Genia Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Wyglądają na młode TT ale nie widac proporcji ciała-czy są w prostokącie czyw kwadracie ? A mozę to puli ? :wink:
Genia Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Ale cisza.... Kto sie wybiera na Międzynarodową 25.06 do Krakowa?? Sędziuje Z.Jakubowski.Kto wie jaki to sędzia.? Dobry czy byle jaki ?? :roll:
Ki-wi Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 No wlasnie ale cisza..... :roll: . Na innych tematach to tylko patrzec jak stronki leca a u nas :niewiem: jak makiem zasial :-? Lunadino,Rodzice,Pearl,Dhunga,Maya&Alex i cala reszta :user: ----odezwijcie sie...... Dhunga mialas zdjatka wstawic. Lunadino to juz sie od wiekow nie pokazywala :(
Ki-wi Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 A co do tych psiakow...to sa to: Gos d' Atura ( Catalan Sheepdog)....ale strasznie przypominaja TT,na pierwszy rzut oka ...tak ogolnie to sie roznia i wzrostem i budowa no i ogon inaczej nosza.Ale na zdjeciu bardzo podobne :lol: ..no nie???? I moim zdaniem bardzo ladniutkie :oops: :P
Dhunga Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Oto Dhunga (gdy ja wstawiam te zdjęcia ona rozrabia): A to jej cały charakterek: Takie ma kolorki:
rodzice Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Cudo po prostu - widać ze moja krew ! A ja walczę z kupkami , kupkami i kupkami i nie mogę doczekać się kiedy sfora pójdzie na dwór , więc nie dziwcie się ze nie chce mi się siadać i pisać o radościach związanych z posiadaniem piesków . Na razie myję , czyszczę i wietrzę a na dodatek córa zaczęła szczekać jak piesek , więc pielęgnuję , karmię, poje i mierzę temperaturkę . Pozdrawiam wszystkich . :lol: :lol: :lol:
Genia Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 To mnie zaskoczyłas !!-czułam,że to nie jest TT ale ,że to jest owczarek Katalonski z Hiszpanii ?? To bardzo mało popularna ale wspaniała rasa . Czyżby obok Ciebie mieszkają hodowcy tej rasy ?? :D
Genia Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 No cóż !!! Te piękne proporcje ciała maluchy odziedziczyły przede wszystkim po mamie-Akirze a takze po swoim sławnym tatusiu. Są naprawde super zbudowane !! :D :D :D :D
Panna_Zielona Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Zgłasza się przedstawiciel "całej reszty" ;) Wczoraj miałam w domu krwawą jatkę. Yoko zahaczyła kłem o ręcznik i wyrwała go sobie tak, że aż krew się polała. Teraz zamiast kła ma wielką dziurę. Kolejny ząb został znaleziony w innym miejscu.
Genia Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 Te ząbko-kiełki na czarnym tle- to bardzo piękny i wyjątkowy obraz! Nieprawdaż ???? :n00b:
Ki-wi Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 :thumbs: no jak milo,ze sie odezwalyscie :D Dhunga piekna :loveu: :loveu: :loveu: .Swietne to pierwsze zdjecie. A kolorki ma takie same jak jej braciszek :kiss_2: Genia przeszukiwalam internet za TT i wpadlam przypadkowo na stronke tych psiakow.Bardzo mi sie spodobaly i na ich stronce bylo napisane ,ze sa podobne do Bearded tibetterrier. U nas tez kielki wypadly,ale jeden zlamal sie w pol ...po dlugosci...zostal sie tylko bardzo ostry szpic i wcale sie nie kiwa :-? Nie wiem czy widac..bo slabe zdjecie...i co ja mam z tym zrobic...on sie nie da tam dotknac...to go musi bolec jak tam obok sie wyrwalo :roll:
Genia Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Widać bardzo dobrze -najlepiej by było go wyrwać.Musisz obserwować go ze 2 .3 dni i jeżeli nie wpływa na rośnięcie prawidłowe tego stałego to sam powoli się obrusza i wypadnie. :D
rodzice Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 biedak , wyobrażacie sobie jak musi go to boleć w czasie jedzenia ?
