malagos Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 luka1 napisał(a): poszukuję domu dla maleńkiej suczki. Psina mieszka w skandalicznych warunkach jest wychudzona, zmarznięta, ma chorą łapkę, którą powinien zobaczyć wet. Sunia przebywa w obejściu kobiety, która zupełnie sobie nie radzi ze stadem psów. Psy są zagłodzone dostają znikome ilości wody bo na posesji nie ma studni. KOSZMAR A tej udało sie coś znaleźć? Quote
luka1 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 malagos napisał(a):A tej udało sie coś znaleźć? na razie nic nie wiadomo. Sunia jest w gabinecie - może tam zostać do poniedziałku. Jest nie wysterylizowana więc może jeszcze tam posiedzi. Mam natomiast kłopot z Panią, która zażądała jej powrotu. Nie wyobrażam sobie zawiezienie jej z powrotem do tej ciemnej i zimnej komóry. Dwa dni w gabinecie całkowicie odmieniły sunię, jest śliczna. Quote
Agata69 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 luka1 napisał(a):na razie nic nie wiadomo. Sunia jest w gabinecie - może tam zostać do poniedziałku. Jest nie wysterylizowana więc może jeszcze tam posiedzi. Mam natomiast kłopot z Panią, która zażądała jej powrotu. Nie wyobrażam sobie zawiezienie jej z powrotem do tej ciemnej i zimnej komóry. Dwa dni w gabinecie całkowicie odmieniły sunię, jest śliczna. Powiedz pani, ze sunia ma nowotwór i nalezy jej sie kosztowne leczenie, albo ze uciekła. Cos wymyslisz, madra z ciebie dziewczynka. Quote
enia Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Agata69 napisał(a):Powiedz pani, ze sunia ma nowotwór i nalezy jej sie kosztowne leczenie, albo ze uciekła. Cos wymyslisz, madra z ciebie dziewczynka. dobry pomysł, można dorzucić koszty do pokrycia leczenia i hotelowania jeśli taka dobra z niej "pani", że sukę prawie zagłodziła co widać na fotach zresztą..... Quote
malagos Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 O mamo, to rzeczywiście zagwozdka. Suczynka nareszcie odżyła i ma wrócić do tego syfu?...... Quote
luka1 Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 Kolejna psina, która spadła nam z nieba. Maleńki piesio, zabrany z łańcucha I jeszcze jeden - zabrany z ulicy z dziurą w okolicy ucha Ma dom Tymczasowy na kilka dni, ale potem - ulica Quote
luka1 Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 http://www.facebook.com/events/476018695783543/ Prosimy o pomoc dla psiaków, które nie bardzo mają co jeść. Potrzebna jest pomoc rzeczowa - jedzenie, obroże, miski, no i oczywiście medyczna - do wysterylizowania jest kilka suk, do zaszczepienia, odrobaczenia, odpchlenia - całe towarzystwo. Quote
luka1 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [FONT=lucida grande]To jest Bajzel. Niektórzy znają Bajzla - szczeniaka znalezionego w lesie w kartonie. Bajzel znalazł wspaniały dom - Nie to nie tak, to wspaniały dom znalazł Bajzla na stronie internetowej. Przyjechali go poznać i już bez niego nie chcieli odjechać. Pojechał i patrzcie jak mu wygodnie na kanapie, a u mnie w brudnej budzie, na słomie mieszkał. [/FONT] [FONT=lucida grande]Kocham takich ludzi i uwielbiam takie zakończenia. [/FONT] Quote
luka1 Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 do adopcji poszedł Paskal. Już pierwszego dnia zrobił wykop pod płotem i pobiegł do sąsiada, do psiaków. Bez problemu wrócił na zawołanie. Nie dał zamknąć sie w boksie, tak się darł, że musieli go wypuścić. Dziś do sterylizacji zawiozłam SPINKĘ ! Dziewczynka ma szansę na dom. Trzymajcie kciuki w niedzielę. Quote
sharka Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 luka1 napisał(a):(...) Dziś do sterylizacji zawiozłam SPINKĘ ! Dziewczynka ma szansę na dom. Trzymajcie kciuki w niedzielę. mocno będę trzymać! Quote
Kryzia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Wchodzę poczytać, a tu takie wieści o Spince - no to trzymamy :) Quote
luka1 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 skrzynkę trochę zluzowałam :razz: Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dostałam bardzo miły list od ludzi MILKI. Oczywiście wszystko jest wspaniale.:multi: Quote
luka1 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=fcIqgYDOmXM Quote
Agata69 Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 [quote name='luka1']http://www.youtube.com/watch?v=fcIqgYDOmXM Dzieki Luka. Quote
sharka Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 luka1 napisał(a):skrzynkę trochę zluzowałam :razz: Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dostałam bardzo miły list od ludzi MILKI. Oczywiście wszystko jest wspaniale.:multi: oby takich wiadomości jak najwięcej :] Quote
Ajula Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 ciekawie wygląda, to jest nakrapiany amstaff? Quote
luka1 Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Ajula napisał(a):ciekawie wygląda, to jest nakrapiany amstaff? nie, to jest dog argentyński Quote
barb Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 [quote name='luka1'] Jeszcze jedna dobra wiadomość. Dostałam bardzo miły list od ludzi MILKI. Oczywiście wszystko jest wspaniale.:multi: Ogromnie się cieszę. :lol: Przed chwilka sharka podala mi link do tego wątku. Wczesniej tu nigdy nie zagladałam. Skopiuję informacje, ktore wpisalam na wątku Basta. [quote name='barb']Nowe ogloszenia szczeniaczków. http://tablica.pl/oferta/sympatyczne-szczeniaczki-szukaja-domu-IDPpw1.html http://alegratka.pl/ogloszenie/sympatyczne-szczeniaczki-szukaja-domu-20753349.html [quote name='barb']Na stronie schroniska w Orzechowcach - w aktualnościach http://www.schroniskoorzechowce.pl/ pojawiła sie informacja o zaginionej koło Sochaczewa rasowej spanielce. Quote
sharka Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 luka1 czy mam zrobić ogłoszenia Striderkowi? u omni ma świetnie, zadomowił się, ale to jest jednak DT i ponosisz koszty na weta i karmę, dasz radę? Ogłaszamy dziadeczka i próbujemy DS? Quote
barb Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Jest wątek gdzie szukają malego, kudlatego, bialego lub beżowego psiaczka. Można go wstawić ? [quote name='luka1']Kolejna psina, która spadła nam z nieba. Maleńki piesio, zabrany z łańcucha Quote
Recommended Posts