Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale szaleństwo^^ Hawańczyki to nie żadne kanapowce:/ Moja Gabi jak wróci ze spaceru (a raczej szaleńczych biegów) to jeszcze robi parę okrążeń wokół domu;) Jest hiperaktywna.

• 1 month later...
Posted

Śliczności ;) Szaleją na śniegu :D wszystkie hawany piękne ale ostatnio coś oprócz białych i kremowych spodobałymi sie 2 kolorowe ;)roza i daily śliczne hawanki :loveu::loveu::loveu:

Posted

rodzice napisał(a):
Niestety nadchodza brudne dni dla kudlatych - śnieg topnieje

Oj tak :( Dla mnie to katosza na Meisi nie widać tak brudu jak na Pedrusiu .... :D
Ja to nosze Pedra na rekach i stawiam tam gdzie w miare czysto ale takich miejsc bardzo mało...

Posted

U nas też strasznie - Gabi już wie że po spacerze ją zapakuje do zlewu i... odmówiła dziś spaceru, a zwykle dostaje dzikiej radości jak słyszy to słowo;)

Posted

a ja mam inną metode . W połoowie schodów mam zrobiona bramke i po spacerku moja brudna kudlata trójka tam sobie na legowisku przy kaloryferze dosycha . Jak wyschne to są troche przeciągniete szczotka zeby to co jeszcze nie odpadlo , odpadlo i wchodzą na salony hi hi . Potem tylko miotla w ruch . Wychodze bowiem z zalozenia ze częste moczenie łap prysznicerm bardzo wysusza wlos co powoduje łatwosc w kołtunieniu . Wole wyczesać niż wymywać . Co jakis czas psy sa kapane ale wtedy jak sie nalezy szamponem i z odzywkami .

Posted

rodzice napisał(a):
a ja mam inną metode . W połoowie schodów mam zrobiona bramke i po spacerku moja brudna kudlata trójka tam sobie na legowisku przy kaloryferze dosycha . Jak wyschne to są troche przeciągniete szczotka zeby to co jeszcze nie odpadlo , odpadlo i wchodzą na salony hi hi . Potem tylko miotla w ruch . Wychodze bowiem z zalozenia ze częste moczenie łap prysznicerm bardzo wysusza wlos co powoduje łatwosc w kołtunieniu . Wole wyczesać niż wymywać . Co jakis czas psy sa kapane ale wtedy jak sie nalezy szamponem i z odzywkami .

Masz racje ja też to zauważyłam a szczególnie u Pedra bo fafikowi obciełam przednie łapki i nie brudzi sie tak...
Ale u mnie nie ma gdzie zrobić bramki tak jak ty masz niestety :D Dlatego podmywam go szamponem nawilżajocym i czesano zeby kołtunków nie było...A wczoraj znalazłam takiego kołtuna ze 20 minut z nim walczyłam zgroza...:D

PS:Rodzice może orientujesz sie gdzie zagranicą można kupić szczeniaka Hawańczyka (chodzi mi o to zeby miał dobre geny i był masywnym ładnym hawańczykiem ;) )

Posted

rodzice napisał(a):
nie mam pojecia ja w hawankowym swiecie dopiero raczkuję ale szczenię chyba nie moze być utytułowane tylko jego rodzice hi hi

Tak oto mi chodzi napisałam w nawiasie (chodzi mi o to zeby miał dobre geny i był masywnym ładnym hawańczykiem):)
Wiem że szczenie nie może być utytuowane :D Żle sie wyraziłam:oops:

Posted

Hawanka napisał(a):
Tak oto mi chodzi napisałam w nawiasie ze chodzi mi o to zeby rodzice byli utytuowanie i dobrej krwi :)
Wiem że szczenie nie może być utytuowane :D Żle sie wyraziłam

O... to planujesz trzeciego?

Posted

W czechach jest sporo hodowli hawańczyków, ale spytaj Pani Iwony napewno ma namiary na hodowle. Pozatym w książkach z wystawy masz napewno wypisane. Jak już masz przydomek to wystarczy wpisać w google.