Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka! Mam 10 miesięcznego Westa i chcemy zacząć naszą przygodę a frisbee. Znalazłam kilka ciekawych propozycji.
Na nakręcenia psiaka:
- SoftFilte pup (lekki i miękki. chyba się spodoba maleństwu)
- Frost Bite Pup (i tu się robią schody)
A później coś twardszego i małego:
- Competition Standard Pup
I duże miękkie:
- Air 235
- Praxis Freestyle (pisze że miękki, ale o tak to ja pierwszy raz słyszę)
Duże, twarde:
- Competition Standard

Co tym sądzicie? Ja do miękkich najchętniej bym wybrała oba. Jeden taki, jeden taki. 2 małe twarde. Chyba że polecicie inne (Jawz odpada).

PS: Co to jest CS? To mi się kojarzy z grą Counter Strike, ale na pewno nie o to kaman!

Posted

Competition Standard i Competition Standard Pup to dyski wykonane z tego samego materiału, różnią się tylko wielkością.
Myślę, że najodpowiedniejszy w tym momencie będzie SoftFilte lub Frost Bite. Jak już pies polubi dyski, możesz się zastanowić nad twardszymi dyskami, np. CS.

Posted

Ja bym w ogóle zaczęła na szmaciakach albo na gumiakach Trixe ...
Soft itp.. te bardziej profesjonalne mają cechy lotne i nie mogą być przesadnie miękkie mają też dość mocno zarysowane krawędzie ...
Szmaciakami można puszczać świetne rollery a gumiaki są dobre do szarpania a obydwa dobre do pierwszych rzutów nauki overów itp ...
A do nauki rzucania polecam fastbacki - CS są lekkie i trzeba mieć dość dobre wyważenie ręki

• 1 month later...