lunadino Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 a mnie strasznie podoba sie takie umaszczenie i ten pies ( dla jednych moze być doskonały dla innych nie - mnie oczarował to Du-tsi Nagu Khatakhyi moim zdaniem jest w nim coś takiego ,że ach....Ja przechodziłam etapami przez wszystkie chyba umaszczenia ale teraz - jak dla mnie 1 miejce czarny TT z dużym białym kołnierzem jak był mały jego ojcem kryła u nas Genia to Bharat Buddha Khatakhyi - Akira jest po tym samym ojcu.Mama małego też jest cudnie umaszczona zreszta bardzo podobnie .
lunadino Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Genia mała bomba ale wstawiaj tu szybko pozostałe maluchy-one też były super umaszczone - te zdjęcie ze stronki jest takie miodzio :lol:
bognik Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Wstawiam jeszcze jedno zdjęcie Lhary (niestety jest małe i nie wyraźne :cry: ) :
Genia Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Nagu jest wyjątkowo piękny i mieszka naWęgrzech. Te kontrastowe kolory są bardzo efektowne ale dla mnie wszystkie TT są b. piękne bez względu na kolor. Cenne ze wzgledu na ich nietuzinkowy charakter-to 1/3 psa ,1/3 kota i 1/3 człowieka.
Genia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Lunadino -spotkamy się w Katowicach-znam stawkę mam 3 konkurentów. Sędziuje Jaroslav Matyas.Ja go mile wspominam -to dobry sedzia -na kaukazach zna się super.Ale jak posędziuje TT ?? Zobaczymy.
Dhunga Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Lunadino - czy to przedszkole na Niskich Łąkach juz funkcjonuje? W przyszłym tygodniu bedziemy rejestrować rozbójnika w ZK. Nie ukrywam, że czekamy na te zabawy jak na zbawienie. Ten łobuz przy gościach jest istnym aniołkiem a w domu nawet diabeł wysiada przy niej.
Dhunga Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Siedzi w tej chwili na oparciu kanapy, bo stamtąd widzi co ja robię przy biurku!
lunadino Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Dhunga możesz iść nawet w tym tygodniu a maleństwo zgłosisz później - przedszkole czynne jest w soboty i niedziele ( w pogode i niepogode)od 11.00 do 13.00 . Uśmiechnij sie ładnie do P.Bogusi a opłatach nawet nie wspominaj -ja jej mówiłam ,że przyjdziecie z tybetkiem. Bogusia jest OK a papiery jej nie interesują :lol: Ja postaram się przyjść tak na 90% :lol:
Aera Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 w czym kompiecie swoje psy? bo Tytanowi nie blyszczy sie futro i nie wiem w czym go kompac, zeby sie blyszczalo.. ;]
lunadino Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Lunadino -spotkamy się w Katowicach-znam stawkę mam 3 konkurentów. Sędziuje Jaroslav Matyas.Ja go mile wspominam -to dobry sedzia -na kaukazach zna się super.Ale jak posędziuje TT ?? Zobaczymy. Genia ,Genia ZNASZ STAWKĘ !!!!! i jeszcze jej tu nie ma na forum ? domyślam się ,że jak ty masz 3 konkurentów to ja też :lol: na 100% jedzie pewnie Ania z Alexem ,TY z małym i...........bardzo proszę dokończ :multi: i jeszcze jedno może znasz stawke dziewczyn w młodzieży?
lunadino Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 w czym kompiecie swoje psy? bo Tytanowi nie blyszczy sie futro i nie wiem w czym go kompac, zeby sie blyszczalo.. ;] ja postawiłam na te lepsiejsze szampony ale czy są takie super ? Ponoć aby ładnie błyszczała się sierść, należy psu podawać do karmy siemie lniane , łyżeczke oliwy itd .Kiedyś podawałam je częściej teraz odpuściłam sobie i daje sporadycznie
Aera Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 ok. dzieki :) wiecie jaka jazda? :P my mother poszla z Tytanem na spacer i nie patrzyla czy sa psy tylko go spuscila.. gdy Tytan jest luzem to dogaduje sie z psami!! bawi sie z nimi, albo je olewa, po przywitaniu!! 2 osoby powiedzialy, ze gdy Tytan z innym psem powarkuje na siebie i zapinamy go na smycz to wywoluje to w nim agresje.. nie mialam o tym pojecia ;)
Genia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Nie pojechałam do Wilna. Zostałam.Baliśmy się mrozów /podobno jest ok.-20/ i śliskiej drogi. Stawka imponująca-dochodzi Bentye Masinial-obejrzałam go na stronie jak miał 7 tyg.-jest bardzo zgrabny i króciutki!! A w dziewczynach Bainna i Flyinna Byams. I w otwartej Mocowodos z Czech i koniec.TT zaczynaja się o 13.30. :roll: :o
Genia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Mikiemu wspaniale sierśc się błyszczy po olejku norkowym ale musi to być dobrej f-my spray.A nie wiem jak to wyglada na białej sierści-czy jest ten sam efekt.Lub rozcieńczona oliwka z wodą dla dzieci.Lub olejki roślinne.
