Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim ! UF było przede wszystkim bardzo gorąco . Nasza córeczka czyli Debi Diona z Akacjowej Doliny zaprezentowała się bardzo ładnie , otrzymała doskonały opis , ale tym niech się pochwalą dumni właściciele przyszłej championki - Krakowiaki . Pani Lucynka dała sobie pięknie radę i myślę ze złapali z mężem wystawowego bakcyla - zreszta mieli już kiedyś super championa więc wystawy nie są im obce . Co do nas , to Akira dostała dobry opis dotyczacy budowy ciała " glowa dobrze zbudowana , średnio ciemne oko, dobry grzbiet i ogon , klatka piersiowa dost . zbudowana . Natomiast co do włosa to tak jak się spodziewalam - za krótki jak na wystawę . Sędzia powiedział że spokojnie mam dać jej jeszcze czas na dojscie szaty do wystawowego poziomu . Tak więc wróciliśmy z oceną bardzo dobrą , bez medalu , ale tego się spodziewałam . Wystawa przyniosla nam inne korzyści , spotkałam dwoje moich dzieci : Debi i Dorisię , zobaczyłam inne psy tej rasy i poznałam ich właścicieli . Z ręką na sercu przyznam się bez bicia ze zachwycił mnie Miki . Ma wprost rewelacyjny wlos , a jaki charakter moglam sie przekonać kiedy poszlyśmy sobie z Jolą na spacer . Jest radosny , nie stroni od obcych , do mnie podszedł jak do najlepszej kumpeli którą widuje codziennie . Jest piękny i przyjazny . W związku z tym że nikt jeszcze nie wstawił zadnej fotki to po spacerku coś się z tym zrobi .

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyniki wystawy w Warszawie.

Psy

KL. Mł-Branco Masinial -ZW. MŁ--BOB !!
Kl. posrednia Mindoling Sengge -zloto -CWC.bardzo ladny opis jednak sedzia stwierdzil,ze jest za chudy i mimo wagi 12,5 kg kazal mi odstawic royala canin i zywic samym miesem wolowym-nie patrzec :D :D :D na wage tylko go podtuczyć.

Kl. Otwarta -Apollo Sam Magnetyzm -nie wiem co dostał.

Kl. ChampionOw -brat miotowy Trango z Dobrego Towarzystwa

Gulden z Dobrego Towarzystwa .Zloto ,CWC ,CACIB. !!
/ciekawe czy Aera to czyta /

Sunia po Akirze bardzo sie podobala i dostala rewelacyjny opis i najlepsze szczenie !!-debiut i taki sukces ! Tym bardziej ze sedzia byl bardzo surowy .

Kl. Ml.- Atena Sam Magnetyzm bardzo dobra.

Kl, Otwarta Akira Hoksa Rex-bardzo dobra -no niestety ale wlos byl bardzo krotki .

Posted

Witajcie!!!
Gratulacje dla Uczestników Wystawy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mamy piękne Teriery Tybetańskie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na wystawie było przede wszystkim bardzo gorąco i głównie z powodu upału.
Kropeczka, czyli Debi-Diona była jedyna w klasie szczeniąt, więc nie miała rywalek.
Rady Pani Joli pozwoliły na uporządkowanie włosków Debi i precyzyjne usytuowanie przedziałka, który nawet do wieczora nie uległ zniszczeniu i utrzymuje się jeszcze do dzisiaj, ale tylko do połowy grzbietu. Serdeczne Dzięki!!!!!!
Pan Sędzia powiedział mi, że jest wybitnie obiecująca. Pytał o rodziców naszego skarbusia. Powiedziałam, że Mamą jest AKIRA a Tatą HE-RU-KA. Powiedział, że podobna jest do taty. Wniosek - zna tatusia.
Debi otrzymała ocenę – „wybitnie obiecująca”.
Opis cytuję "7 mies. suka, ładna głowa, oko śr. ciemne, zgryz nożycowy, poprawne ucho, suka ma dobry szkielet i muskulatury, ładna linia kark-grzbiet-ogon, sierść dobrej jakości jak na ten wiek, ładna w ruchu."
Dostaliśmy zieloną karteczkę "Najlepsze szczenię", która uprawniała do wejścia na ring honorowy i zaprezentowania wszystkich szczeniaczków wystawy. Było to o 16.00. Pojechaliśmy, więc do domu troszkę odpoczęliśmy i wróciliśmy. Stawka była wysoka, cały ring wypełniony był prześlicznymi psiaczkami – „małe jest piękne”. Zwyciężył szczeniaczek psa australijskiego niestety nie pamiętam dokładnie nazwy rasy, ale rzeczywiście śliczna biało srebrna puchata kuleczka w czarne kropeczki. Debi była bardzo zmęczona spała do rana.
W niedzielę i nawet wczoraj cały dzień nie jadła jedynie piła wodę i wieczorem na siłę jej wciskałam mięsko do pyszczka (udało się trochę wmusić). Z własnej woli zjadła ze mną do spółki kilka strączków fasolki szparagowej - to chyba przez przypadek – co prawda miałam wrażenie, że jej smakowało.

A teraz kilka fotek:
Oto Mamunia i Córunia

Tutaj jeszcze przed wejściem na ring.

Tak biegałyśmy:

Teraz Pan Sędzia sprawdza uzębienie Debi:

A tak skarbuś wyglądał po występie:

Ale jest zmęczona.
Uściski dla wszystkich!!!
Krakowiaki

Posted

Ja zawsze jestem gotowa do pomocy i udzielam rad ma tyle ,na ile tylko potrafie ,
Sunia jest piekna i ma duze szanse na wystawach ale tu juz trzeba bardzo zadbac o wlos,

Ciekawa jestem kto jedzie do Sopotu.Wiem,ze Agnieszka z Bajka i Akim.
Ja moze wybiore sie do Wroclawia i Poznania.

