Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/242281-Ksi%C4%85%C5%BCki-1-50-za-sztuk%C4%99-Na-operacje-Lorinki-Do-30-04-2013?p=20729833#post20729833"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242281-Ksi%C4%85%C5%BCki-1-50-za-sztuk%C4%99-Na-operacje-Lorinki-Do-30-04-2013?p=20729833#post20729833[/URL]

• 4 weeks later...
Posted

Niestety, Mafi pojechał do Poznania i zwiał. Jest w pobliżu nowego domu, a nowa właścicielka dzielnie go łapie. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Mafi to szczególny aparat, jest bardzo nieufny i niezwykle sprytny, ale gdy przekona się, że mu nic nie grozi pozwoli do siebie podejść.
Do domu pojechał olbrzym z łańcucha. Pojechał do Łodzi i zamieszkał w kamienicy.
Dziś pojechała na Siąsk maleńka sunia, która była umieszczona przez nas w schronisku.

Posted

do domu poszła suczka z Pawłowic. Miała jechać do DT a pojechała do DS.
Na miejsce Majki pojedzie Daisy - i ile do tego czasu nie znajdzie domu :lol:.
Szukamy domu dla chorej kotki. Kotka jest troszeczkę starsza, przeszła zabieg sterylizacji i mastoktomi. Teraz zdrowieje w gabinecie Pani Kasi.

Posted

rita60 napisał(a):
Czy został złapany Mafi ?

Mafi nie został złapany. W poniedziałek bedę starała się rozmawiać z kierownikiem schroniska. Chcę go prosić o pomoc. Włascicielka mimo chęci i starań nie poradziła sobie - bo i Mafi niejest łatwy do schwytania.

Posted

Luka daj znać jakby co..ja mam w tym tygodniu trochę czasu,może jakoś bym pomogła go złapać chociaż nie wiem czy jestem w stanie coś wiecęj wymyślić..rozumiem,że Mafi cały czas kręci się w okolicy?

Posted

sonia&me napisał(a):
Luka daj znać jakby co..ja mam w tym tygodniu trochę czasu,może jakoś bym pomogła go złapać chociaż nie wiem czy jestem w stanie coś wiecęj wymyślić..rozumiem,że Mafi cały czas kręci się w okolicy?

kręci się ale tam jest trudny teren - pola, krzaki, zarośnięte sady, ktoś go widział i tyle, Mafi jak zostanie zauważony daje dyla :/

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='sharka']widzę że życie przeniosło się na fejsbuk, a tu ani słowa o Mafim... :(

[quote name='luka1']Niestety, Mafi pojechał do Poznania i zwiał. Jest w pobliżu nowego domu, a nowa właścicielka dzielnie go łapie. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Mafi to szczególny aparat, jest bardzo nieufny i niezwykle sprytny, ale gdy przekona się, że mu nic nie grozi pozwoli do siebie podejść.
Do domu pojechał olbrzym z łańcucha. Pojechał do Łodzi i zamieszkał w kamienicy.
Dziś pojechała na Siąsk maleńka sunia, która była umieszczona przez nas w schronisku.

[quote name='rita60']Trzymam kciuki aby Mafi wrócił do domu,dla pozostałych psiaczków życzę powodzenia.

[quote name='rita60']Czy został złapany Mafi ?

[quote name='sonia&me']Luka daj znać jakby co..ja mam w tym tygodniu trochę czasu,może jakoś bym pomogła go złapać chociaż nie wiem czy jestem w stanie coś wiecęj wymyślić..rozumiem,że Mafi cały czas kręci się w okolicy?

[quote name='rita60']Tyle czekał na domek....mam nadzieję,że wszystko się skończy szczęśliwie...

[quote name='sharka']kręci się ale tam jest trudny teren - pola, krzaki, zarośnięte sady, ktoś go widział i tyle, Mafi jak zostanie zauważony daje dyla :/

Ciocie, którym nieobojętny jest los Mafiego przenieście się koniecznie na jego wątek zalozony przez lukę1 http://www.dogomania.pl/forum/threads/243512-Uwaga-Poznań - bo mało tam osób .

