Panna_Zielona Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 [quote name='rodzice']Chłopaki Mój typ! A dlaczego akurat na literę "F"? Czy imiona nadaje się wg jakiegoś klucza?
Savannah Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Ki-wi bedziesz w Poznaniu? Jest tylko jeden pies (reszta suki) to bedzie Zw.Pl :lol: :wink: Pzdr
Ki-wi Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 [quote name='nani ni']Tak sobie od czasu do czasu do Was zagladam, bo lubie popatrzec na wlochate. :wink: ( choc zasadniczo raczej na PONy! ) A teraz nasuwa mi sie takie pytanie- moze ktos z Was bedzie mogl mi odpowiedziec. W Niemczech sa ( co najmniej ) dwa kluby zajmujace sie TT, KTR i ILT. Slyszalam, ze TT z tych klubow roznia sie od siebie typem- jesli tak, to jakie sa zasadnicze roznice? Widzialam juz kilka TT z obu klubow, ale pewnie dla kogos, kto nie siedzi w rasie trudno sie dopatrzec. Bede wdzieczna za odpowiedz! Nani ni,nie jestem tego tak dokladnie pewna,ale wydaje mi sie,ze TT z podanach przez Ciebie klubow nie roznia sie typem.Do klubu moze w sumie kazdy sie zapisac (trzeba tylko, jesli chodzi o psa robic badania)...no i mozna zarowno nalezec do jednego jak i do drugiego klubu.Nie chce jedank mowic,ze tak jest na 100%,bede jadnak wiedziala wiecej w przyszlym tygodniu,to o ile jestes zainteresowana podowiaduje sie i przekaze Ci informacje. Ki-wi bedziesz w Poznaniu? Jest tylko jeden pies (reszta suki) to bedzie Zw.Pl Pzdr Hej Savannah, niestety nie bede na poznanskiej :cry: ...za pozno sie skapnelam i przegapilam termin zgloszen,czego teraz bardzo zaluje :x ,jednak tego samego dnia mam wystawe tutaj,ale na wiele nie licze,bo jak mnie sluchy doszly to ma byc w Hannoverze 40...50 psow :o :o :o Pozdrowionka :D
Savannah Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 oj szkoda :-? miałam cichą nadzieje że ten psiak w pośredniej tj Zw.PL 05 :lol: to Twój :wink:
rodzice Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 [quote name='Panna_Zielona'][quote name='rodzice']Chłopaki Mój typ! A dlaczego akurat na literę "F"? Czy imiona nadaje się wg jakiegoś klucza? Panno Zielona , ten też podoba mi się nasjbardziej i dokładnie taką suczkę chcialam sobie zostawić ,gdyby sie taka urodziła . Jednak chyba zostanie ta trzykolorowa , też z przewagą czerni . Co do imion to każda hodowla nadaje imiona według kolejności miotów jakie się w niej pojawiają . U mnie było tak : Hana miala trzy kolejne mioty które kolejno ,były na A B C , potem Akira urodziła swoje pierwsze szczenięta i chociaż był to jej pierwszy miot to imiona były na D ,poniewaz był to czwarty miot z mojej hodowli .Potem znowu były szczeniaki Hany ( na E ) , a teraz kolej na F .
Genia Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Savannah-podaj zgłoszone TT na Poznan. Wiem tylko,ze ma byc Ula z Akirą-jej do Champ. Pl. brakuje tylko 1 CWC. A reszta TT ?? Kto sedziuje ? :roll:
Savannah Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Genia napisał(a):Savannah-podaj zgłoszone TT na Poznan. Wiem tylko,ze ma byc Ula z Akirą-jej do Champ. Pl. brakuje tylko 1 CWC. A reszta TT ?? Kto sedziuje ? :roll: wiec znam tylko stawki ilosciow, wiem tylko że jest tylko 1 pies który tym samy zostanie Zwycięzca Polski(weług uznania sędziego), reszta to suki. Sedzia Jerzy Olszewski Pzdr
Genia Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 Domyslam sie jaki to piesek-pewnie Apollo. Suk tez jest bardzo mało -chyba tylko 2.
rodzice Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 Ciekawe z jaką suczką bedziemy konkurować .Akirka będzie już z lepszym noskiem bo ładnie sie zagoił , ale krótko po porodzie , więc na cuda nie licze . Ale wystawa pod nosem , grzech nie skorzystać .
