Adam___ Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Dzisiaj przyprowadzili do nas - myslac ze to nasz zagininy pies - psa ( wlascwie suke ) w typie bernardyna Pies widac ze dlugo sie blakal.Wychudzony , zestresowany , prawie caly czas spi.Nic nie je , napil sie troche wody Pies znaleziony w Dabrowie Gorniczej Ujejscu Kontakt (32)260-69-96 , 601 45-53-73 Quote
marqs68 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 czy ten psiak może u Ciebie zostać jeśli tak to jak długo ? czy jest szansa na stały dom Quote
Adam___ Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Witam Na razie jest.Jednak Mama - a ona sie nim opiekuje w chwili obecnej - nie moze za bardzo sie nim zajmowac Trudno go trzymac caly czas w domu a jak jest na podworku i Mama wyjdzie poza ogrodzenie to zaraz przeskakuje przez plot i idzie za Nia.I ciezko go zawolac spowrotem do domu Zblza sie Sylwester i ciezko wyczuc jak sie zachowa w czasie strzelania w nocy Na staly dom raczej niema szans. Mama chce tylko Yumeine i czeka na nia.Poza tym to troche za duzy pies dla Niej Quote
Adam___ Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Rozmawialem z Mama i chyba niestety odda psiaka do schroniska :/ Naszym terenem zajmuje sie schronisko w Chorzowie.Takze tam ewentualnie bedzie czekal na wlasciciela Quote
Paulina_mickey Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 to już chyba trzeci bernardyn w ciągu kilku dni :( Quote
zuzlikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Adam___ napisał(a):Rozmawialem z Mama i chyba niestety odda psiaka do schroniska :/ Naszym terenem zajmuje sie schronisko w Chorzowie.Takze tam ewentualnie bedzie czekal na wlasciciela Adam ,porozmawiaj z mamą...dla bernardyna schronisko,to śmierć...i niestety nie przesadzam! Będziemy szukać suni miejsca...bardzo się postaramy...ale nie oddawajcie jej do schroniska,tym bardziej,że to suczka...jeśli nie jest agresywna,nie oddawajcie jej do schroniska. Quote
zuzlikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Paulinko...trzeci w przeciągu dwóch dni! Wrzuć sunię na nk...wieczorkiem zacznę robić już allegro...zrobiłabym wszystkim nowym beniom także! Adam...bardzo proszę-rozważcie możliwość przetrzymania suczki...bedziemy jej pilnie szukać domu,choćby tymczasowego. Quote
Paulina_mickey Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 zuzlikowa napisał(a):Paulinko...trzeci w przeciągu dwóch dni! Wrzuć sunię na nk...wieczorkiem zacznę robić już allegro...zrobiłabym wszystkim nowym beniom także! Adam...bardzo proszę-rozważcie możliwość przetrzymania suczki...bedziemy jej pilnie szukać domu,choćby tymczasowego. Tak tak już wrzucam. Jeśli chodzi o sylwestra to na prawdę ciężko powiedzieć. Bo jeden pies zupełnie nie interesuje się tym co się dzieje a inny sam nie wie co ma ze sobą zrobić. A czy mieszkacie w mieszkaniu czy gdzieś w domu? Myślę, że można było by zaopatrzyć się w jakieś krople uspokajające u weterynarza... Tylko jak możecie nie oddawajcie jej. To już kolejny wyrzucony bernardyn w ciągu tych dwóch dni, kolejna psia tragedia:-( Quote
marqs68 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Adam bedziemy szukać jej domu pomożemy schronisko to najgorsze co może być dla tej suni ja wiem żę to kłopot chorzów to nie najgorsze schronisko ale schronisko zrobimy akcje ogłoszeniową moze szybko znajdzie sie dom z tego co wiem tam kastują psy Quote
zuzlikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Napisałam do Jaagi...już raz uratowała przerażonego psiaka...może bedzie mogła pomóc i tej sunieczce,albo podpowie do kogo jeszcze bezpośrednio się zwrócić... Quote
Adam___ Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Witam Nie chodzi o to ze nie chcemy pomoc psiakowi. Widac ze mu smutno za wlascicielem.Te jego maslane oczy rozbrajaja. Jednak trudno go trzymac w domu caly czas a jak jest na podworku to moze uciec. Chociaz jak Mama jest w domu to nigdzie sie nie rusza tylko lezy na tarasie Jednak kazde wyjscie poza teren podworka rowna sie wyjsciu psiaka za Mama a to znowu grozi tym ze sie zgubi :( Nawet nie mamy jej jak za bardzo uwiazac zeby byla bezpieczna jak sie gdzies wyjdzie Quote
