Ajula Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Lilek napisał(a):.Nie mów do niej Dżuma, bo psina w kompleksy popadnie.:eviltong: zawsze to lepsze, niż cholera ;) ale jednak coś milszego by się przydało Miła? Miłka? Quote
łolkiee Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 dzisiaj u veta było wymiślanie imion podobnych. i chyba będzie guma Quote
luka1 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 elmira napisał(a): Oko, jak rozumiem cale i sunka na nie widzi? Sunia nie widzi na to oko. Ma tam jakiś wrzód. W środę jedziemy na zabieg usunięcia oczka i jednocześnie sterylizację. Quote
Lilek Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Lukuś, nie da się uratować oczka psince?Boże kochany, jak ja nie znoszę większości tzw "porządnych obywateli".Za co to psiątko tak ma cierpieć?Jest taka kochana i miła.Maleństwo, trzymaj się. Quote
luka1 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 [video=youtube;1EY1GN5_Fk4]http://www.youtube.com/watch?v=1EY1GN5_Fk4[/video] jutro sunia jedzie na sterylizację i usunięcie oczka Quote
Lilek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ja też ściskam kciuki mocno.Płakać mi się chce, kiedy myślę, że psina będzie musiała oglądać świat jednym okiem, ale może to jedyny ratunek rzeczywiście.Trzymaj się, piesku. Quote
Ajula Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 da sobie radę bez oczka, szczególnie jak trafi do dobrego domu ps. Luka jakie masz piękne owczarki Quote
luka1 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Oczko usunięte, a właściwie to co tam było. Dżumka nie wiadomo czy się z takim okiem urodziła, czy było to efektem jakiegoś urazu w dzieciństwie. Faktem jest, że było bezużyteczne. Przy okazji uśpienia została wysterylizowana i bardzo dobrze bo była we wczesnej ciąży. Narazie trudno powiedzieć jak się czuje - raczej nie bosko. Ale bardzo się ucieszyła z powrotu do domu. Quote
Ajula Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 cieszę się, że już po wszystkim i się cieszę, że nie będzie kolejnych bezdomnych szczeniaków Quote
Lilek Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Chwała Panu, że już po wszystkim.Ja w Ciebie, Luka , wierzę, Ty ją odchuchasz.Malutka wie, gdzie jej dobrze i bezpiecznie.Mała biedula.Ale będzie dobrze, Dżumko, jesteś w dobrych łapkach.Ciotka Luka nie da cie zrobić krzywdy, psinko. Quote
Ajula Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Lilek napisał(a): Dżumko, jesteś w dobrych łapkach. ona już zostanie Dżuma?? to może chociaż Dżuna pliss ;) Quote
luka1 Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Ajula napisał(a):ona już zostanie Dżuma?? to może chociaż Dżuna pliss ;) No dobra niech będzie Dżuna - ale robię to tylko dla Ciebie Ajula. Tak mi przyszło do głowy, rozmyślając nad tym i tamtym, że niektórym ludziom nie można mówić, że są mądrzy - bo w to uwierzą. Więc jeśli mówicie komuś, że jest wielki - to się nad tym zastanówcie, by ta osoba nie poczuła w sobie boskości. Straszne. Quote
Ewanka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 O, jakie dobre wieści !!!!!!!!!! ... Dżunka dzielna dziewczyna :) ... Luka czasem warto w to uwierzyć ;) Quote
elmira Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 luka1 napisał(a):No dobra niech będzie Dżuna - ale robię to tylko dla Ciebie Ajula. Tak mi przyszło do głowy, rozmyślając nad tym i tamtym, że niektórym ludziom nie można mówić, że są mądrzy - bo w to uwierzą. Więc jeśli mówicie komuś, że jest wielki - to się nad tym zastanówcie, by ta osoba nie poczuła w sobie boskości. Straszne. Jeżeli mądra osoba uwierzy i wykorzysta swój intelekt w dobrych celach, tak samo, jak osoba przekonana o własnej wartości, zacznie to wykorzystywać, żeby innym było lepiej, to jest ok. Gorzej jak ptasi móżdżek wpadnie w samozachwyt. Popada w megalomanię i jest bardzo uciążliwy dla otoczenia. Quote
Ewanka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 elmira napisał(a):Jeżeli mądra osoba uwierzy i wykorzysta swój intelekt w dobrych celach, tak samo, jak osoba przekonana o własnej wartości, zacznie to wykorzystywać, żeby innym było lepiej, to jest ok. Gorzej jak ptasi móżdżek wpadnie w samozachwyt. Popada w megalomanię i jest bardzo uciążliwy dla otoczenia. ... dokładnie to miałam na myśli !!! Quote
luka1 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Tak wiele zmienia się w jej życiu, że mimo wszystko zrobiłam jej watek http://www.dogomania.pl/threads/196723-Jednooka-D%C5%BCuma Quote
Ajula Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 i co u Was Luka? żadnych nowych nabytków? ;) Quote
luka1 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Mierz siły na zamiary, albo odwrotnie. Ogarniamy to co mamy. Ósemka z Błonia zmalała do dwu szczeniaków - suka i sześć maluchów w domach stałych, Dżuma w trakcie leczenia, po sterylizacji i usunięciu oka, Bella - jako tako. Bakusia po cieczce do ciachania, ale chyba Bellea pojedzie pierwsza, bo nie ma pewności, że nie jest w ciąży. No i Misię czeka zabieg. Wszystkim psom pokończyły się szczepienia - prawie wszystkim- ale już zaszczepione, oczywiście z robalami też walczymy na bieżąco. To trzeba ogarnąć. Może chcesz pomóc? Quote
Ajula Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 luka1 napisał(a): Może chcesz pomóc? jedynie duchowo :( u nas też mamy co robić, ciągle jakieś psy przybywają niektóre są naprawdę piękne i wspaniałe (np. czarny Orion z mojego banera), mają dziesiątki ogłoszeń i nikt ich nie chce :( Quote
luka1 Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Azja nie ma indywidualnego wątku. Jest na wątku psów ze stacji benzynowej Quote
luka1 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Nie udało się pomóc psiakowi pozostawionemu przez kogoś pod wiejską szkołą. W sobotę dostałam informację, że psina od kilku dni koczuje koło szkoły. Pies jest stary i chyba chory bo nie chce jeść. Wczoraj chciałam go zabrać, mimo braku miejsca. Okazało się, że pies dzień wcześniej umarł pod szkolnym płotem. (Mógł zabić go zimno i stres) :-( Quote
elmira Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ech, nóż się w kieszeni otwiera. Nie wierzę, że tam na miejscu nikt nie miał skrawka miejsca w stodole, czy w oborze, żeby dać biedakowi schronienie i miseczki ciepłej zupy. Biedny psiak:-( Quote
Recommended Posts