Posted

cofnęłam się ileś tam stron do tyłu i szukałam wpisu jakie psiaki są u Ciebie luka - kiedyś taką wyliczankę zrobiłaś i teraz za chiny nie mogę jej znaleźć :/ ale tyle psiaków sobie przypomniałam - i dużo z nich grzeje dupkę w domku - Puszek, Spinka, Milka, Bajzel :) To kogo teraz do domku wysyłamy? może jakieś ogłoszonka zrobię albo pakiecik zafunduję?

Posted

Bary:
wiadomo: wielkopies, ma 2 lata, jest duży, ale drzemie w nim prawdziwe psie dziecko, na spacerach podskakuje, poszczekuje jak mały szczeniak. Kilka dni wystarczyło, by pies zaczął prztulać swój wielki łep i nadstawiać się do pieszczot. Boi się podniesionej ręki.

nieznany: stosunek do dzieci, kotów, innych psów, czy może mieszkać na podwórku w budzie i kojcu? ogłaszać na Warszawę?

Posted

[quote name='sharka']Bary:
wiadomo: wielkopies, ma 2 lata, jest duży, ale drzemie w nim prawdziwe psie dziecko, na spacerach podskakuje, poszczekuje jak mały szczeniak. Kilka dni wystarczyło, by pies zaczął prztulać swój wielki łep i nadstawiać się do pieszczot. Boi się podniesionej ręki.

nieznany: stosunek do dzieci, kotów, innych psów, czy może mieszkać na podwórku w budzie i kojcu? ogłaszać na Warszawę?

To co nieznane może się jakoś wyjaśni. Może być jak najbardziej na podwórku, nie koniecznie w kojcu.

Posted

Dzień dobry,
Jesteśmy chwilowo u rodziców w Sochaczewie i między blokami między Staszica i Żeromskiego, na przeciwko Szkoły nr 4 biega bardzo biedna sunia w typie labradora, brązowa, chyba dość młoda, z podkulonym ogonkiem :( , blizną na boczku :( Ucieka przed człowiekiem, nie pozwoliła się do siebie zbliżyć, podbiegliśmy do Biedronki po kiełbaskę, ale podchodziła do jedzenia dopiero jak my się od niego oddalaliśmy, serce się kroi :( Nie wiem jak jej można byłoby pomóc, ale może ktoś będzie miał pomysł? My niestety jutro wracamy do domu. Mogę wesprzeć jedynie finansowo :(
Zdjęcia słabej jakości, bo z odległosci i robione komórką.

[IMG=http://img23.imageshack.us/img23/6263/sunia2.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

Posted

no właśnie "na żywo" nie zwróciło to mojej uwagi, ale na zdjęciach tak to trochę wygląda :( Sprawiała wrażenie szczupłej, ale jeszcze nie wychudzonej. Tak czy inaczej nawet jeśli teraz nie jest w ciąży to pewnie wkrótce będzie, no bo na bank nie jest wysterylizowana. No i widać, że nie miała różowego życia :(

Posted

Widziałam tę sukę. Zgłaszałam do Azorka, ale teraz w Azorku reorganizacja i trudno jest o pomoc. Suka wyglądałą na po porodzie. Może nawet na karmiącą.

Posted (edited)

Bardzo dziękuję. Mopa to bardzo fajna psina i doskonale dopasowała się do domowej gromady. Teraz rozrabia w mieszkaniu czternaście psów. Na szczęście są i takie, którym to przeszkadza i potrafią uspokoić dzieciary. :evil_lol: Jeszcze żeby mniej przeciekały.

Edited by luka1
  • 2 weeks later...
Posted

cioteczka JJD szuka dużego psa: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244701-Duży-(lub-docelowo-duży)-samiec-Poznań-i-okolice

zgłosiłam Barego, JJD zapytuje: "Bary – czy nie jest lękliwy? Skoro na podniesioną rękę reaguje strachem, to może są inne sytuacje, które też tak na niego działają. Czy wydaje się być psem bystrym (pod kątem szkolenia), czy raczej jest ciepłą kluchą (co też jest fajne, ale nie powinno być jedyną zaletą). Jeśli można gdzieś o nim poczytać więcej to poproszę o link, ale nie na facebook, bo go nie „używam”."