Aeraa Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Aera dawaj zdjecia Tytana ! Heheheh obecnie nie mam cyfrowki- bo brat pozyczyl kumplowi, ale gdy ja bede miala to narobie fot na zapas :lol:
Mazurki Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Witamy wszystkich! Jesteśmy tu pierwszy raz, jesteśmy nową rodziną Doris. Doris od soboty mieszka z nami na warszawskim Ursynowie. Początkowo była mocno onieśmielona i stremowana nową sytuacją i nowym otoczeniem, ale teraz odzyskuje dobry humor. Myślimy że nas zaakceptowała jako swoje nowe stado. Czy Doris bedzie wystawiana? Narazie sami nie wiemy, nie mamy w tym zakresie żadnego doświadczenia. Najważniejsze jest dla nas żeby było jej dobrze u nas i żeby była szczęśliwa. Doris jest naszym drugim psem, poprzednio mnieliśmy psa Domela równierz Teriera Tybetańskiego (bez rodowodu) Który niedawno odszedł w wieku 10 lat. Domel zainspirował nas do zrobienia strony internetowej http://www.teriertybetanski.prv.pl Wkrótce umieścimy zdjęcia Doris które zrobiliśmy wczoraj na działce. Pozdrawiamy!
Genia Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Witam nową sunie w W-wie.! Tu mieszka też babcia Doris . Cieszę się bardzo,że trafiła do Was -kochającej rodziny i znającej tybeciki i ich cudowny charakter. Ja znam tą stronę o Waszym czarnym psiaczku -Domelu=bardzo fajna ,ciepło napisana i z przyjemnością się ogląda. Teraz napewno dojdą też nowe strony dot. Doris. W każdym razie to dla mnie miła niespodzianka :laola:
rodzice Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Witajcie Mazurki . Bardzo się cieszę że będziecie z nami . Mam nadzieje ze Doris da Wam tyle radości co Domelek i wypełni dokładnie pustkę w Waszych sercach . Pozdrawiam i proszę o więcej informacji jak adoptuje się w nowym otoczeniu . Myślałam , ze noc będzie dla niej i dla Was ciężka , a tu wygląda ,ze to chyba ja bardziej tęsknię za nią niż ona za nami .
Maya_Alex Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 My równiez witamy. Wiem, że nic nie jest w stanie wypełnic pustki po stracie takiego przyjaciela, ale może częściowo uda się to Doris.
Ki-wi Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 My rowniez, cieplutko witamy nasza siostrzyczke Doriske. Mysle,ze wychowana Doriska pod piecza swojej mamuski i rodzicow z pewnoscia bedzie Wam dawala duzo szczescia i radosci. Kto pod soba dolki kopie........ A dzisiaj leje i leje,wiec odpoczywamy w domku.
Genia Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Czekam na deszcz jak mała roslinka ale tylko wieje i błyska. Mam nadzieję,że w końcu dobrze popada i się ochłodzi ! :fadein: Ula -widać ze Twoja Doris ma wspaniałych włascicieli! :iloveyou:
Pearl Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Genia napisał(a):Strasznie smierdzi ale nigdy nie miałam po nim problemów z sierścią. Polecają tez bardziej skuteczny inny środek. Ale go nigdy nie próbowałam. Adam Ostrowski wg mnie jest sędzią bardzo dobrym . A co ty o tym sądzisz Pearl ? :roll: Właśnie chodziło mi o to, że Frontline jest stosunkowo najbezpieczniejszy dla sierści. Genia napisał(a):Adam Ostrowski wg mnie jest sędzią bardzo dobrym . A co ty o tym sądzisz Pearl ? Uważam Go za kompetentnego sędziago gr.IX i rzeczywiście z jego ocena psa można się liczyć. Dodam że ma rewelacyjną hodowle grzywaczy, ale pewnie jego Nababa większośc z Was zna;) Genia napisał(a):Moje psy przesypiają cały dzień .Dopiero wieczorem brykają. I są bardzo nieposłuszne -nic im się nie chce.Nawet wstać na obiadek.! :lol: Oj zazdroszcze, akurat moja tybetanka to stały wulkan energii i nie sądze żeby to się szybko zmieniło. Ale z posłuszeństwem naszczęscie nie mam większych problemów, chociaż powiem ze wkładam w nią dużo pracy.
Pearl Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 No i przyłaczam się do powitania nowych Miłośników TT na forum:)
Dhunga Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Witamy i my Siostrzyczkę w nowej rodzinie!! Dhunga w cieplutkie dni śpi i nie rozrabia, a podczas wczorajszej nawałnicy bawiła się i szalała i turlała się w wodzie zalewającej nam pokój.:Dog_run: A ja modliłam się, aby przeżyć.... Potężne drzewo spadło 2 metry od domu... Po frontline Dhunga miała całe stadko kleszczy, teraz dostała advantix i ani jeden pasożyt jeszcze jej nie dopadł. :2gunfire:
rodzice Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Ja tez stosuję frontline i niestety kleszcze się zdarzają . Współczuję przezycia dotyczącego nawałnicy . U nas przy ostatniej ogromna akacja zwalila sie na dom i nie mogliśmy z niego wyjść . Teraz na szczęście wycięto wszystkie stare akacje po stronie gdzie stoją domy . Po odejściu Doris , Akira przypomniała sobie ze ma też ludzką rodzinę . Wita z radością nawet odwiedzających szczeniaczki .