I to juz koniec w tym roku wystaw miedzynarodowych. :fadein:

Posted

Cześć wszystkim ! Upały nieznosne więc codziennie jeżdzimy nad wodę . Psy chowają się gdzie mogą i nie chca jeśc . Zrobilam Akirze badania na dysplazję - mamy A czyli wolna od dysplazji . Teraz chcę zrobić badania wzroku . Byłam już w klinice ale oni nie wiedzą jakiego rodzaju to mają być badania i skąd wziąć druki żeby były uznane w Niemczech i Czechach . Może ktoś z Was ma na ten temat jakieś informacje ? Jeszcze spróbuję dowiedzieć sie czegoś na ten temat w związku kynologicznym .

Posted

Rodzice myślę ,że powinnaś się zorientować jakie badania są wymagane po prostu w Niemczech i Czechach no i musi je zrobić lekarz mający odpowiednie uprawnienia .Myślę ,że nie jest to kwestia druku tylko kwalifikacji lekarza.Ja robiłam swoje badania suczkom w CR , mam wpis w rodowód oraz dostałam kartę z opisem , gdzie zaznaczonych jest wiele chorób oczu od których są wolne. Napewno powinnaś zrobić badanie w kierunku PRA . Chyba ,że tybety wymagają czegoś jeszcze specjalnego.

Posted

rodzice napisał(a):
Cześć wszystkim ! Upały nieznosne więc codziennie jeżdzimy nad wodę . Psy chowają się gdzie mogą i nie chca jeśc . Zrobilam Akirze badania na dysplazję - mamy A czyli wolna od dysplazji . Teraz chcę zrobić badania wzroku . Byłam już w klinice ale oni nie wiedzą jakiego rodzaju to mają być badania i skąd wziąć druki żeby były uznane w Niemczech i Czechach . Może ktoś z Was ma na ten temat jakieś informacje ? Jeszcze spróbuję dowiedzieć sie czegoś na ten temat w związku kynologicznym .

Ja przed kryciem suni w Niemczech,robiłam badanie oczu w Arce-Kraków,umawiałam się telefonicznie.

Posted

Alfa 1-ta Arca w Krakowie to specjalistyczna klinika ?
Tylko badaja wzrok ?
Jakie badania mozna u nich dodatkowo wykonac ? :roll:

Posted

Pozdravujem vsetkych !!!
Uz viem vlozit foto !! Ja zvitazila sama nad sebou. To je foto, z Waszawy , co mi poslala Ola. Ako citam, tak rozhodca z Ceska bol hodne kruty-surovy.
Nevadi, aj tak mate moc krasnych /ladnych/ TIBETAKOV !!!!! Alena

Posted

No widze,ze Ani juz wszystko rozumiesz -ja tez jak przeczytam z 2 razy to tez wiem co piszesz.

Super zdjecie !! Max wyglada jak mała pirania .! :lol:

Posted

GRATULACJE ZWYCIEZCOM WYSTAWY WARSZAWSKIEJ!!!!!

Dziewczyny porobilsycie piekne fotki ...bardzo dziekuje...(ULA :calus: )

Krakowiacy!!!!No pieknie pierwszy wystep i taki sukces :thumbs:

ENI bardzo sie ciesze ,ze juz umiesz wstawiac fotki :user: :klacz: :klacz: :klacz:
Fotki urocze .....a MAX ma swietna mine :grins:

Posted

ENI,

Ja tez gratuluje umiejetnosci wstawiania fotek, ale sa one ZDECYDOWANIE ZA DUZE! Maksymalna wielkosc zdjecia to 500 x 500 pikseli!

Posted

Zapisałam Dhungę na wystawę do Legnicy i Wrocławia. teraz tylko martwi mnie jak ona tam będzie się zachowywać i jak ja jej zroobię ten przedziałek :hmmmm: :Dog_run:

Posted

Dhunga gratuluję decyzji . Strach ma wielkie oczy a na pewno wszystko uda się doskonale . Ciekawa jestem czy debiut Dhungi będzie równie udany jak Debi . Powodzenia !

Posted

Hej!
Parę dni spędziliśmy na działce. Jechaliśmy w okropny upał. Debi uwielbia jeździć samochodem prawie cały czas śpi, ale w taki upał trochę siedziała u mnie na kolanach i wąchała chłodne powietrze z klimatyzacji. No i chyba nabawiła się kataru - tak mi przynajmniej się wydaje. Muszę iść z nią do lekarza, bo pociąga nosem i wydaje odgłosy "chrumkającej świnki". Bardzo się tym martwię, bo u nas na podwórku w W-wie jej koleżanka Pusia też tak "chrumkała" i musiała dostać antybiotyk. A może nasza zaraziła się od Pusi. Czy Ktoś ma doświadczenie, co do takich objawów? Proszę dajcie jakieś wskazówki.
Krakowiaki

Posted

Ja na szczęście nie mam żadnego doświadczenia w tej sprawie bo Akira nigdy nie była chora a Hana kąpała się w morzu w lutym i nawet nie miała kataru . Bywało że nie mogłam jej powstrzymać od wejścia do lodowatej wody i wiele razy mówiłam sobie że zapalenie pluc murowane . I nic . Tak więc ja mogę tylko poradzić wizytę u lekarza . . Co do klimatyzacji to i ludzie często z jej powodu się przeziębiają więc możliwe ze to jest przyczyną . My mamy to" szczęście " że jeździmy " zdrowym " autem bez klimy i pijemy dużo wody w czasie jazdy więc przy okazji przepłukujemy nerki . Ale to tak żartem .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...