Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj przyprowadzili do nas - myslac ze to nasz zagininy pies - psa ( wlascwie suke ) w typie bernardyna
Pies widac ze dlugo sie blakal.Wychudzony , zestresowany , prawie caly czas spi.Nic nie je , napil sie troche wody
Pies znaleziony w Dabrowie Gorniczej Ujejscu

Kontakt (32)260-69-96 , 601 45-53-73

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
Na razie jest.Jednak Mama - a ona sie nim opiekuje w chwili obecnej - nie moze za bardzo sie nim zajmowac
Trudno go trzymac caly czas w domu a jak jest na podworku i Mama wyjdzie poza ogrodzenie to zaraz przeskakuje przez plot i idzie za Nia.I ciezko go zawolac spowrotem do domu
Zblza sie Sylwester i ciezko wyczuc jak sie zachowa w czasie strzelania w nocy
Na staly dom raczej niema szans.
Mama chce tylko Yumeine i czeka na nia.Poza tym to troche za duzy pies dla Niej

Posted

Rozmawialem z Mama i chyba niestety odda psiaka do schroniska :/
Naszym terenem zajmuje sie schronisko w Chorzowie.Takze tam ewentualnie bedzie czekal na wlasciciela

Posted

Adam___ napisał(a):
Rozmawialem z Mama i chyba niestety odda psiaka do schroniska :/
Naszym terenem zajmuje sie schronisko w Chorzowie.Takze tam ewentualnie bedzie czekal na wlasciciela

Adam ,porozmawiaj z mamą...dla bernardyna schronisko,to śmierć...i niestety nie przesadzam!
Będziemy szukać suni miejsca...bardzo się postaramy...ale nie oddawajcie jej do schroniska,tym bardziej,że to suczka...jeśli nie jest agresywna,nie oddawajcie jej do schroniska.

Posted

Paulinko...trzeci w przeciągu dwóch dni!
Wrzuć sunię na nk...wieczorkiem zacznę robić już allegro...zrobiłabym wszystkim nowym beniom także!

Adam...bardzo proszę-rozważcie możliwość przetrzymania suczki...bedziemy jej pilnie szukać domu,choćby tymczasowego.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Paulinko...trzeci w przeciągu dwóch dni!
Wrzuć sunię na nk...wieczorkiem zacznę robić już allegro...zrobiłabym wszystkim nowym beniom także!

Adam...bardzo proszę-rozważcie możliwość przetrzymania suczki...bedziemy jej pilnie szukać domu,choćby tymczasowego.

Tak tak już wrzucam.

Jeśli chodzi o sylwestra to na prawdę ciężko powiedzieć. Bo jeden pies zupełnie nie interesuje się tym co się dzieje a inny sam nie wie co ma ze sobą zrobić.

A czy mieszkacie w mieszkaniu czy gdzieś w domu?

Myślę, że można było by zaopatrzyć się w jakieś krople uspokajające u weterynarza...

Tylko jak możecie nie oddawajcie jej. To już kolejny wyrzucony bernardyn w ciągu tych dwóch dni, kolejna psia tragedia:-(

Posted

Adam bedziemy szukać jej domu

pomożemy

schronisko to najgorsze co może być dla tej suni

ja wiem
żę to kłopot

chorzów to nie najgorsze schronisko ale schronisko

zrobimy akcje ogłoszeniową
moze szybko znajdzie sie dom

z tego co wiem tam kastują psy

Posted

Witam
Nie chodzi o to ze nie chcemy pomoc psiakowi.
Widac ze mu smutno za wlascicielem.Te jego maslane oczy rozbrajaja.
Jednak trudno go trzymac w domu caly czas a jak jest na podworku to moze uciec.
Chociaz jak Mama jest w domu to nigdzie sie nie rusza tylko lezy na tarasie

Jednak kazde wyjscie poza teren podworka rowna sie wyjsciu psiaka za Mama a to znowu grozi tym ze sie zgubi :(

Nawet nie mamy jej jak za bardzo uwiazac zeby byla bezpieczna jak sie gdzies wyjdzie

Posted

Dostałam wiadomość. Niestety, nie mam jak pomóc. Oprócz moich tymczasowiczów mam na przechowaniu byłą tymczasowiczę mix amstaffa. Szkoda, że nie wiedziałam o suni wcześniej, miałam dwa telefony o mixa bernardyna. Będę pamiętać o suczce, jakby ktoś jeszcze dzwonił.