Savannah Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 Genia napisał(a):Domyslam sie jaki to piesek-pewnie Apollo. Suk tez jest bardzo mało -chyba tylko 2. psy klasa pośrednia 1 suki klasa szczeniąt 2 suki klasa pośrednia 1 suki klasa otwarta 2 jedyne co znam to suczke z klasy szczeniąt :) :wink:
Savannah Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 pomyliły mi sie ilosci suczek w kl. szczeniat, ale juz poprawiłam :wink:
rodzice Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 dzisiejszy poranek na pieskowym podwórku niestety pozostale tak szalały z Haną ze nie moglam nadązyc z aparatem więc poczekam na okazje jak beda spokojniejsze i tez coś wkleję
lunadino Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 Rodzinko super fotki i super szczeniaczki . Zwłaszcza ta fotka przy budzie jest rewelacyjna , wstawiajcie jak najwiecej - cały czas czekamy na nowe
rodzice Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 Bardzo się cieszę ,ze Wam sie podobają i zdjęcia i szczenieta . Czasami trochę sie obawiam ,ze przesadzę z tymi fotkami , ale ja to po prostu uwielbiam robić . Zwlaszcza gdy fotografuję dziecko , obojętnie czy ludzkie czy psie . Maluszki można po prostu zchrupać . Szkoda tylko ,ze te psie są takie ruchliwe .
nani ni Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Ki-wi napisał(a): Nani ni,nie jestem tego tak dokladnie pewna,ale wydaje mi sie,ze TT z podanach przez Ciebie klubow nie roznia sie typem.Do klubu moze w sumie kazdy sie zapisac (trzeba tylko, jesli chodzi o psa robic badania)...no i mozna zarowno nalezec do jednego jak i do drugiego klubu.Nie chce jedank mowic,ze tak jest na 100%,bede jadnak wiedziala wiecej w przyszlym tygodniu,to o ile jestes zainteresowana podowiaduje sie i przekaze Ci informacje. Bardzo dziekuje za odpowiedz! Nadal mnie to interesuje. Znam kilka TT z jednego i drugiego klubu i roznia sie chyba wlosem: ILT dluzszy, KTR za to wiecej podszerstka. No ale to moze byc czysty przypadek.
lunadino Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Rodzinko -dla mnie nigdy nie przesadzisz z fotkami TT a może właśnie dzieki nim znajdziesz jakis miły domek dla ktoregos malenstwa . Wstawiaj jak najwięcej :P
Panna_Zielona Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Rodzice, dzięki za tak szczegółowy opis i rozjaśnienie w temacie psich imion. Co do wstawianych tu fotek maluchów (i nie tylko), postuluję o ich większą ilość. Znacznie większą ilość! Pozdrawiam,
Dhunga Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Ja mam pytanko..... Nasi znajomi chcą psiaka. :lol: No właśnie.... Niestety długi włos im nie pasuje, więc odpada TT :cry: Jaka inna rasa byłaby odpowiednia do małego dziecka (na razie małe - pół roku)? Raczej średni piesek. Jeszcze będziemy ich przekonywać do Tybetka, ale jakby się nie udało???..... Proszę o poradę. (Oni chcą bokserka)
Genia Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Jakie mają warunki ? Pies do bloku czy do domku z ogrodem ?
rodzice Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Zawsze można ostrzyc . Było już tutaj takie zdjęcie .
Dhunga Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 Psiak do bloku. Wiem, że mozna ostrzyc. Mieszka nad nami taki jeden ostrzyżony (jak miał długą sierść to prawie TT) - Dhunga, gdy go widzi, goni, szczeka a on biedny ze wstydu się chowa..... :oops:
EwikB Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Witam.Dawno tutaj nie zagladałam - rodzice, maluchy rosną jak na drożdzach a w kolorkach do wyboru , do koloru.Oczywiście czekam na nowe fotki pozdrawiam Ewa
rodzice Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Fotki z psiego podwórka ciąg dalszy . Ogromnym zainteresowaniem cieszy się buda , gdzie uwielbia przebywać mamusia . Tam też chowa przed Haną kości .
rodzice Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 Dhunga - a moze posokowiec bawarski ? Nie to ,zebym szukała klienta - już dawno jestem po szczeniakach , ale mogę rasa polecić , bo piesek średniej wielkości , łagodny , zdrowy , ma krótką sierśc , uwielbia zabawy z dziećmi , no i pieszczoch niesamowity . Morda też sympatyczna . Radziłabym suczkę .
Recommended Posts