lonka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Linadzino jeszcze raz gratuluje bisikow!!!!!!!!!!!!!:loveu: i do zobaczenia do nastepnej wystawie:razz: Mam nadzieje że nie na tak zimnej ale tak udanej:cool3:
rodzice Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Wielkie , wielkie gratulacje . No faktycznie wszyscy mieli co świetować .Szczególnie gratuluję Dhundze - to pierwszy taki sukces na wystawie i mam nadzieje ,ze teraz zachęceni bedzieci się częsciej pokazywać na ringach. Lunadino a jak jest z tą wrodzoną nienawiścią tybetów do kotów ? Zdjecia prześliczne po prostu na plakat ! I jeszcze raz gratuluję .
Ki-wi Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Sliczne gratulacje dla naszej siostrzyczki Dhungusi !!!!!!Jak i dla Wiki Tomka i oczywiscie dla naszej Aguli i Akiego:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Fotki zroblscie przesliczne w koncu cos pieknego i weseloego na naszym forum,ktore niestety obumiera:oops:
lunadino Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 ,,Lunadino a jak jest z tą wrodzoną nienawiścią tybetów do kotów ?,, cos tam o tym czytałam :razz: ale jak dla mnie to totalnie nieprawdziwe stwierdzenie .Nie testowalam zachowań własnych psów na kotach sąsiadów ale jak widac na fotce moj kot zyje w przyjazni pod jednym dachem z TT i z haskimi . Potrafia razem spac na wyrku , razem jesc ..... Kot u nas byl pierwszy w domu a psy pojawiały sie kolejno i to raczej kot je ,,wychowywał ``a nie one jego . W tej chwili czuje sie tak pewnie z naszymi psami ze spi przy nich na plecach a to jest raczej oznaka pełnego zaufania . Czasami obserwuje go na dworze jak ucieka przed innymi kotami ( bo to jest kocurek i czesto ma zatargi z innymi chlopakami0) do kojca haskich gdzie spaceruje sobie dumnie bo wie ze konkurencja nic mu juz nie zrobi .Jak cykne jakies fajne fotki z kociakiem to wstawie -
Wiki_TT Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 W imieniu Wiki i własnym dziękujmy za życzenia i gratulacje !!!!!!:multi: :Cool!: :terazpol: .:Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run::Dog_run:
Ki-wi Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Tomek!!!!No wkoncu sie odezwales:mad: Jeszcze raz gratulecje dla Ciebie i úderzenie lapki dla Wiki!!!!:multi: :multi: :multi: Jak tam gdzie sie wybieracie jeszcze na wystawy!!!Mam nadzieje,ze spotkamy sie we Wroclawu we wrzesniu....mysle,ze uda i sie przyjechac:razz: AGA odezwij sie na GG!!!!
Wiki_TT Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Witaj KiWi . Narazie nigdzie się nie wybieramy. We Wrocławiu będziemy i wtedy porozmawiamy. Wiki dziękuje za gratulacje i przybija również łapkę.:multi: A co u was słychać?
rodzice Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 My takze planujemy Wroclaw . Szykuje się fajne spotkanie .
Baziuta Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Witajcie! Gratulacje dla Akiego, Dhungi i Wiki oraz dla ich właścicieli!!! Lunadino piękne zdjęcia! Moje maluchy czyli Kraska i Kropka rosną jak na drożdżach.Kropka nie znalazła jeszcze nowego domu i wydaje mi się że przed wakacjami już nie znajdzie.I dlatego postanowiłam ją zarejestrować w Związku,będzie mogła jeżdzić na wystawy z Kraską.Wczoraj dziewczynki miały trzecią szczepionkę i za tydzień zaczynamy spacery po okolicy oraz jazdy autobusem.Ciekawe czy będą miały chorobę lokomocyjną. Czy ktoś będzie na wystawie warszawskiej w lipcu?Ja będę ale z cavalierką. www.komajdowka.com
Ki-wi Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Nie wam jak u was jest, ale ja mam juz dosyc takiego widoku to juz 5 raz w tym tygodniu Oprocz tego ma na boku filc z ok.10 cm. srednicy to co sie dalo to rozcielam ale dalej nie idzie.Dandy byl tydzien temu wyczesany jak model nie mial ani jednego knoteczka a teraz paranoja ja juz nie mam sily i nie wiem co zrobic:placz: Umowiona jestem na wtorek z psia fryzjerka no i albo mu zostawie wycieta dziure albo obetne go calego i bay bay wystawy:roll:
Dhunga Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Ki-wi, wybieramy się z Dhungą na wakacje do Niemiec, ale nie wiemy jak tam wygląda prawo psie.:niewiem: Chodzi nam o to, czy nasza "piękność" ma nosić kaganiec, co z kupami (tzn. gdzie można), jak w restauracjach, knajpach no i tak w ogóle. Mój mąż najczęściej wspomina, że musimy Dhundze kupić kaganiec,a ja nie mogę sobie jej w "tym" wyobrazić. Napisz coś...:modla:
Ki-wi Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Dhunga z cala pewnoscia nie potrzebujesz kaganca!!!Obowiazuje to tylko psy tzw.ras "niebezpiecznych" a nasze TT sie do nich na szczescie nie zaliczaja. Kazdy region ma tez swoje prawa ,wiec zalezy gdze sie wybieracie w Dolnej Saksonii (tu gdzie ja mieszkam) obowiazuje od 1 kwietnia do konca lipca chodzenie na smyczy, dotyczy to glownie lasow (jest to okres gdy inne zwierzaki sie wykluwaja i musza miec czas na podrosniecie).Kupki zdarzaja sie i na chodnikach ale raczej sa zbierane do torebek w zaleznosci od regionu chodza rowniez tacy panowie co to sprawdzaja i jak trzeba to mandacik wlepia. Do domow towarowych i wielu sklepow mozna wchodzic z psem o ile nie ma znaczku z przekreslonym psiakiem do malych spozywczych jak Lidl czy Aldi nie wolno.Restauracje tez raczej toleruja psy ,ale nie wszystkie ...tam gdzie my chodzimy Dandy dostaje zaraz miche z woda.Ogolnie Niemcy to kraj kochajacy psy i bardzo zadko sie zdarza aby jakis psiur blakal sie po ulicach nawet panki,ktorzy maja pelno psow i siedza z nimi czesto po dworcem albo w centrum maja zadbane psiaki i lepiej odzywione od nich samych.
