Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje za Fibi! :klacz:

Mam pare fotek z wystawy, nie są najlepszej jakości, bo hala - ciemno i w ogóle :shake:

Terier i obok szczeniaczek lhasa apso ;)

Pozdrawiam ;)

Posted

http://www.sengge.info/Shows/Poznan06.htm Baziuta odnalazła na czeskich stronach opisy zwycięzców z kazdej klasy . Polecam bo teraz przynajmniej wiadomo kto jest kto .
Co do wystawy Crufts-a , wyjaśniam jak potrafie . Jest to prestiżowa wystawa , rangi światowej , odbywajaca sie w Anglii , na ktorą nie można się samemu zapisać , gdyż na nią mogą być tylko zgloszone psy które zakwalifikowały się wygrywając na wybranych przez nich wystawach . W zeszłym roku ponoć było na niej ponad 24 tyś psów z całego świata . Wystawa odbedzie się w Birmingham 8-11 marca 2007 . więcej informacji na stronie www.crufts.org.uk

Posted

rodzice napisał(a):
Jest to prestiżowa wystawa , rangi światowej , odbywajaca sie w Anglii , na ktorą nie można się samemu zapisać , gdyż na nią mogą być tylko zgloszone psy które zakwalifikowały się wygrywając na wybranych przez nich wystawach .

Na Crufta kwalifikuja sie też wszystkie Interchampiony.

Posted

kiedyś oglądałam w tv program o tej wystawie . To marzenie tam sie znaleźć . Na razie zaczynam się dowiadywać jak wygląda załatwianie formalnosci i oczywiscie jakie są koszty .

Posted

Kilka razy robiłam próby przesłania Ci zdjeć które posiadam niestety moja poczta nie wysyła niczego oprócz tekstu . Jedyna możliwość to taka ze wstawię zdjęcia tutaj i sobie ściągniesz , ale muszę zobaczyć czy mam takie o jakie Ci chodzi .
Moja Akira robi się juz gruba a apetyt ma taki ze musze jej ograniczać jedzenie - je dosłownie wszystko , obierki od marchwi , suchy chleb , orzechy wloskie ( sama rozłupuje ze skorupki ) , a ostatnio musialam jej z pyska wyjąc papier , który znalazla na spacerze - pewnie pachnial jedzeniem . Tak więc nie robię jej USG bo ciąża jest pewna .
Czeskie maluszki są śliczne , zwlaszcza ten bardziej czarny . Jeśli nie teraz to pewnie znajdą nowe domy na gwiazdkę .

Posted

Alenki maluchy sliczne i fajowe umaszczenie na bank znajda sie nowy wlasciciele.Aga wyslalam tobie wszystkie foty jakie mialam mam nadzieje,ze sie dopatrzy kto jest kto.
A teraz do Wiki bardzo prosze o nowe foteczki maluchow...juz podobno oczka otworzyly:multi:

Posted

a teraz moje maluchy do tybetków nie są za bardzo podobne - ale.......są moje , pierwsze i najcudowniejsze wiec musze je wam pokazac :cool3:
przedwczoraj mialam debiut w roli akuszerki :eviltong:

MOJE MAŁE HUSKY:loveu:

Posted

terierki rosna pięknie i teraz dopiero zaczyna się najfajniejszy okres kiedy zaczną dokazywać . Mozna godzinami na nie patrzeć .
Lunadino ile macie tych maluszków , wszystkie sa na zdjeciach ? Gratuluję debiutu w roli akuszerki - gladko wam obu poszlo ?

Posted

Jejku jakie cudenka:smilecol: maluchy Wiki juz niezle urosly i oczeta otworzy ....sa naprawde cudowne:thumbs:

No i Agula wkoncu zostalas babcia:Cool!: maluchy sa przesliczne.Opowiedz jak tzam porod i jak Luna sprawuje sie jako matka...no i jak tam Twoje nerwy:cool2:

