rodzice Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Cześć wszystkim ! UF było przede wszystkim bardzo gorąco . Nasza córeczka czyli Debi Diona z Akacjowej Doliny zaprezentowała się bardzo ładnie , otrzymała doskonały opis , ale tym niech się pochwalą dumni właściciele przyszłej championki - Krakowiaki . Pani Lucynka dała sobie pięknie radę i myślę ze złapali z mężem wystawowego bakcyla - zreszta mieli już kiedyś super championa więc wystawy nie są im obce . Co do nas , to Akira dostała dobry opis dotyczacy budowy ciała " glowa dobrze zbudowana , średnio ciemne oko, dobry grzbiet i ogon , klatka piersiowa dost . zbudowana . Natomiast co do włosa to tak jak się spodziewalam - za krótki jak na wystawę . Sędzia powiedział że spokojnie mam dać jej jeszcze czas na dojscie szaty do wystawowego poziomu . Tak więc wróciliśmy z oceną bardzo dobrą , bez medalu , ale tego się spodziewałam . Wystawa przyniosla nam inne korzyści , spotkałam dwoje moich dzieci : Debi i Dorisię , zobaczyłam inne psy tej rasy i poznałam ich właścicieli . Z ręką na sercu przyznam się bez bicia ze zachwycił mnie Miki . Ma wprost rewelacyjny wlos , a jaki charakter moglam sie przekonać kiedy poszlyśmy sobie z Jolą na spacer . Jest radosny , nie stroni od obcych , do mnie podszedł jak do najlepszej kumpeli którą widuje codziennie . Jest piękny i przyjazny . W związku z tym że nikt jeszcze nie wstawił zadnej fotki to po spacerku coś się z tym zrobi .
rodzice Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 nasi zwycięzcy w porównaniu - na tej wystawie najpiękniejsze teriery
Genia Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Wyniki wystawy w Warszawie. Psy KL. Mł-Branco Masinial -ZW. MŁ--BOB !! Kl. posrednia Mindoling Sengge -zloto -CWC.bardzo ladny opis jednak sedzia stwierdzil,ze jest za chudy i mimo wagi 12,5 kg kazal mi odstawic royala canin i zywic samym miesem wolowym-nie patrzec :D :D :D na wage tylko go podtuczyć. Kl. Otwarta -Apollo Sam Magnetyzm -nie wiem co dostał. Kl. ChampionOw -brat miotowy Trango z Dobrego Towarzystwa Gulden z Dobrego Towarzystwa .Zloto ,CWC ,CACIB. !! /ciekawe czy Aera to czyta / Sunia po Akirze bardzo sie podobala i dostala rewelacyjny opis i najlepsze szczenie !!-debiut i taki sukces ! Tym bardziej ze sedzia byl bardzo surowy . Kl. Ml.- Atena Sam Magnetyzm bardzo dobra. Kl, Otwarta Akira Hoksa Rex-bardzo dobra -no niestety ale wlos byl bardzo krotki .