Ki-wi Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Mamamija:crazyeye: a tu jak makiem zasial!!! Nikt nie byl na wystawie w Szczecinie????
Baziuta Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Witam Rzeczywiście forum jakby zamarło.Ja narazie nie wybieram się na żadną wystawę po za warszawską .Całe dnie spędzam teraz w pracy, a szczeniakami jestem już wyczerpna.Nie wiem czy zdołam dotrwać do światówki z dwoma suczkami.Chętnie bym odstąpiła jedną jakiemuś hodowcy hobbiście w zamian za wystawienie na światówce, tylko nikogo takiego nie znam.Właśnie zaczęłam studiować "Zapomniany język psów".Moze ta książka pomoże mi opanować ten szczenięcy żywioł.Przepraszam za błędy, ale oczy mi się same zamykają. Dobranoc! www.komajdowka.com
zachcianka Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Ja byłam, ale tu ostatnio mało się dzieje i mało kto interesuje się wynikami wystaw.... w Szczecinie Tyumfował Atishas Blazing Black Adder , CACIB BOB BOG w sobote, w niedziele dziewczyny zaszalały : BOB w Dreznie w NIemczech i BIS w Szczecinie w Polsce... fajnie że zdążyli :)
rodzice Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Jakie pieski wygrały w niedzielę ? Ki-wi u mnie też psiaki pokołtunione . Winę zwalam na zmianę odzywki .Zawsze rozczesywałam na lanolinie a teraz zmieniłam na super rich i tragedia ! Po kąpieli też chyba za mocno spłukalam . Teraz po malutku rozczesuję i wracam do lanoliny .
Ki-wi Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Zachcianka dzieki za wiadomosc moglabys podac moze stawke??? No rzerczywiscie dziewczyny zaszalaly dobrze ,ze chociasz odlegosci nie takie duze ale i tak cud ,ze zdazyly!!! To nie tak do konca,ze nikt sie wynikami nie interesuje (ja np.sie interesuje:)),ale duzo dziewczyn wyjezdza w tej chwili za granice i wiekszosc ma juz CH.Pl zrobionego...potrzebuja za to inne wstawy zaliczyc a nie da sie byc wszedzie....
Ki-wi Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Ula jesli chodzi o Dandiego ...to jest sciety....nie na lysola ,ale ma przycieta siersc tak,ze jemu i mnie wygodniej w codziennej pielegnacji.Na wystawy i tak narazie nie mam jak jezdzic...stary ma pelno roboty i nie ma mowy o jakichkolwiek wyjazdach a co dopiero na wystawe.Szkoda mi z jednej strony starsznie,ale z drugiej ´pies lata codziennie po lesie ma pelno roznych rzeczy w tej siersci i juz ostatnio ciezko bylo cokolwiek wytarmosic z kudlow,zaczely sie robic straszne koltuny i on cierpial i ja bo juz mi rece mdlaly od czesania a pies zaczal tracic cierpliwosc przy czesaniu...tak wiec juz jest po sprawie.
rodzice Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Ki-wi a światówka ? Mam nadzieję ,ze się zobaczymy !
Ki-wi Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Ula na swiatowke mam zamiar jak najbardziej sie wybrac :lol: tyletylko,ze jako widz no i ewentualnie Wasz pomocnik w przygotowaniu kudlaczy do wystawy.....naturanie o ile zaproszenie jeszcze aktualne???
rodzice Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Asiu a masz już jakieś fotaski Dandasa po fryzjerze ? moze wlos odrośnie i wystawisz go ?
Baziuta Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Witam! To forum powoli zamiera, mam nadzieję że chwilowo.Nie pojawia się nikt nowy, widocznie teriery tybetańskie nie wzbudzają w naszym kraju większego zainteresowania.A szkoda.:-( Co do fryzurek to ja swoją Czarusię ostrzygłam na grzywacza tzn. zostawiłam jej tylko grzywkę i pędzel na ogonie. Kropka i Kraska rozrabiają niemiłosiernie, na szczęście od jutra mam urlop i zacznę je "tresować".Jak dalej będą tak się dawać we znaki to mnie eksmitują razem z nimi.:-o Będę na bieżąco informować o postępach w szkoleniu małych potworków.:razz: www.komajdowka.com
EwikB Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Baziuta napisał(a): To forum powoli zamiera, mam nadzieję że chwilowo.Nie pojawia się nikt nowy, widocznie teriery tybetańskie nie wzbudzają w naszym kraju większego zainteresowania.A szkoda.:-( Myśle że nie jest tak żle.W ostatnich latach pojawiło sie sporo nowych importów, powstały nowe hodowle a to zapewne nie wszystko .... Teraz jest sezon wystawowy, ze większośc albo na wystawach, albo odpoczywa poza domem:lol: z nowinek - wczoraj Ani czarnuszka czyli Karamain Ratibha w Krakowie - CWC, CACIB , BOB:lol:
Recommended Posts