lunadino Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 przy białym psie nie polecam olejka norkowego zażółca sierść - widziałam psa czeskiego po jego stosowaniu przez dłuższy czas brrrrr ... :( od właścicielka psa mi go odradzała więc ja go nie stosuje na Akiego ale super sprawdza się przy Bajce Stawka imponująca-dochodzi Bentye Masinial-obejrzałam go na stronie jak Genia tak myślałam ,że to jeden z psiaków Masinial :lol: - no to ciekawa zapowiada sie nam wystawa , będzie gorąco !!!!!!
bognik Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Aera napisał(a):ok. dzieki :) wiecie jaka jazda? :P my mother poszla z Tytanem na spacer i nie patrzyla czy sa psy tylko go spuscila.. gdy Tytan jest luzem to dogaduje sie z psami!! bawi sie z nimi, albo je olewa, po przywitaniu!! 2 osoby powiedzialy, ze gdy Tytan z innym psem powarkuje na siebie i zapinamy go na smycz to wywoluje to w nim agresje.. nie mialam o tym pojecia ;) Mojego wujka collie jest bardzo agresywny do obcych psów. Strasznie lubię z nim chodzić na spacery, ale jak są psy to tak ciągnie i szczeka że nie wiem. Ostatnio w parku zobaczył owczarka niemieckiego i się rzucał, więc złapałam go oprócz smyczy, za obrożę. Kiedy uspokoił się, puściałam obrożę, a smycz mi w ręce została, pies pobiegł przed siebie. Ale okazało się, że bardzo słucha, więc teraz puszczam go luzem i jak usłyszę psa, to go wołam a on grzecznie przychodzi i da sobie przypiąć smycz. Przy psie (jak on jest na smyczy), nie trzymam go zupełnie przy nodze, ale puszczam go na jak najdłuższą odległość, bo wtedy tak nie wariuje i uspokaja się :wink:
Karka Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Dla jasnej sierści polecam Silk Coat Oil firmy Pet Silk - to jest bezbarwny olejek , nie zażółca jasnego włosa i jest rozcienczalny w wodzie .Wypróbowany na moich psicach :) Mam nadzieję ,że mi wybaczycie wtrącanie się w Wasz temat ale obserwuję go z zaciekawieniem jako ,że TT bardzo mi się podobają :P
Maya_Alex Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 W tym roku firma Pedigree na swoich opakowaniach karmy ma umieścić zdjęcie długowłosego złotego tybetańczyka!!!!! Nie zdraadziłam właściciela ani psa, ale reklamę mogę wam pokazać: http://www.pedigree.pl/index.html
lunadino Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 W tym roku firma Pedigree na swoich opakowaniach karmy ma umieścić zdjęcie długowłosego złotego tybetańczyka!!!!! długowłosego złotego tybetańczyka!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :bigcry:
Dhunga Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Dzisiaj na pewno nie pojedziemy do przedszkola, bo już mamy inne plany, ale jutro bardzo prawdopodobne.
Genia Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Karka a ja się bardzo cieszę,ze znowu pojawiłaś się naszej stronce. Dzięki Tobie kupiłam ten olejek.I jest bardzo dobry. Zastanawiam się nad innymi preparatami tej firmy. :D
Karka Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Miło słyszeć miłe słowa :) Jak to dzięki mnie :o dopiero co wczoraj o tym napisałaś a Ty już masz :o Ale fakt faktem to dobre kosmetyki ja uzywam i jestem bardzo zadowolona.No i jestem na Waszym temacie stale :wink:
Genia Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 A właśnie mam.Kupiłam go na początku lutego od P.Anety . Przeczytałam w dziale pielęgnacja jak zachwalałaś ten olejek.A przecież lwie pieski mają podobny włos.Chcę dokupić jeszcze inne ale to trochę kosztuje i się zastanawiam jeszcze.. :D
Karka Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 A teraz to rozumiem :P Fakt trochę kosztują ale nam wybitnie spasowały więc używam.
Aera Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Dla jasnej sierści polecam Silk Coat Oil firmy Pet Silk - to jest bezbarwny olejek , nie zażółca jasnego włosa i jest rozcienczalny w wodzie Ile kosztuje? :) prawdopodobnie wyprobujemy ;)
Recommended Posts