Jaaga Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Dostałam wiadomość. Niestety, nie mam jak pomóc. Oprócz moich tymczasowiczów mam na przechowaniu byłą tymczasowiczę mix amstaffa. Szkoda, że nie wiedziałam o suni wcześniej, miałam dwa telefony o mixa bernardyna. Będę pamiętać o suczce, jakby ktoś jeszcze dzwonił. Quote
Paulina_mickey Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Jaaga napisał(a):Dostałam wiadomość. Niestety, nie mam jak pomóc. Oprócz moich tymczasowiczów mam na przechowaniu byłą tymczasowiczę mix amstaffa. Szkoda, że nie wiedziałam o suni wcześniej, miałam dwa telefony o mixa bernardyna. Będę pamiętać o suczce, jakby ktoś jeszcze dzwonił. Dzięki za obecność. :loveu: Bernardynów i mixów jest masa- niestety, także zawsze się jakiś może spodobać. A Fuksik Twój w domu już? Quote
Adam___ Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Jest troche "problem" Znalazla sie nasza Yumeina i ciezko wyczuc co bedzie jak sie spotkaja Na razie siedza oddzielnie. Porozwieszam jeszcze ogloszenia w okolicy Quote
Jaaga Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Dzięki za obecność. :loveu: Bernardynów i mixów jest masa- niestety, także zawsze się jakiś może spodobać. A Fuksik Twój w domu już? Już w domu, ale za niego przyjechał onek, kot i stadko szczeniąt w tym mix cane corso z nużycą i grzybicą. Następnej bence będę mogła pomóc dopiero wiosną, bo na dobrą sprawę nawet nie mam odpowiednio dużej budy. Adam, super że znalazła się Wasza suczka. Teraz najważniejsze jest, żeby się zaakceptowały. Spróbujcie dac ogłoszenie do "Jarmarku". Miałam zawsze o benki spory odzew. Koniecznie trzeba tylko zapisać "oddam za darmo", bo inaczej ogłoszenie bedzie płatne. Quote
Adam___ Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Bernek jest coraz fajniejszy. Juz troche zjadl.Jedzenie dawkujemy mu po trochu. Dostal tabletki na uspokojenie na polnoc - to nie powinno byc najgorzej Na razie jeden pies uwiazany - nie bijcie - na dworze.Jednak warunki ma odpowiednie.Linka dluuuga,dach nad glowa,cieple poslanie ktore olewa i kladzie sie na podlodze Teraz boimy sie go puszczac luzem zeby nie dal nogi przy strzalach Yumeina rezyduje w domu :) Dam znac co i jak z Onka :) Quote
zuzlikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Pozdrawiam i życzę by dzisiejsza nocka przebiegła spokojnie...czasami chwilowo musimy podejmować działania trudne,ale nieodzowne dla bezpieczeństwa psa...nie bedziemy więc bili...tylko spokoju raz jeszcze pożyczymy i szczęśliwego nowego 2010 roku!!! Quote
zuzlikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Adam...jeśli będziesz mógł zrobić suni dużo zdjęć jutro,to od razu wystawiłabym dla niej allegro i szukalibyśmy domku...może tak znajdzie się jej właściciel...jeśli chce się znaleźć,albo nowy domek... Możesz zrobić sunieczce zdjęcia ?...jeśli masz problem z wklejaniem tutaj wyślij mi je na maila roma201157@gmail.com ...raz jeszcze - miłej i radosnej zabawy! Quote
Adam___ Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Jutro nie dam rady Bede u Mamy dopiero w niedziele to zrobie fotki A wklejac tutaj to sie juz naumialem :) Quote
zuzlikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Adam___ napisał(a):Jutro nie dam rady Bede u Mamy dopiero w niedziele to zrobie fotki A wklejac tutaj to sie juz naumialem :) Cudnie...to czekam!!! Quote
Adam___ Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Nie bylem u Mamy osobiscie Jednak z tego co mi mowila psiak jest super. Niestety skacze na czlowieka jak sie do niego podchodzi.Jednak mysle ze jest to do "wyprostowania" Ogolnie super :). Juz zaczyna jesc. Mama dawkuje mu po trochu zeby jakichs sensacji nie mial Bede w niedziele to pojdziemy moze na jakis spacer :) Quote
zuzlikowa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Adam...a masz możliwość podejść do kogoś,kto mógłby choć w przybliżeniu określić wiek suni?...no i nie zapomnij o fotkach... ...a to skakanie...to jest do wyprostaowania, sunia postępuje zgodnie z odruchem, naturą...cieszy się cielątko. Quote
Recommended Posts