Krakowiaki Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Witajcie!!! Gratulacje dla Uczestników Wystawy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mamy piękne Teriery Tybetańskie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na wystawie było przede wszystkim bardzo gorąco i głównie z powodu upału. Kropeczka, czyli Debi-Diona była jedyna w klasie szczeniąt, więc nie miała rywalek. Rady Pani Joli pozwoliły na uporządkowanie włosków Debi i precyzyjne usytuowanie przedziałka, który nawet do wieczora nie uległ zniszczeniu i utrzymuje się jeszcze do dzisiaj, ale tylko do połowy grzbietu. Serdeczne Dzięki!!!!!! Pan Sędzia powiedział mi, że jest wybitnie obiecująca. Pytał o rodziców naszego skarbusia. Powiedziałam, że Mamą jest AKIRA a Tatą HE-RU-KA. Powiedział, że podobna jest do taty. Wniosek - zna tatusia. Debi otrzymała ocenę – „wybitnie obiecująca”. Opis cytuję "7 mies. suka, ładna głowa, oko śr. ciemne, zgryz nożycowy, poprawne ucho, suka ma dobry szkielet i muskulatury, ładna linia kark-grzbiet-ogon, sierść dobrej jakości jak na ten wiek, ładna w ruchu." Dostaliśmy zieloną karteczkę "Najlepsze szczenię", która uprawniała do wejścia na ring honorowy i zaprezentowania wszystkich szczeniaczków wystawy. Było to o 16.00. Pojechaliśmy, więc do domu troszkę odpoczęliśmy i wróciliśmy. Stawka była wysoka, cały ring wypełniony był prześlicznymi psiaczkami – „małe jest piękne”. Zwyciężył szczeniaczek psa australijskiego niestety nie pamiętam dokładnie nazwy rasy, ale rzeczywiście śliczna biało srebrna puchata kuleczka w czarne kropeczki. Debi była bardzo zmęczona spała do rana. W niedzielę i nawet wczoraj cały dzień nie jadła jedynie piła wodę i wieczorem na siłę jej wciskałam mięsko do pyszczka (udało się trochę wmusić). Z własnej woli zjadła ze mną do spółki kilka strączków fasolki szparagowej - to chyba przez przypadek – co prawda miałam wrażenie, że jej smakowało. A teraz kilka fotek: Oto Mamunia i Córunia Tutaj jeszcze przed wejściem na ring. Tak biegałyśmy: Teraz Pan Sędzia sprawdza uzębienie Debi: A tak skarbuś wyglądał po występie: Ale jest zmęczona. Uściski dla wszystkich!!! Krakowiaki
Genia Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 Ja zawsze jestem gotowa do pomocy i udzielam rad ma tyle ,na ile tylko potrafie , Sunia jest piekna i ma duze szanse na wystawach ale tu juz trzeba bardzo zadbac o wlos, Ciekawa jestem kto jedzie do Sopotu.Wiem,ze Agnieszka z Bajka i Akim. Ja moze wybiore sie do Wroclawia i Poznania. I to juz koniec w tym roku wystaw miedzynarodowych. :fadein:
rodzice Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Cześć wszystkim ! Upały nieznosne więc codziennie jeżdzimy nad wodę . Psy chowają się gdzie mogą i nie chca jeśc . Zrobilam Akirze badania na dysplazję - mamy A czyli wolna od dysplazji . Teraz chcę zrobić badania wzroku . Byłam już w klinice ale oni nie wiedzą jakiego rodzaju to mają być badania i skąd wziąć druki żeby były uznane w Niemczech i Czechach . Może ktoś z Was ma na ten temat jakieś informacje ? Jeszcze spróbuję dowiedzieć sie czegoś na ten temat w związku kynologicznym .
Karka Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Rodzice myślę ,że powinnaś się zorientować jakie badania są wymagane po prostu w Niemczech i Czechach no i musi je zrobić lekarz mający odpowiednie uprawnienia .Myślę ,że nie jest to kwestia druku tylko kwalifikacji lekarza.Ja robiłam swoje badania suczkom w CR , mam wpis w rodowód oraz dostałam kartę z opisem , gdzie zaznaczonych jest wiele chorób oczu od których są wolne. Napewno powinnaś zrobić badanie w kierunku PRA . Chyba ,że tybety wymagają czegoś jeszcze specjalnego.
Alfa1 Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 rodzice napisał(a):Cześć wszystkim ! Upały nieznosne więc codziennie jeżdzimy nad wodę . Psy chowają się gdzie mogą i nie chca jeśc . Zrobilam Akirze badania na dysplazję - mamy A czyli wolna od dysplazji . Teraz chcę zrobić badania wzroku . Byłam już w klinice ale oni nie wiedzą jakiego rodzaju to mają być badania i skąd wziąć druki żeby były uznane w Niemczech i Czechach . Może ktoś z Was ma na ten temat jakieś informacje ? Jeszcze spróbuję dowiedzieć sie czegoś na ten temat w związku kynologicznym . Ja przed kryciem suni w Niemczech,robiłam badanie oczu w Arce-Kraków,umawiałam się telefonicznie.
