feliksik Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Nie ma większej przegranej w życiu niż przegapienie momentu, w którym mamy szansę pomóc drugiej, żywej istocie na wątku takiej chęci niesienia pomocy, chciałabym zaprosić na jeden z najdłuższych wątków na dogo, do jednego z najpięknieszych psów na dogo, a nadal bez swojego domku - LOLUSIA, którego historia naznaczyła na jego życiu duże piętno - złamany kręgosłup - czy to wyrok.? Spójrzcie co daje chęć życia i pomórzcie na dalszej drodze, ponieważ każdy widząc go myśli - taki piękny na pewno znajdzie dom - jednak to nie prawda... http://www.dogomania.pl/threads/1329...E-tkowego-domu Quote
Helga&Ares Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czerdo - jaki kod masz na myśli? Wychudzenie prawdopodobnie z powodu achalazji przełyku. Szczegóły w poniedziałek. Dziękujemy dano serdecznie! Jutro idę do Championa, zrobię mu zdjęcie w nowej kreacji(dziś nie dałam rady tam zajrzeć:() Dobranoc, Piesku... Quote
majqa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Domiś, chodzi o brak kodu miasta przy danych wpłatowych. Quote
Paoletta Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Helga&Ares napisał(a):60-184 Poznań Bez kodu też przechodzi. Sprawdziłam :) Quote
LILUtosi Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Wszystko zależy od Banku. W niektórych nawet adres nie jest potrzebny, a w niektórych musi być wszystko. Quote
Goś Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Mi też niby zawsze prosi o kod, ale nie wpisałam i przeszło... Ale czy doszło?? :-o Tak się teraz zaniepokoiłam... Gonia zerkaj proszę na stan konta i daj znać jak moje pieniążki dojdą, bo się kurcze teraz zmartwiłam :roll: Quote
ivette3 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Pozdrowionka dla Champuśka i trzymam cały czas kciuki za jutrzejsze badanie...:roll: Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 to badanie , rozumiem , ma rozstrzygnąć o jego ,zyciu lub śmierci ? Quote
Monika z Katowic Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Tak się wydaje - życie czy śmierć :( Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 nie idzie przelew -musi byc jeszcze ulica , poproszę Quote
Ninti Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Tak się wydaje - życie czy śmierć :( NIE, proszę... Ja WIEM, że jak mu się wyjmie to ciało obce z przełyku to on wydobrzeje!!! To ono jest przyczyną wszystkiego złego. Myślę, że już długo tam zalega. I tak szczęście, że nie skończyło się zapaleniem układu pokarmowego na większą skalę. Quote
Greven Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Folen napisał(a): B to był chodzący kościotrupek, miał ponad 2mce a ważył niecałe 4kg. To bardzo mało jak na labradora. Początkowo jadł 8 razy dziennie i był noszony po każdym posiłku żeby mu się jedzenie przyjęło. Ja mam 4-letnią pitbullkę z achalazją przełyku. Schorzenie zostało zdiagnozowane, gdy miała kilka miesięcy. Przez pierwszy rok masa Tangi wahała się pomiędzy chudością, a wychudzeniem. Krztusiła się podczas jedzenia, ulewało jej się. Ciągle miałam obawy, że się udusi. Nie przyswajała prawidłowo. Ważyła 13-15 kg. Teraz waży prawie 30 kg. Już nie zawsze je z podwyższenia i bez problemu pobiera także suchą karmę, surowe ważywa itd. Pies może z tym żyć, wszystko zależy oczywiście od tego, jak poważna jest ahalazja i czy prawidłowo się z nim postępuje... Tanga, zdjęcie z przed kilku dni Quote
