Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak zobaczę jakiś bazarek ogłoszeniowy mogę wykupić ogłoszenia trzem fundacyjnym psiakom. Którym by się przydały ogłoszenia? tym trzem bidom z poprzedniej strony?

Posted (edited)

http://img851.imageshack.us/img851/33/dscf3567800x600.jpg

ta jeszcze nie bardzo nadaje sie do adopcji. Jest wystraszona i trudno z nią nawiązać kontakt - choć do mnie już przychodzi na pieszczoty, nawet wspina sie na kolana. Ale jeszcze trzeba z nią popracować.
Myślę, że trzeba ogłaszać Milkę. Do pilnych adopcji należą też szczeniaki od Frytki. Dom tymczasowy zatrzyma Frytkę i Punię ale szczeniaki już zbyt długo tam siedzą. Staram się wspomagać finansowo zakup środków czystości i naprawy różnych rzeczy, które banda zniszczyła.

Edited by luka1
Posted

Dostałam takiego maila:

Witam
Mam prośbę, czy możecie wrzucić na waszą stronę informację i zdjęcie pieska.
Psiaka znalazłam w piątek ok. godziny 18—tej, w okolicy Chodakowi.
Piesek był potrącony przez samochód i leżał na skraju drogi.
Na szyj miał czerwoną obróżkę, taką jakby filcową.
Pieska odwiozłam do lecznicy na ulicy Staszica i wiem, że został już przekazany do schroniska.
Piesek jest dobrze utrzymany więc wydaje mi się, że wyszedł na spacer i spotkało go nieszczęście.
Może ktoś szuka biedulka.
Postaram się jeszcze w okolicy gdzie go znalazłam porozwieszać zdjęcia z informacją że jest w schronisku – może znajdzie się właściciel i zabierze do domu.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=073ff10577&view=att&th=135c2f1ad29dd497&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_LkufsQCpR52xEhpyGoC7m&sadet=1330471450266&sads=QLsAoRdqnI73pbZM7ELVHz7J6cM

Posted (edited)

czy te zdjęcia szczeniaków i tekst z ogłoszenia, które było na początku lutego są ok? (na poprzedniej stronie na wątku są linki)

Edited by sharka
Posted

Czyli ze szczeniaków suczka i łatek w domku? zostały dwa?

Tak jak pisałam zrobię im pakiecik ogłoszeń plus Milka i Bast :) Mam tekst i zdjęcia Milki bo na jej wątek zajrzałam, szczeniaki dam jeszcze raz to co było :]

Posted

NIE. Suczka jednak została. Mąż się nie zgodził by żona psa wzięła. Tak więc mamy dziewczynkę i dwóch chłopaków do pozbycia się. I jeszcze przybyły psiaki Majki, które też trzeba gdzieś upchnąć. Są na działce na którą właściciele przyjeżdżają raz w tygodniu. Majka tam przyniosła swoje dzieciaki. Wydaje mi się, że kiedy zobaczyła, że oni tam bywają - przeniosła maluchy.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.264065457004070.61643.128306450579972&type=1

Roboty przybywa, a mnie rozkłada, bez garści prochów nie mogę wystartować.

Posted

Nie wiadomo w którą stronę obrócić...
Cioteczka barb zaoferowała, że zrobi po kilka ogłoszeń Milce, Bastowi i szczylkom za free więc ja kaskę co miałam na to przeznaczoną na konto fundacyjne przeleję, będzie na waciki :evil_lol:

Posted

Właśnie wróciłyśmy od Frytki - kolejny szczeniak pojechał do domu. Tym razem sunia. Zostały jeszcze dwa maluchy - chłopaki. No i cztery malce Majki. Jeden chyba zostanie na działce u właścicieli ale na razie szukamy czterech domów.
Boże, jak ja Wan jestem dziewczyny wdzięczna. Dziękuję

• 2 weeks later...
Posted

Wiecie co? Dostałam telefon - od dwóch lat w komórce , ludzie przetrzymują pas. Własciciele twierdzą, że pies jest agresywny i dlatego karmią go przez szparę w drzwiach, dlatego go od dwóch lat nie wypuszczają.
Zawiadomiono schronisko - stwierdzili, że psa trzeba uśpić.
Bez szansy na życie, bez zbadania czy pies faktycznie nie jest do opanowania.
CO ROBIĆ?
Wybłagałam dla niego tydzień, może dwa. ALE CO PO TEMA????

Posted

Jak sobie psa wychowali tak mają, jescze dwa lata w klacie...zgroza... teraz takiego trudno naprawić, jesli faktycznie agresywny...bez Domu Tymczasowego i tak cieżka sprawa :(...
Ale ja dostałam info na maila o fundacji Zwierzę Nie Jest Rzeczą o psie karmionym łopatą zbieraja pieniadze gdzies pod Jelenią Górą...To nie ten?
http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/aktualnosci.php?subaction=showfull&id=1331723754&archive=&start_from=&ucat=&

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dopiero teraz zauważyłam jakie spustoszenie dokonało sie na dogo. Zniknęły wszystkie wątki psów, które były w Fundacji Nero.
Mam wrażenie, że stało sie to w związku z aferami, którymi bohaterami były osoby związane z dogo.

A tak przy niedzieli - zastanawia mnie kiedy ktoś otworzy szeroko oczy i zainteresuje się tymi "psimi aniołami", które tak troskliwie opiekują się zwierzętami, wypisują bzdety na forum, a potem biorą kasę za pomoc w znalezieniu "kanapy" dla nieszczęśnika.
To chyba pogoda sprawia, że mam dość zakłamania.

Posted

[quote name='luka1']A to Wtorek - psiak, który przez dwa lata mieszkał na skrzyżowaniu ruchliwej trasy. Teraz jest pierwszy do podwórkowych awantur. Razem z "morusami" terroryzuje Harrego, natomiast jest bardzo tolerancyjny dla szczeniaków.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=I7xWIJaqKfEOh, joooooooooooo:):):)A ja dziś poznałam Wtorka w Uwadze i aż myślałam, ze zjem telewizor ze złości, że nie podali co dalej, tylko do jutra kazali czekac:):)Myślałam, że sie dobrze skonczy...ale takiego Wtorka to ja sobie nie wyobrażałam nawet pięknego i zadowolonego:):) Ale tak sobie pomyślałam, że na dogo to ja go na pewno znajdę!!NO i co??Mam:):)Jupi!!!!! Luka, czy ja dobrze mysle, że ten program to na jesieni byl nagrywany?? Krajobraz na to wskazywal, ale jakos nie moglam uwierzyc, ze tyle czasu czekali z emisją.:)

Posted

Psiak był łapany od września do grudnia. 7 grudnia przywieźli mi go w klatce. Był sztywny z przerażenia. Kiedy już się do nas przyzwyczaił i zaczął nawet biegać sam po podwórku, ekipa TVN przyjechała żeby dokręcić dc. Wtorek na ich widok zwiał do domu, schował się w swoim kąciku pod kaloryferem. Oni go filmowali, a pies leżał sztywny. Dopiero jak samochód odjechał, Wtorek wylazł otrzepał futro ze stresu i pogalopował na podwórko - i tak pochwaliłam się postępami w resocjalizacji psa.