Jump to content
Dogomania

Borys - poharatany pysk nie jest już sam. Ma swojego "ludzia" - Beatę

Recommended Posts

Posted

świetne foty!!!!! i jaki pan hrabia na nich uwidoczniony :-).

istne cudo.

jak kjako do mnie przyjechał (ech, kiedy to było....) to przez pierwsze dwa tygodnie wyczesywałam go co drugi dzień, za kazdym razem worek sierści (no, na miarę kajka) . ale jak się skończyło,to definitywnie, sierść wyglądała bosko i przestał w ogóle linieć.

jakby mi płacili z ailośc włosia gubionego przez zoske wciągu roku, to bylabym jedną z najbogatszych osób na dogo ;-).

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jakby mi płacili z ailośc włosia gubionego przez zoske wciągu roku, to bylabym jedną z najbogatszych osób na dogo ;-).

Ja byłabym następna w tym rankingu ;)
Wiecie...tak sobie myślę że jak Szansa do nas przyjechała, to mimo tego że była wcześniej w DT lniała na potęgę! Byłam przerażona bo na wiosnę sierść wyłaziła dosłownie wszędzie :-o nawet na łapach miała takie prawie łyse placki, a na nich milimetrowa dosłownie sierść. Myślałam że to nawrót grzyba i ze strachu zawezwałam weta który stwierdził że ona po prostu zmienia sierść :oops: ale to co się dzieje teraz...
Uch...z jej podszorstka wyczesywanego raz w tygodniu mogłabym już sobie nowy materac do spania zrobić :roll: a i ona sama drapie się na potęgę.

• 1 month later...
Posted

Ja również czekam na spełnienie obietnicy i napisanie paru choćby słów, co słychać u Borysa. Czy problemy z sierścią i alergiami to już przeszłość? Czy przestał się bać innych dużych psów? Czekamy...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie, co się dzieje u Borysa?! Wiele osób pyta mnie, jak mu się powodzi, odkąd poszedł do własnego domku. Chciałabym móc cokolwiek powiedzieć, sama również jestem zainteresowana tematem

• 2 weeks later...
Posted

Wspólne wakacje były dla obojga (Beaty i Borysa) nie lada wyzwaniem. Borys miewał czasem muchy w nosie i nie chciał iść nad morze. Udawał cierpiętnika i siadał na środku chodnika z miną psa który okropnie cierpi. Beata próbowała różnych sposobów by zachęcić go do kontynuowania podróży (przekąski, krótkie przenoszenie Borysa na rękach z punktu A do punkty B, nawoływanie, mizianie itd...). Co do jedzenia, to Borysowi oczywiście najlepiej smakuje to, co je Beata więc trzeba jakoś obejść ten problem. I tak na wierzch suchej karmy wędruje przykładowo tuńczyk lub np jakiś jogurt. Borys nie sprawia większych problemów. Grzecznie czeka na powrót Beaty z pracy, chodzi z Nią na spacery do pobliskiego parku (wiem, bo roleczka widziała ich kilka razy z daleka). Beata wszelkimi sposobami stara się utrzymać jego wagę w normie, ale z tym akurat bywa różnie. Co do sierści Borysa to podszorstek nadal jest systematycznie wyczesywany. Borys nadal miewa chwile kiedy bez drapanka ani rusz. Może uda mi się ich odwiedzić w listopadzie, więc z pewnością zamieszczę krótką relację wraz ze zdjęciami.

Posted

no, na tych fotach wyglądfa faktycznie na steranego "tymi całymi wakacjami" :-).
przed zosią miałam taką sunię - była barzdo zmęczona życiem, niewiele rozrywek lubiła. z czasem się ciut rtozkręciła, ale zawsze mniej lub bardziej była taka borysowata, nawet mimo zadowolenia zae smakołyka czy innych radości życiowych.