czerda Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 przecudna ta Tanga można życ , mój doberman Igor 2 lata żył -codziennie biegająć --z ciężką niewydolnością krążenia , ale trzeba też iść do odpowiedniego lekarza natomiast zbieranie 5000tys eu na operację za granicą -dla onki -uważam za przegięcie gdy psy umierają zamarzająć w schronie , bo można w takiej sytuacjii ratować psa robiąć endoprotezy , a w ostateczności amputować łapę a taka sprawa właśnie ma miejsce a psiak z achalazja mógłby na jakiś czas mieć nawet przetokę żeby wyjść z wyniszczenia (ostatecznie) Quote
Helga&Ares Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jestem po wizycie u Champa. Wprowadziliśmy kilka zmian. Głównie w sposobie karmienia, pies otrzymuje karmę w taki sposób, że nie ulewa się z niego tak często i sporo jak wcześniej. Nie męczy się ciągłym chrząkaniem i momentalnie widać zmiany w zachowaniu. Ma większy apetyt, ale grzecznie czeka na podanie jedzonka, jest cierpliwym, nienachalnym, nieżebrzącym psem. JEST CUDOWNY! Oby tylko endoskopia nie ujawniła nowych problemów... Poniżej kilka zdjęć zadowolonego Champa w ubranku od Gagaty ;) Jest mu troszkę za duże, ale rozwiązaliśmy ten problem. Quote
Helga&Ares Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 __Lara napisał(a)::D :D :D a jaki to nowy sposób karmienia? Pies je w takiej pozycji, że pokarm ma szansę trafiać do żołądka bez zatrzymywania się w przełyku. Po zjedzeniu chwilę stoi na dwóch łapach. Są efekty - a to najważniejsze Quote
Goś Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Zadowolonego?? Ja wiem, że to dla niego super sprawa, ale on... http://i650.photobucket.com/albums/uu226/photodomi/DSC00643.jpg?t=1263064517 spojrzenie w stylu 'Co Wyście mi ciotki na grzbiet włożyły?!?' i http://i650.photobucket.com/albums/uu226/photodomi/DSC00642.jpg?t=1263064515 'ech z Wami babami' ;) Ale strrrasznie się cieszę, że jedzenie staje się dla niego przyjemniejsze :) Bardzo dobra naowinka Quote
Greven Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Helga&Ares napisał(a): Po zjedzeniu chwilę stoi na dwóch łapach. Ja moją "lulałam" po każdym posiłku, tzn. brałam na ręce i bujałam góra-dół. Jeśli Champ pozwala na coś takiego, to warto go "lulać" po posiłku, efekt jeszcze lepszy niż po staniu dęba. Poza tym karmienie półpłynnym z podwyższenia, ale o tym już wiecie. Musi być dobrze, musi! Quote
__Lara Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Helga&Ares napisał(a):Pies je w takiej pozycji, że pokarm ma szansę trafiać do żołądka bez zatrzymywania się w przełyku. Po zjedzeniu chwilę stoi na dwóch łapach. Są efekty - a to najważniejsze Super, jesteście wspaniali! :D Quote
Helga&Ares Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Greven napisał(a):Ja moją "lulałam" po każdym posiłku, tzn. brałam na ręce i bujałam góra-dół. Jeśli Champ pozwala na coś takiego, to warto go "lulać" po posiłku, efekt jeszcze lepszy niż po staniu dęba. Poza tym karmienie półpłynnym z podwyższenia, ale o tym już wiecie. Musi być dobrze, musi! Lulać Champa? Biorąc pod uwagę jego gabaryty, to raczej niemożliwe;) Quote
Monika z Katowic Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jak dobrze, że Champ trafił do właśnie do Was!!! :loveu: Święty Franciszek czuwa nad Nim!:loveu: Quote
majqa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Cieszę się Domiś, że Champuś ma się lepiej. :-) Quote
ivette3 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Jak dobrze, że Champ trafił do właśnie do Was!!! :loveu: Święty Franciszek czuwa nad Nim!:loveu: :lol:dokładnie tak - Champuś trzymaj - jesteś naj ...:loveu: w naszych sercach Quote
Greven Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Helga&Ares napisał(a):Lulać Champa? Biorąc pod uwagę jego gabaryty, to raczej niemożliwe A ile on waży? Wygląda na lekkiego. Ja "lulałam" moją sukę gdy miała 13 kg i gdy miała prawie 30 kg. Quote
Recommended Posts