Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś przeczesewałyśmy las pod Młodzieszynem w poszukiwaniu suczki i jej szczeniąt. Psiaki zniknęły.

a to Juniorek, który wrócił po roku z adopcji.

Posted

sharka napisał(a):
Śliczny psiak. Jaki był powód powrotu?

Junior jest bardzo fajnym psiakiem i mądrym. Państwu urodziło się niespodziewane dziecko, o innych kłopotach rodzinnych nie chciałam słuchać, każdy je ma i nie każdy pozbywa się od razu psa. Zwłaszcza, że nie tak dawno przysyłali zdjęcia i pochwały pod adresem Juniorka.

Posted

jak mi się urodziło dziecko, to teściowa sugerowała pozbycie się moich dwóch psów :angryy:, a uważałam ją za "psolubną" :shake: nie oddaje się członka rodziny!

Posted

sharka napisał(a):
jak mi się urodziło dziecko, to teściowa sugerowała pozbycie się moich dwóch psów :angryy:, a uważałam ją za "psolubną" :shake: nie oddaje się członka rodziny!

Moja teściowa też kazała się pozbyć całego zwierzyńca - pozbyłam się teściowej

Posted

Biedny Juniorek:-(, jak on się musi teraz czuć....
Państwu urodziło się niespodziewane dziecko - bez komentarza
Poza tym adoptując psa mogli brać taką ewentualność pod uwagę.
Czy Juniorek ma może osobny wątek na dogo???

Posted

Gabi79 napisał(a):
Biedny Juniorek:-(, jak on się musi teraz czuć....
.
Czy Juniorek ma może osobny wątek na dogo???

Juniorczuje się u nas tak, jakby w ogóle stąd nie wyjeżdżał. Jest radosny i bawi sięz resztą bandy.Wątek ma, muszę go odszukać.

Posted

Neris napisał(a):
Luka próbowałaś wysłać do mnie PM, czy chodziło o tę sprawę w Nowym Dworze?

Tak właśnie w tej sprawie pisałam do Ciebie.

Posted

Agata69 napisał(a):
Czy to ten sam Juniorek ktorego zabralas ze schroniska, kiedy ja zabieralam 3 szczeniaki? Ludzie sa nienormalni...

To ,to ten Juniorek. Wyrósł trochę, ale nadal jest psotny. Chyba nawet ładniejszy niż wtedy.

Posted

Neris, wielkie dzięki - Milka pojechała do domu. Choć strasznie ją lubiłam, bo to cudo nie pies, ale u mnie nie było jej najlepiej. To pies potrzebujący przestrzeni. Trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze.

Posted

[quote name='luka1']Neris, wielkie dzięki - Milka pojechała do domu. Choć strasznie ją lubiłam, bo to cudo nie pies, ale u mnie nie było jej najlepiej. To pies potrzebujący przestrzeni. Trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze.

Polecam się na przyszłość :)

Tutaj kilka migawek z jej nowego domu, ale niestety tylko komórką

MARIAN

Marian pokazuje, gdzie siedzą sikorki

przejście między domem a sklepem (pies nie należy do wyposażenia, to moja Iriska)

Taras

Wszystkie rabatki poogradzane

Tam jest tak klimatycznie, że chciałoby się tam mieszkać, w domu pięknie, kolorowo i ze smakiem, w ogrodzie wszystko KIPI.

Drzewa pozabezpieczane specjalnymi opaskami, żeby koty nie mogły się wspinać i polować na ptaki, ogrodzenie zewnętrzne podwójne, pierwsze z murowanych słupów i sztachet, drugie z siatki, pies nie ma jak się wybić i wyskoczyć.

I deserek :)

Posted

Wczoraj znowu byłyśmy na wsi skąd zabrane zostały cztery psy. Pojechałyśmy po kolejnego ale nie udało się go odebrać. Zresztą chyba to nie jest potrzebne. Psy są zadbane, maja tymczasowe budy. Po powrocie stolarza z urlopu ma zrobić docelowe mieszkanka.

Wczoraj przybył nam kolejny psiak. Błąkał sie po lesie, niedaleko schroniska. Pojechałam tam by mu zostawić jedzenie, ale pies przyczołgał sie do mnie skomląc. No i co, miałam go zostawić? Zabrałyśmy szczeniaka do schroniska, ale było już zamknięte. Mam go więc w domu w brew przyrzeczeniom sobie, że już ani jednego psa więcej. Szczeniak ma około 4, może 5 miesięcy i miał być owczarkiem niemieckim.