Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
Goniu prześlę Tobie na dodatek imienny, wykaligrafowane imie i nazwisko oryginalna japońską stalówką i atramentem :)
Isadoruś, doceniam intencjuę, wystarczy mi chęć ;)

Posted

Nie było mnie na dago kilka dni, a tu takie fajne wieści! ;)

Pan Piotr, w razie pozytywnej rekomendeacji) po psa przyjedzie samochodem.

No to super Pan Piotr :lol: Tylko te jego pinczery... Tak szczerze mówiąc, to najlepiej by było, żeby przyjechał do Champa z tymi swoimi psami (psy czy suki, wykastrowane czy nie?), żeby można było jeszcze w Pl zobaczyć jak się psiaki będą dogadywały... Co właściwie mówi ten P.P. na temat nie do końca idealnego zachowania Champa w stosunku do innych psów? Jak zareagował? Jaki ma plan działania "w razie czego"? A jeszcze zapytam, jakie to są pinczery, miniaturowe? Czy normalne psy? :eviltong: ;) Hmmm... trzebaby próbować go dalej, byle spokojnie i w przyjaznych warunkach. Może scenariusz z kagańcem jest lepszy... Bo z większymi psami to on się dogaduje, tak? Był przecież na zdjęciach z inną chudziną...
Jeśli on się jednak okaże nie do końca kochający wypierdki, to wydaje mi się (pod warunkiem, że wypierdki mają równo pod sufitem, są w miarę zrównoważone i opanowywalne...a to różnie z pikusiami bywa...zwłaszcza rozpuszczonymi:roll:) to wydaje mi się, że "im szybciej tym lepiej". Wypierdek może być irytujący dla chorego psa, ale raczej nie przedstawia sobą zagrożenia (tak może to widzieć Champ zwłaszcza, jeśli dogaduje się z większymi psami), więc chyba lepiej będzie, żeby psy się do siebie przyzywczaiły, zanim Champ odzyska pełnię sił. W momencie, kiedy jest jeszcze dość słaby i zmęczony i (jesli maluchy nie będą mu skakać po głowie) prędzej odpuści dla tzw świętego spokoju. Jest szansa, że jak razem przejdą przez trudny czas, to potem to już będą swoje wypierdki ;) Tak, jak z kotami. On może dalej nie przepadać za małymi psami na ulicy, ale jest szansa, że te dwa karyple będzie traktował inaczej...Tylko, że ciężko będzie mu się z nimi bawić:roll:

Posted

GoniaP napisał(a):
......
Najnowsze wieści są takie, że Champowi zaordynowano nowy lek, który ma usprawnić pracę przełyku, a być może odwrócić dzieło zniszczenia (pierwszy lek, który ma odbudować mięśnie - Mestinon)

Pojawiła się wobec tego nadzieja na poprawę :lol::lol:

Posted

Kochane... ja Was bardzo przepraszam, ale potrzebujemy pomocy... Istnieje realne przypuszczenie, ze szczenieta z Warszawy, ktore mialy byc w DT, na ktore zbierano pieniadze, ktorym wysylalismy karme (ja sama podeslalam im 15kg worek...), sa tak naprawde zupelnie gdzie indziej:
http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA/page345
a mialo byc tak:
http://www.dogomania.pl/threads/175410-17-szczeniAE-t-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme-NOWE-SZCZENIAKI-BA-AGAM-O-OGA-OSZENIA/page48
Podsylam ten watek z prosba o pomoc... i ku przestrodze... Rece mi opadaja...

Posted

:shake: Wszędzie gdy w grę wchodzą pieniądze pojawiają się oszustwa, nawet w takim miejscu jak tu, gdzie ich nie powinno być, bo staramy się pomóc skrzywdzonym zwierzętom przez innych ludzi. Forum tworzą ludzie wrażliwi na krzywdę słabszych, ale nie wszyscy wychodzi na to, że są wrażliwi :shake: nie wszyscy - żal :shake:

Posted

Przepraszam za offa:

Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!!

W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje.
Nie bądź obojętny. Pomóż!

Schronisko dla Zwierząt w Radlinie
Numer konta:
34 8427 0009 0020 0383 2000 0001
KRS: 0000154454 Oddział Jarocin
NIP: 617 20 44 707