Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a mnie strasznie podoba sie takie umaszczenie i ten pies
( dla jednych moze być doskonały dla innych nie - mnie oczarował to Du-tsi Nagu Khatakhyi

moim zdaniem jest w nim coś takiego ,że ach....Ja przechodziłam etapami przez wszystkie chyba umaszczenia ale teraz - jak dla mnie 1 miejce czarny TT z dużym białym kołnierzem

jak był mały

jego ojcem kryła u nas Genia to Bharat Buddha Khatakhyi - Akira jest po tym samym ojcu.Mama małego też jest cudnie umaszczona zreszta bardzo podobnie .

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nagu jest wyjątkowo piękny i mieszka naWęgrzech.
Te kontrastowe kolory są bardzo efektowne ale dla mnie wszystkie TT
są b. piękne bez względu na kolor.
Cenne ze wzgledu na ich nietuzinkowy charakter-to 1/3 psa ,1/3 kota i 1/3
człowieka.

Posted

Lunadino -spotkamy się w Katowicach-znam stawkę mam 3 konkurentów.
Sędziuje Jaroslav Matyas.Ja go mile wspominam -to dobry sedzia -na kaukazach zna się super.Ale jak posędziuje TT ??
Zobaczymy.

Posted

Lunadino - czy to przedszkole na Niskich Łąkach juz funkcjonuje?

W przyszłym tygodniu bedziemy rejestrować rozbójnika w ZK. Nie ukrywam, że czekamy na te zabawy jak na zbawienie.
Ten łobuz przy gościach jest istnym aniołkiem a w domu nawet diabeł wysiada przy niej.

Posted

Dhunga możesz iść nawet w tym tygodniu a maleństwo zgłosisz później - przedszkole czynne jest w soboty i niedziele ( w pogode i niepogode)od 11.00 do 13.00 . Uśmiechnij sie ładnie do P.Bogusi a opłatach nawet nie wspominaj -ja jej mówiłam ,że przyjdziecie z tybetkiem. Bogusia jest OK a papiery jej nie interesują :lol: Ja postaram się przyjść tak na 90% :lol:

Posted

w czym kompiecie swoje psy? bo Tytanowi nie blyszczy sie futro i nie wiem w czym go kompac, zeby sie blyszczalo.. ;]

Posted

Lunadino -spotkamy się w Katowicach-znam stawkę mam 3 konkurentów.
Sędziuje Jaroslav Matyas.Ja go mile wspominam -to dobry sedzia -na kaukazach zna się super.Ale jak posędziuje TT ??
Zobaczymy.

Genia ,Genia ZNASZ STAWKĘ !!!!! i jeszcze jej tu nie ma na forum ? domyślam się ,że jak ty masz 3 konkurentów to ja też :lol: na 100% jedzie pewnie Ania z Alexem ,TY z małym i...........bardzo proszę dokończ :multi:
i jeszcze jedno może znasz stawke dziewczyn w młodzieży?

Posted

w czym kompiecie swoje psy? bo Tytanowi nie blyszczy sie futro i nie wiem w czym go kompac, zeby sie blyszczalo.. ;]

ja postawiłam na te lepsiejsze szampony ale czy są takie super ? Ponoć aby ładnie błyszczała się sierść, należy psu podawać do karmy siemie lniane , łyżeczke oliwy itd .Kiedyś podawałam je częściej teraz odpuściłam sobie i daje sporadycznie

Posted

ok. dzieki :)
wiecie jaka jazda? :P my mother poszla z Tytanem na spacer i nie patrzyla czy sa psy tylko go spuscila.. gdy Tytan jest luzem to dogaduje sie z psami!! bawi sie z nimi, albo je olewa, po przywitaniu!! 2 osoby powiedzialy, ze gdy Tytan z innym psem powarkuje na siebie i zapinamy go na smycz to wywoluje to w nim agresje.. nie mialam o tym pojecia ;)

Posted

Nie pojechałam do Wilna. Zostałam.Baliśmy się mrozów /podobno jest ok.-20/ i śliskiej drogi.
Stawka imponująca-dochodzi Bentye Masinial-obejrzałam go na stronie jak
miał 7 tyg.-jest bardzo zgrabny i króciutki!!
A w dziewczynach Bainna i Flyinna Byams.
I w otwartej Mocowodos z Czech i koniec.TT zaczynaja się o 13.30. :roll: :o

Posted

Mikiemu wspaniale sierśc się błyszczy po olejku norkowym ale musi to być
dobrej f-my spray.A nie wiem jak to wyglada na białej sierści-czy jest ten
sam efekt.Lub rozcieńczona oliwka z wodą dla dzieci.Lub olejki roślinne.