Genia Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Ula _kiedy planujesz nastepne maluchy po Akirze i He-Ru-Ce ?? :Dog_run:
Ki-wi Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Dziewczyny!!!!Co to ma byc,ze nikt sie odzywa???? Fotki prosze jakies powstawiac i cos poopowiadac!!!! :D Na jakie wystawy wybieracie sie niedlugo???
Mazurki Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Hi Nasza Dorcia już jest bardziej śmiała w domu, bawi się i trochę dokazuje, chodzi z ogonkiem na grzbiecie. Jednak przy wyjściach na spacer jest spięta, ogonek podkulony i jest wyraźnie zalękniona przy innych psach, nawet przy yorkach. Mamy nadzieję, że z czasem stanie się odważniejsza i bardziej pewna siebie. Wczoraj byliśmy z nią u weterynarza (też była bardzo zdenerwowana), ponieważ znaleźlismy u niej kilka dni temu 3 kleszcze i dmuchamy na zimne. Ze zdrowiem wszystko u niej w porządku i została zabezpieczona przed klaszczami. Rano jak żona wychodzi do pracy to Dorcia przez jakiś czas płacze. Jutro weekend i wyjazd na działkę, psinka się wybiega i wyskacze. Pozdrawiamy wszystkich dogomanów
rodzice Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Całuski dla moich dzieci . Cieszę się ze Dorisa czuje się u Was już dużo pewniej . Prosimy o fotki z weekendu . A teraz trochę portretów zakurzonej mamusi . jak jest gorąco to najbardziej lubi leżeć na płytkach lub pod moim autem a tutaj w objęciach maleństwa
Genia Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Kto z Was jedzie do Krakowa.? Prosze sie meldowac-zagranica tez !!! :multi:
Ki-wi Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 No my raczej nie jedziemy do Krakowa...to dla nas troche za daleko. Ale wlasnie wyczytalam,ze swiatowa wystawa 2006 ma sie odbyc w Poznaniu...i tego na bank nie odpuszcze :angel: SWIATOWA W POLSCE :angel: .Juz jest nawet podana obsada sedziowska, TT - niemiecki sedzia i finska sedzina. Całuski dla moich dzieci My tez nasza mamuske calujemy :calus: ....juz dawno jej nie widzielismy,no ale w koncu sie doczekalismy...fajne foty ,szczegolnie ta druga.
Dhunga Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Jak z Dhungą jedziemy do moich rodziców lub w zupełnie nowe miejsce to jej ogon wisi nisko i co najgorsze NIE ZAŁATWIA się. Kiedyś chodziłam z nią dwie godziny i ledwo przekroczyła próg mieszkania rodziców to wlaneła piękną kupę i siku. Staramy się wozić ją w różne miejsca, żeby się oswajała, ale trwa to powoli. Jutro jedziemy do teściów, którzy raczej psów nie ..... 0X :nono:
Genia Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Ki-wi ja tez bede tym bardziej,ze w koncu beda moze sedziowac wybitni arbitrzy. Konkurencja ogromna-napewno przyjedzie duzo TT z Czech ,Niemiec ,Finlandii i innych krajów.!! :Dog_run:
Dhunga Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 O, złodziej!! znamy to dobrze!! Wszystko kradnie: jedzenie, okulary, komórkę, dokumenty, buty, ołówki, gazety, mydło (szare, po myciu wynosi je z łazienki ze sobą w pysku), otwiera szafki i..... szkoda gadać - trzeba zakładać chyba zabezpieczenia jak przed dziećmi (ale to ją na szczęście czasami tylko napada). I jeszcze Kopara!! Kiedyś wykopała "otworek" w mrowisku i przybiegła pokazać mi piękną mordkę.... po której wędrowały dziesiątki rozwścieczonych mrówek. Ale jaka była szczęśliwa. Kosiarka. No cóż, potrafi. Ale jeszcze lepiej plewi mi w ogródku! Wszystko... co widzi i nie widzi. Ale kochamy ją całym sercem :iloveyou:
Maya_Alex Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Chcecie nowe zdjęcia? Więc dodaję :D Wczoraj w Hollabrun (Austria) odbyła się klubowa wystawa ras tybetańskich - TIBET DOG EUROPE. Statystyka: 52 teriery tybetańskie 37 spanieli tybetańskich 34 lhasa apso 40 mastify tybetańskie TT sędziowała znakomita sędzina, znawczyni rasy z Finlandii - Tuula Plathan!!! Kilka fotek z imprezy: Psy klasa młodzieży: Psy klasa championów - H'ARAN HORPA Tashi Bodjul: H'ARAN: Suki klasa baby: Suki klasa młodzieży: Suki klasa posrednia: Zwycięzca młodzieży i BOB Spaniele tybetańskie (gratulujemy Panu Mariuszowi Ciborowskiemu :D ): Wybór BIS: Zwycięzca wystawy:
Maya_Alex Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Tu znajdziecie wyniki TT (poniżej Do Kyhi): http://www.tibeter.info/html/show/tdeb.html
Recommended Posts