Genia Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Dhunga-będziesz wystawiała małą we Wrocławiu 24 września ? Ja będę z Mikim i może z jakimś kaukazem do towarzystwa. :jumpie:
Dhunga Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 We Wrocławiu na pewno będziemy ją wystawiać, chyba, że nie będzie mogła ustać na czterech łapkach przez 5 minut.... A poza tym to się w ogóle na tym nie znamy... Dhunga świetnie broni bramek
Genia Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Dhunga ma bardzo gęsty włos. No,no to skojarzenie Akiry z He-ru-ką jest naprawdę niezłe.!! :kciuki:
Panna_Zielona Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Dhunga, trenuj, trenuj a będziesz lepsza niż Polska reprezentacja piłkarska :laola:
rodzice Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Doris też ma piękny , gesty i długi włos . Czesze się go zupełnie inaczej niż włos Akiry . Nie zdażył nam sie do tej pory żaden kułton , a przecież biega po lesie i łace i praktycznie jest cały czas na dworze . Włos nie brudzi się wcale i nawet po deszczu jak wyschnie wszystko odpada i jest czyściutka . Myślę tak jak Genia że to było dobre skojarzenie . Zobaczymy jak je ocenią sędziowie .
Pearl Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 No niestety moje zabiegane życie mi nie pozwala tu zagladac co wieczór :roll: Genia napisał(a):Ale cisza.... Kto sie wybiera na Międzynarodową 25.06 do Krakowa?? Sędziuje Z.Jakubowski.Kto wie jaki to sędzia.? Dobry czy byle jaki ?? :roll: Jakubowski jest bardzo szanowanym polskim sędzią. Cechuje się duża kulturą osobista. Czy jest dobry? Cóż, ma uprawnienia na wszystkie grupy [jako jeden z 2 sędziów w PL]. Nie można powiedzieć że będzie expertem od TT.
Pearl Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Do Wrocławia ja też sie wybieram z mała do szczeniaków. Dhunga, proponuje zacząć ćwiczyć zeby nie wejść z zupełnie nieobytym psem na ring. Rada jaką moge dac to łączenie lekcji z zabawa i ma sie psa w garści,a raczej jego uwage:) Sama praktykuje uczenie od małego i w sumie Pearl by juz teraz mogła spokojnie wyjść na ocene, ale cóż musi czekać na swój czas:) Pozdrawiam
Dhunga Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Poradźcie mi co ja mam z nią robić? To znaczy jak mam ją przygotować do pokazów? Ona jest spokojna tylko gdy rano śpi, bo my pierwsi wstajemy i małego potworka trzeba budzić. Czy to, że ma gęsty włos to oznacza dużo pracy z nim? Ja również nie znalazłam żadnego kołtuna. Natomiast udało mi się wykryć dojrzałego kleszcza (przed spryskaniem frontline) - dojrzałego = dużego, bo wcześniej on był nie do znalezienia. No i coś z tym oczkiem, oglądam je, myję wodą, ale cały czas to samo. coś z niego leci.
Genia Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Dhunga-musi w tym oczku coś siedzieć -jakieś ciało obce i drażnić je. Spróbuj zakraplac jej sulfacetamidum 10%-krople do oczu kUPISZ W APTECE BEZ RECEPTY.
Wind Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Ki-wi, U mojej sucz bylo podobnie. Podczas zmiany zebow jeden kiel sie ulamal, a to co zostalo wcale sie nie ruszalo :( Zwlekalam z tym prawie dwa tygodnie, az w koncu pojechalam z mala na zabieg do weta. Okazalo sie, ze to byl ostatni moment. Ulamany kiel obumiera i zaczyna sie proces wchalaniania jego korzenia. Tak, ze wet usunal tylko czesc korzenia, ale to co musialo zostac, na szczescie nie wplynelo na stalego kla. Dlatego z mojego doswiadczenia wynika, ze lepiej isc z tym do lecznicy :-)
Recommended Posts