Posted

przy białym psie nie polecam olejka norkowego zażółca sierść - widziałam psa czeskiego po jego stosowaniu przez dłuższy czas brrrrr ... :( od właścicielka psa mi go odradzała więc ja go nie stosuje na Akiego ale super sprawdza się przy Bajce

Stawka imponująca-dochodzi Bentye Masinial-obejrzałam go na stronie jak

Genia tak myślałam ,że to jeden z psiaków Masinial :lol: - no to ciekawa zapowiada sie nam wystawa , będzie gorąco !!!!!!

Posted

Aera napisał(a):
ok. dzieki :)
wiecie jaka jazda? :P my mother poszla z Tytanem na spacer i nie patrzyla czy sa psy tylko go spuscila.. gdy Tytan jest luzem to dogaduje sie z psami!! bawi sie z nimi, albo je olewa, po przywitaniu!! 2 osoby powiedzialy, ze gdy Tytan z innym psem powarkuje na siebie i zapinamy go na smycz to wywoluje to w nim agresje.. nie mialam o tym pojecia ;)

Mojego wujka collie jest bardzo agresywny do obcych psów. Strasznie lubię z nim chodzić na spacery, ale jak są psy to tak ciągnie i szczeka że nie wiem. Ostatnio w parku zobaczył owczarka niemieckiego i się rzucał, więc złapałam go oprócz smyczy, za obrożę. Kiedy uspokoił się, puściałam obrożę, a smycz mi w ręce została, pies pobiegł przed siebie. Ale okazało się, że bardzo słucha, więc teraz puszczam go luzem i jak usłyszę psa, to go wołam a on grzecznie przychodzi i da sobie przypiąć smycz. Przy psie (jak on jest na smyczy), nie trzymam go zupełnie przy nodze, ale puszczam go na jak najdłuższą odległość, bo wtedy tak nie wariuje i uspokaja się :wink:

Posted

Dla jasnej sierści polecam Silk Coat Oil firmy Pet Silk - to jest bezbarwny olejek , nie zażółca jasnego włosa i jest rozcienczalny w wodzie .Wypróbowany na moich psicach :) Mam nadzieję ,że mi wybaczycie wtrącanie się w Wasz temat ale obserwuję go z zaciekawieniem jako ,że TT bardzo mi się podobają :P

Posted

W tym roku firma Pedigree na swoich opakowaniach karmy ma umieścić
zdjęcie długowłosego złotego tybetańczyka!!!!!

długowłosego złotego tybetańczyka!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :bigcry:

Posted

Karka a ja się bardzo cieszę,ze znowu pojawiłaś się naszej stronce.
Dzięki Tobie kupiłam ten olejek.I jest bardzo dobry.
Zastanawiam się nad innymi preparatami tej firmy. :D

Posted

Miło słyszeć miłe słowa :) Jak to dzięki mnie :o dopiero co wczoraj o tym napisałaś a Ty już masz :o Ale fakt faktem to dobre kosmetyki ja uzywam i jestem bardzo zadowolona.No i jestem na Waszym temacie stale :wink:

Posted

A właśnie mam.Kupiłam go na początku lutego od P.Anety .
Przeczytałam w dziale pielęgnacja jak zachwalałaś ten olejek.A przecież lwie
pieski mają podobny włos.Chcę dokupić jeszcze inne ale to trochę kosztuje i
się zastanawiam jeszcze.. :D

Posted

Dla jasnej sierści polecam Silk Coat Oil firmy Pet Silk - to jest bezbarwny olejek , nie zażółca jasnego włosa i jest rozcienczalny w wodzie

Ile kosztuje? :) prawdopodobnie wyprobujemy ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...