła.Maleństwo, trzymaj się.

Posted

Ja też ściskam kciuki mocno.Płakać mi się chce, kiedy myślę, że psina będzie musiała oglądać świat jednym okiem, ale może to jedyny ratunek rzeczywiście.Trzymaj się, piesku.

Posted

Oczko usunięte, a właściwie to co tam było. Dżumka nie wiadomo czy się z takim okiem urodziła, czy było to efektem jakiegoś urazu w dzieciństwie. Faktem jest, że było bezużyteczne. Przy okazji uśpienia została wysterylizowana i bardzo dobrze bo była we wczesnej ciąży.
Narazie trudno powiedzieć jak się czuje - raczej nie bosko. Ale bardzo się ucieszyła z powrotu do domu.

Posted

Chwała Panu, że już po wszystkim.Ja w Ciebie, Luka , wierzę, Ty ją odchuchasz.Malutka wie, gdzie jej dobrze i bezpiecznie.Mała biedula.Ale będzie dobrze, Dżumko, jesteś w dobrych łapkach.Ciotka Luka nie da cie zrobić krzywdy, psinko.

Posted

Ajula napisał(a):
ona już zostanie Dżuma??
to może chociaż Dżuna pliss ;)

No dobra niech będzie Dżuna - ale robię to tylko dla Ciebie Ajula.
Tak mi przyszło do głowy, rozmyślając nad tym i tamtym, że niektórym ludziom nie można mówić, że są mądrzy - bo w to uwierzą. Więc jeśli mówicie komuś, że jest wielki - to się nad tym zastanówcie, by ta osoba nie poczuła w sobie boskości. Straszne.

Posted

luka1 napisał(a):
No dobra niech będzie Dżuna - ale robię to tylko dla Ciebie Ajula.
Tak mi przyszło do głowy, rozmyślając nad tym i tamtym, że niektórym ludziom nie można mówić, że są mądrzy - bo w to uwierzą. Więc jeśli mówicie komuś, że jest wielki - to się nad tym zastanówcie, by ta osoba nie poczuła w sobie boskości. Straszne.

Jeżeli mądra osoba uwierzy i wykorzysta swój intelekt w dobrych celach, tak samo, jak osoba przekonana o własnej wartości, zacznie to wykorzystywać, żeby innym było lepiej, to jest ok. Gorzej jak ptasi móżdżek wpadnie w samozachwyt. Popada w megalomanię i jest bardzo uciążliwy dla otoczenia.

Posted

elmira napisał(a):
Jeżeli mądra osoba uwierzy i wykorzysta swój intelekt w dobrych celach, tak samo, jak osoba przekonana o własnej wartości, zacznie to wykorzystywać, żeby innym było lepiej, to jest ok. Gorzej jak ptasi móżdżek wpadnie w samozachwyt. Popada w megalomanię i jest bardzo uciążliwy dla otoczenia.

... dokładnie to miałam na myśli !!!

Posted

Mierz siły na zamiary, albo odwrotnie. Ogarniamy to co mamy. Ósemka z Błonia zmalała do dwu szczeniaków - suka i sześć maluchów w domach stałych, Dżuma w trakcie leczenia, po sterylizacji i usunięciu oka, Bella - jako tako. Bakusia po cieczce do ciachania, ale chyba Bellea pojedzie pierwsza, bo nie ma pewności, że nie jest w ciąży. No i Misię czeka zabieg. Wszystkim psom pokończyły się szczepienia - prawie wszystkim- ale już zaszczepione, oczywiście z robalami też walczymy na bieżąco. To trzeba ogarnąć. Może chcesz pomóc?

Posted

luka1 napisał(a):
Może chcesz pomóc?

jedynie duchowo :(
u nas też mamy co robić, ciągle jakieś psy przybywają
niektóre są naprawdę piękne i wspaniałe (np. czarny Orion z mojego banera), mają dziesiątki ogłoszeń i nikt ich nie chce :(

Posted

Nie udało się pomóc psiakowi pozostawionemu przez kogoś pod wiejską szkołą. W sobotę dostałam informację, że psina od kilku dni koczuje koło szkoły. Pies jest stary i chyba chory bo nie chce jeść. Wczoraj chciałam go zabrać, mimo braku miejsca. Okazało się, że pies dzień wcześniej umarł pod szkolnym płotem. (Mógł zabić go zimno i stres) :-(

Posted

Ech, nóż się w kieszeni otwiera. Nie wierzę, że tam na miejscu nikt nie miał skrawka miejsca w stodole, czy w oborze, żeby dać biedakowi schronienie i miseczki ciepłej zupy. Biedny psiak:-(