Genia Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Alfa 1-ta Arca w Krakowie to specjalistyczna klinika ? Tylko badaja wzrok ? Jakie badania mozna u nich dodatkowo wykonac ? :roll:
Dhunga Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Lunadino, będę w sobotę z Dhunga Na Niskich Łakach. Jest szansa spotkać się?
ENI Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 Pozdravujem vsetkych !!! Uz viem vlozit foto !! Ja zvitazila sama nad sebou. To je foto, z Waszawy , co mi poslala Ola. Ako citam, tak rozhodca z Ceska bol hodne kruty-surovy. Nevadi, aj tak mate moc krasnych /ladnych/ TIBETAKOV !!!!! Alena
ENI Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 A to je moja Eni a Sinia na klubovej vystave v Sobeslavy v Cechach
ENI Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 http://img325.imageshack.us/img325/2247/enicontye9sf.jpg Eni a jej synek Contye ked mal 3 mesiace a prisiel k nam na navstevu /teraz sa menuje MAX/
Genia Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 No widze,ze Ani juz wszystko rozumiesz -ja tez jak przeczytam z 2 razy to tez wiem co piszesz. Super zdjecie !! Max wyglada jak mała pirania .! :lol:
Ki-wi Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 GRATULACJE ZWYCIEZCOM WYSTAWY WARSZAWSKIEJ!!!!! Dziewczyny porobilsycie piekne fotki ...bardzo dziekuje...(ULA :calus: ) Krakowiacy!!!!No pieknie pierwszy wystep i taki sukces :thumbs: ENI bardzo sie ciesze ,ze juz umiesz wstawiac fotki :user: :klacz: :klacz: :klacz: Fotki urocze .....a MAX ma swietna mine :grins:
Wind Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 ENI, Ja tez gratuluje umiejetnosci wstawiania fotek, ale sa one ZDECYDOWANIE ZA DUZE! Maksymalna wielkosc zdjecia to 500 x 500 pikseli!
Dhunga Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Zapisałam Dhungę na wystawę do Legnicy i Wrocławia. teraz tylko martwi mnie jak ona tam będzie się zachowywać i jak ja jej zroobię ten przedziałek :hmmmm: :Dog_run:
Genia Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Nie martw sie .Pomozemy. TYlko kiedy jest wystawa w Legnicy ? :roll:
carotina Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 słodzio :angel: ta fotka :angel: :angel: :D :angel:
rodzice Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Dhunga gratuluję decyzji . Strach ma wielkie oczy a na pewno wszystko uda się doskonale . Ciekawa jestem czy debiut Dhungi będzie równie udany jak Debi . Powodzenia !
Krakowiaki Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Hej! Parę dni spędziliśmy na działce. Jechaliśmy w okropny upał. Debi uwielbia jeździć samochodem prawie cały czas śpi, ale w taki upał trochę siedziała u mnie na kolanach i wąchała chłodne powietrze z klimatyzacji. No i chyba nabawiła się kataru - tak mi przynajmniej się wydaje. Muszę iść z nią do lekarza, bo pociąga nosem i wydaje odgłosy "chrumkającej świnki". Bardzo się tym martwię, bo u nas na podwórku w W-wie jej koleżanka Pusia też tak "chrumkała" i musiała dostać antybiotyk. A może nasza zaraziła się od Pusi. Czy Ktoś ma doświadczenie, co do takich objawów? Proszę dajcie jakieś wskazówki. Krakowiaki
rodzice Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Ja na szczęście nie mam żadnego doświadczenia w tej sprawie bo Akira nigdy nie była chora a Hana kąpała się w morzu w lutym i nawet nie miała kataru . Bywało że nie mogłam jej powstrzymać od wejścia do lodowatej wody i wiele razy mówiłam sobie że zapalenie pluc murowane . I nic . Tak więc ja mogę tylko poradzić wizytę u lekarza . . Co do klimatyzacji to i ludzie często z jej powodu się przeziębiają więc możliwe ze to jest przyczyną . My mamy to" szczęście " że jeździmy " zdrowym " autem bez klimy i pijemy dużo wody w czasie jazdy więc przy okazji przepłukujemy nerki . Ale to tak żartem .
Recommended Posts