Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nani ni']Tak sobie od czasu do czasu do Was zagladam, bo lubie popatrzec na wlochate. :wink: ( choc zasadniczo raczej na PONy! )

A teraz nasuwa mi sie takie pytanie- moze ktos z Was bedzie mogl mi odpowiedziec. W Niemczech sa ( co najmniej ) dwa kluby zajmujace sie TT, KTR i ILT. Slyszalam, ze TT z tych klubow roznia sie od siebie typem- jesli tak, to jakie sa zasadnicze roznice? Widzialam juz kilka TT z obu klubow, ale pewnie dla kogos, kto nie siedzi w rasie trudno sie dopatrzec.

Bede wdzieczna za odpowiedz!

Nani ni,nie jestem tego tak dokladnie pewna,ale wydaje mi sie,ze TT z podanach przez Ciebie klubow nie roznia sie typem.Do klubu moze w sumie kazdy sie zapisac (trzeba tylko, jesli chodzi o psa robic badania)...no i mozna zarowno nalezec do jednego jak i do drugiego klubu.Nie chce jedank mowic,ze tak jest na 100%,bede jadnak wiedziala wiecej w przyszlym tygodniu,to o ile jestes zainteresowana podowiaduje sie i przekaze Ci informacje.

Ki-wi bedziesz w Poznaniu?
Jest tylko jeden pies (reszta suki)
to bedzie Zw.Pl
Pzdr

Hej Savannah,

niestety nie bede na poznanskiej :cry: ...za pozno sie skapnelam i przegapilam termin zgloszen,czego teraz bardzo zaluje :x ,jednak tego samego dnia mam wystawe tutaj,ale na wiele nie licze,bo jak mnie sluchy doszly to ma byc w Hannoverze 40...50 psow :o :o :o

Pozdrowionka
:D

Posted

[quote name='Panna_Zielona'][quote name='rodzice']Chłopaki

Mój typ!
A dlaczego akurat na literę "F"? Czy imiona nadaje się wg jakiegoś klucza?
Panno Zielona , ten też podoba mi się nasjbardziej i dokładnie taką suczkę chcialam sobie zostawić ,gdyby sie taka urodziła . Jednak chyba zostanie ta trzykolorowa , też z przewagą czerni . Co do imion to każda hodowla nadaje imiona według kolejności miotów jakie się w niej pojawiają . U mnie było tak : Hana miala trzy kolejne mioty które kolejno ,były na A B C , potem Akira urodziła swoje pierwsze szczenięta i chociaż był to jej pierwszy miot to imiona były na D ,poniewaz był to czwarty miot z mojej hodowli .Potem znowu były szczeniaki Hany ( na E ) , a teraz kolej na F .

Posted

Savannah-podaj zgłoszone TT na Poznan.
Wiem tylko,ze ma byc Ula z Akirą-jej do Champ. Pl. brakuje tylko 1 CWC.
A reszta TT ??
Kto sedziuje ? :roll:

Posted

Genia napisał(a):
Savannah-podaj zgłoszone TT na Poznan.
Wiem tylko,ze ma byc Ula z Akirą-jej do Champ. Pl. brakuje tylko 1 CWC.
A reszta TT ??
Kto sedziuje ? :roll:

wiec znam tylko stawki ilosciow, wiem tylko że jest tylko 1 pies który tym samy zostanie Zwycięzca Polski(weług uznania sędziego), reszta to suki. Sedzia Jerzy Olszewski
Pzdr

Posted

Ciekawe z jaką suczką bedziemy konkurować .Akirka będzie już z lepszym noskiem bo ładnie sie zagoił , ale krótko po porodzie , więc na cuda nie licze . Ale wystawa pod nosem , grzech nie skorzystać .

Posted

Genia napisał(a):
Domyslam sie jaki to piesek-pewnie Apollo.
Suk tez jest bardzo mało -chyba tylko 2.

psy klasa pośrednia 1
suki klasa szczeniąt 2
suki klasa pośrednia 1
suki klasa otwarta 2

jedyne co znam to suczke z klasy szczeniąt :) :wink:

Posted

dzisiejszy poranek na pieskowym podwórku

niestety pozostale tak szalały z Haną ze nie moglam nadązyc z aparatem więc poczekam na okazje jak beda spokojniejsze i tez coś wkleję

Posted

Bardzo się cieszę ,ze Wam sie podobają i zdjęcia i szczenieta . Czasami trochę sie obawiam ,ze przesadzę z tymi fotkami , ale ja to po prostu uwielbiam robić . Zwlaszcza gdy fotografuję dziecko , obojętnie czy ludzkie czy psie . Maluszki można po prostu zchrupać . Szkoda tylko ,ze te psie są takie ruchliwe .

Posted

Ki-wi napisał(a):

Nani ni,nie jestem tego tak dokladnie pewna,ale wydaje mi sie,ze TT z podanach przez Ciebie klubow nie roznia sie typem.Do klubu moze w sumie kazdy sie zapisac (trzeba tylko, jesli chodzi o psa robic badania)...no i mozna zarowno nalezec do jednego jak i do drugiego klubu.Nie chce jedank mowic,ze tak jest na 100%,bede jadnak wiedziala wiecej w przyszlym tygodniu,to o ile jestes zainteresowana podowiaduje sie i przekaze Ci informacje.

Bardzo dziekuje za odpowiedz! Nadal mnie to interesuje.
Znam kilka TT z jednego i drugiego klubu i roznia sie chyba wlosem:
ILT dluzszy, KTR za to wiecej podszerstka. No ale to moze byc czysty przypadek.

Posted

Rodzinko -dla mnie nigdy nie przesadzisz z fotkami TT a może właśnie dzieki nim znajdziesz jakis miły domek dla ktoregos malenstwa . Wstawiaj jak najwięcej :P

Posted

Rodzice, dzięki za tak szczegółowy opis i rozjaśnienie w temacie psich imion.
Co do wstawianych tu fotek maluchów (i nie tylko), postuluję o ich większą ilość. Znacznie większą ilość!
Pozdrawiam,

Posted

Ja mam pytanko.....
Nasi znajomi chcą psiaka. :lol:
No właśnie....
Niestety długi włos im nie pasuje, więc odpada TT :cry:
Jaka inna rasa byłaby odpowiednia do małego dziecka (na razie małe - pół roku)? Raczej średni piesek.
Jeszcze będziemy ich przekonywać do Tybetka, ale jakby się nie udało???.....
Proszę o poradę.
(Oni chcą bokserka)

Posted

Psiak do bloku.
Wiem, że mozna ostrzyc. Mieszka nad nami taki jeden ostrzyżony (jak miał długą sierść to prawie TT) - Dhunga, gdy go widzi, goni, szczeka a on biedny ze wstydu się chowa..... :oops:

Posted

Witam.Dawno tutaj nie zagladałam - rodzice, maluchy rosną jak na drożdzach a w kolorkach do wyboru , do koloru.Oczywiście czekam na nowe fotki
pozdrawiam Ewa

Posted

Fotki z psiego podwórka ciąg dalszy .

Ogromnym zainteresowaniem cieszy się buda , gdzie uwielbia przebywać mamusia . Tam też chowa przed Haną kości .

Posted

Dhunga - a moze posokowiec bawarski ? Nie to ,zebym szukała klienta - już dawno jestem po szczeniakach , ale mogę rasa polecić , bo piesek średniej wielkości , łagodny , zdrowy , ma krótką sierśc , uwielbia zabawy z dziećmi , no i pieszczoch niesamowity .

Morda też sympatyczna . Radziłabym suczkę .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...