Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i po wszystkim!Czyli Mysia jest juz bezpieczna.Zadziwiająco szybko i sprawnie nam to poszło.Pojechałyśmy we trójkę !Figa robiła zdjęcia ,jak kategorycznie stwierdziłam,że zabieramy psa a Mamanabank podała panu oświadczenie o zrzeczeniu sie psa.Pan nie protestował,oddał Mysię natychmiast.Suczka była przeszczęsliwa,odpiełyśmy ja z tego okropnego łancucha i wziełyśmy na smycz.Zaznaczam,ze jak przyjechałysmy to Mysia nadal była na łańcuchu.
W trosce o dobro psiaka,który został na podwórku pan otrzymał pouczenie ale zostawiłyśmy mu także karmę(suchą i puszki)oraz miseczkę dla niego.Psiak dostał jedzonko i pałaszował aż miło.Pewnie w zyciu nie jadł czegoś tak pysznego.Powiedziałyśmy panu,zeby kupował czasami psiakowi takie jedzenie,ze to nie jest drogie.Mysia szczęsliwa cała podróż usmiechała się pokazując jęzorek i zębole.Pojechałysmy do lecznicy i tu przykra wiadomość okazało się,ze Mysia jest chora:ma podwyższoną temperaturę ciała i żółte uszka.Babeszjoza.Mysia została w lecznicy na kroplówce i będzie leczona w hoteliku.Dziś wieczorem Mamanabank zawozi ja do hoteliku .Dobrze się stało,ze po nią przyjechałyśmy
bo za kilka dni mogło byc tragicznie.Poza tym Mysia wygląda bardzo ładnie ma ładną sierść i nic nie straciła z ufności,którą zawsze miała.W hoteliku będzie czekac na domek.Dodi i Ori bardzo dziękujemy za pomoc w znalezieniu domku dla Mysi.Jesteśmy Wam bardzo wdzięczne.Kto może niech pomoże w utrzymywaniu Mysi w hoteliku.Taki maluch znajdzie domek szybko.Już ja ogłaszamy.Zdjęcia ma Figa wstawi je wieczorem.

Posted

Romka napisał(a):
Pojechałysmy do lecznicy i tu przykra wiadomość okazało się,ze Mysia jest chora:ma podwyższoną temperaturę ciała i żółte uszka.Babeszjoza.Mysia została w lecznicy na kroplówce i będzie leczona w hoteliku.Dziś wieczorem Mamanabank zawozi ja do hoteliku do Serocka.Dobrze się stało,ze po nią przyjechałyśmy bo za kilka dni mogło byc tragicznie.

... czyli odsiecz przyszła w samą porę. Ufff...:lol:

Żal mi też drugiego psiaka.:-( Tacy ludzie, jak ten pan, powinni mieć zakaz trzymania jakichkolwiek zwierząt połączony z bardzo wysokim opodatkowaniem na ich rzecz...:angryy:

Posted

UBOCZE napisał(a):
... czyli odsiecz przyszła w samą porę. Ufff...:lol:

Żal mi też drugiego psiaka.:-( Tacy ludzie, jak ten pan, powinni mieć zakaz trzymania jakichkolwiek zwierząt połączony z bardzo wysokim opodatkowaniem na ich rzecz...:angryy:

Ubocze,postaramy sie tam pojechać.Dostał obrożę ,karmę,miskę i najważniejsze pokazałyśmy panu,ze jego pies jest ok.Może zmieni stosunek do niego.Obiecał,ze zrobi budę.Trochę go postraszyłysmy.

Posted

mshume napisał(a):
Biedna malutka :( jak będzie zainteresowanie moją tymczaską (juz zaczynają pisać i dzwonic), to podeślę jakieś chętne domki do Mysi.

mshume,dzięki.

Posted

Jak wrócę powiadomie okoliczne schroniska ,zeby uważały na pana.U nas w Łowiczu psa nie dostanie.Niech sie cieszy,że tylko tak sie skończyło.Chciałyśmy ostrzej ale myślimy o psiaku,który został.

Posted

Andzike napisał(a):
Ufff!!! Dobrze, że Mysiunia już w bezpiecznym miejscu... Dziewczyny, szacun za szybką akcję:) Jak zawsze :)

Andzike to nie na moje zdrowie!Miałam dzis dzień wolny,zeby pozałatwiac różne sprawy a poza tym wyjeżdzam na 3 dni i co robiłam...to co zawsze oczwiście!:lol:

Posted

[quote name='Romka']Andzike to nie na moje zdrowie!Miałam dzis dzień wolny,zeby pozałatwiac różne sprawy a poza tym wyjeżdzam na 3 dni i co robiłam...to co zawsze oczwiście!:lol:

I dobrze !!! Uratowalyście kolejne psie nieszczęście !!!!
Odpoczniesz na wyjezdzie ;) (w przerwie między smsowaniem, dzwonieniem, wysyłaniem mmsów i sporadycznym szukaniem kompa, żeby zalogować się na dogo i poczytać co się dzieje...;) )

Posted

Mysia w drodze do hoteliku!Dostała kroplówkę,osłonowe leki na watrobę,kropelki,tabletki na robale.Nie ma wiekszych obaw co do jej zdrowia.Na wszelki wypadek będzie miala jeszcze wenflon,który jeśli okaże się nie potrzebny już jutro bedzie można wyjąć.Czekamy na relację Mamanabank i zdjęcia z hoteliku.

Posted

[quote name='Andzike']I dobrze !!! Uratowalyście kolejne psie nieszczęście !!!!
Odpoczniesz na wyjezdzie ;) (w przerwie między smsowaniem, dzwonieniem, wysyłaniem mmsów i sporadycznym szukaniem kompa, żeby zalogować się na dogo i poczytać co się dzieje...;) )

Wszystkie to mamy,juz kombinowałam jak tu znależć tam komputer!

Posted

Romka napisał(a):
Wszystkie to mamy,juz kombinowałam jak tu znależć tam komputer!

Hehe, znam to ;) mnie w pracy wkurza, ze sie nie mogę zalogować, nie mam subskrycji i nie wiem co się dzieje na wątkach... Ale ile czytania mam jak do domu wróce ;)

Posted

Zdjęcia się już ładują i już wstawiam....o to z daleka widok Mysi

a tu ta straszna buda, jak może być taka bez podłogi...ehhh co sunia przeżyła w zimie...śnieg i zimno, bez osłony od śniegu, bo przez taki wielki otwór wiatr wlatywał i śnieg....

Posted

Madallena napisał(a):
no to teraz to zostawie swoj slad u Mysi w subskrypcjach :)

Mysia MAM CIĘ NA OKU :D

Hehe ;) Madallena, nie spuszczaj z Mysi wzroku ;) w końcu to mikrosunia ;)