Posted

Jaaga napisał(a):
Dostałam wiadomość. Niestety, nie mam jak pomóc. Oprócz moich tymczasowiczów mam na przechowaniu byłą tymczasowiczę mix amstaffa. Szkoda, że nie wiedziałam o suni wcześniej, miałam dwa telefony o mixa bernardyna. Będę pamiętać o suczce, jakby ktoś jeszcze dzwonił.

Dzięki za obecność. :loveu:
Bernardynów i mixów jest masa- niestety, także zawsze się jakiś może spodobać.
A Fuksik Twój w domu już?

Posted

Jest troche "problem"
Znalazla sie nasza Yumeina i ciezko wyczuc co bedzie jak sie spotkaja
Na razie siedza oddzielnie.
Porozwieszam jeszcze ogloszenia w okolicy

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Dzięki za obecność. :loveu:
Bernardynów i mixów jest masa- niestety, także zawsze się jakiś może spodobać.
A Fuksik Twój w domu już?

Już w domu, ale za niego przyjechał onek, kot i stadko szczeniąt w tym mix cane corso z nużycą i grzybicą.
Następnej bence będę mogła pomóc dopiero wiosną, bo na dobrą sprawę nawet nie mam odpowiednio dużej budy.
Adam, super że znalazła się Wasza suczka. Teraz najważniejsze jest, żeby się zaakceptowały. Spróbujcie dac ogłoszenie do "Jarmarku". Miałam zawsze o benki spory odzew. Koniecznie trzeba tylko zapisać "oddam za darmo", bo inaczej ogłoszenie bedzie płatne.

Posted

Bernek jest coraz fajniejszy.
Juz troche zjadl.Jedzenie dawkujemy mu po trochu.
Dostal tabletki na uspokojenie na polnoc - to nie powinno byc najgorzej
Na razie jeden pies uwiazany - nie bijcie - na dworze.Jednak warunki ma odpowiednie.Linka dluuuga,dach nad glowa,cieple poslanie ktore olewa i kladzie sie na podlodze
Teraz boimy sie go puszczac luzem zeby nie dal nogi przy strzalach
Yumeina rezyduje w domu :)

Dam znac co i jak z Onka :)

Posted

Pozdrawiam i życzę by dzisiejsza nocka przebiegła spokojnie...czasami chwilowo musimy podejmować działania trudne,ale nieodzowne dla bezpieczeństwa psa...nie bedziemy więc bili...tylko spokoju raz jeszcze pożyczymy i szczęśliwego nowego 2010 roku!!!

Posted

Adam...jeśli będziesz mógł zrobić suni dużo zdjęć jutro,to od razu wystawiłabym dla niej allegro i szukalibyśmy domku...może tak znajdzie się jej właściciel...jeśli chce się znaleźć,albo nowy domek...

Możesz zrobić sunieczce zdjęcia ?...jeśli masz problem z wklejaniem tutaj wyślij mi je na maila roma201157@gmail.com

...raz jeszcze - miłej i radosnej zabawy!

Posted

Nie bylem u Mamy osobiscie
Jednak z tego co mi mowila psiak jest super.
Niestety skacze na czlowieka jak sie do niego podchodzi.Jednak mysle ze jest to do "wyprostowania"
Ogolnie super :). Juz zaczyna jesc. Mama dawkuje mu po trochu zeby jakichs sensacji nie mial

Bede w niedziele to pojdziemy moze na jakis spacer :)

Posted

Adam...a masz możliwość podejść do kogoś,kto mógłby choć w przybliżeniu określić wiek suni?...no i nie zapomnij o fotkach...

...a to skakanie...to jest do wyprostaowania, sunia postępuje zgodnie z odruchem, naturą...cieszy się cielątko.