Posted

nie wiem jak Luśka ale ja strasznie to przezyłam .
Cały tydzien na zmiane z Pawlem pilnowalismy miśki .W srode Paweł jechal w trase i mala miała zostac sama ten jeden dzien w domciu -ale miałam takie jakies przeczucie ze to dzis ,ze zwolnilam sie w pracy ,poprosiłam o urlop na czwartek i pognałam do domciu.
A Luśka jakby tylko na mnie czekała co poszłam do kuchni to ona za mną i popiskuje , prosi i ciągnie do pokoju na swoje posłanko to ja za nią - a ona na posłanko nogi fajt do góry i głaskaj mnie ....widzę w oczkach - to ja pomiziałam dziewczyne , posiedziałam i poszłam do kuchni a dziewczyna za chwile wraca i znów prosi .Kilka razy tak sobie pochodziłam az patrze a mała cos sie wierci ....taka nie swoja .Miśka starch w oczach - jej pani jeszcze wiekszy strach .
Dziewczyny- całe życie miałam po kilka psow ale nigdy nie mialam szczeniaków - tyle sie naczytałam w internecie:razz: porobiłam notatki a jak doszlo co do czego to tak mi sie rece trzesły ,ze az szkoda gadac :cool3: .Zadzwonilam do PAwła a on gdzies tam w Polsce -byłysmy zdane same na siebie - pierwszy urodził sie chlopiec o 16.45 -mala sliczna kluseczka o 18.02 urodzila sie dziewczynka i z każdym kolejnym maluszkiem szło nam ;) lepiej -o 19.30 urodzil sie jasniejszy chłopiec a 16 minut pozniej ciemniejsza dziewczynka.Są cudowne takie śliczne , tłuściutkie kluseczki.
A Luna ? Aż sama sie jeszcze dziwie jak to w naturze jest wszystko poukładane - Luśka wiedziała od samego poczatku co robić , jest zapatrzona w maluszki , na krok ich nie zostawi samych ,jest delikatna ,troskiwa .......Największy problem mamy z wychodzeniem z nią na spacer -jej oczy mówią zostawcie mnie z maluchami ,udaje że nie slyszy gdy wolam idziemy na spacerek - a jak ją już uprosze to nasz spacer i jej toaleta odbywa sie tempie ekspresowym. Tak samo ciężko jest z jej karmieniem nie wstanie od maluchów do miski - musimy jej jedzonko podsunąć dosłownie pod nos bo inaczej nic nie zje .

Posted

Aga no to mialas niezle przezycie.Najwazniejsze,ze wszytsko poszlo gladko i,ze maluchy zdrowe....a sliczne jak nie wiem co...pierwszy raz widze malutkie haszczyki:loveu: :loveu: :loveu:

Nasz Dandy Pudzian z Akacjowej Doliny wczoraj ukonczyl 2 LATA :multi:
Jego rodzenstwu wszystkiego naj :new-bday: lepszego!! :tort:

A tutaj kilka foteczek z odwiedzin u mamusi.

Fibi I Dandy

3 X TT:loveu: :loveu: :loveu:

Na spacerku......i roznica spacerowania posokowca a tybetkow

Zagadka.Kto tu goni kogo???

Cala gromadka i ja.

Posted

Na tym spacerku nasze piękne terierki wytarzały się w kiszonce dla koni , potem wykapana byla tylko Fibi , stąd niezbyt wyjściowy wygląd mamusi . Psy przywitały Asie i jej męza z wielka radoscią - co nie potwierdza opisu ,ze sa nieufne wobec obcych . Zreszta moje psy wszystkich obcych tak witają . Ciężarna mamusia jeszcze rączo śmiga po polach ale juz niedlugo dla jej i dzieci bezpieczeństwa będę musiala jej tego zabronić . Co do karmienia mamusi swieżo po porodzie to i u mnie nie było rady tylko wstawić miske z jedzonkiem i piciem pod sam nos bo inaczej pewnie padła by z glodu . Zawsze daję jeśc do oporu nie szczędząc oprócz suchej karmy , mleka ,bielego sera i mięska .
Naszym kochanym dzieciom skladamy najlepsze życzenia z okazji drugich urodzin i zyczymy samych radosnych dni i wielgachnych kości co jakiś czas . :tort: :Dog_run:

Posted

Nikt się nie odzywa to ja napiszę znowu . W niedzielę byliśmy na naszej działce i tam ku mojemu zaskoczeniu nazbierałam koszyczek pięknych grzybów . Były i podgrzybki i zielonki . Założę się ,ze i w tę niedzielę coś znajdę . Obiadek w każdym razie był pychotka .

Posted

Masz racje Ula,rzeczywiscie ta mala wyglada jak TT.Biedne psisko,ciekaw czy sie nia ktos zainteresuje.Jakby ja obciac i wykapac wygladalaby calkiem fajnie.

Posted

Jejku alez te szkraby juz urosly!!!!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: I sa takie sliczne:lilangel: :lilangel: :lilangel: Ja tez bym chciala takiego czarno -bialego tybecika:siara:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...