lunadino Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 W Polsce z tego co mi wiadomo znawców -sędziów TT jest 2 lub3 a reszta GENIA KTÓRZY TO SĘDZIOWIE ? Pytam tak z ciekawości ?
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 To P.Elzbieta Junikiewicz i Krystyna Opara. Moze wystawiając teraz Mikiego uda mi się poznać innych dobrych sedziów w co wątpię. :lol: :lol:
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 A no właśnie co z tym Rzeszowem!! Tam ponoć był wystawiany nasz konkurent z Zakopanego. Kto wygrał-kto przegrał a kto sedziował? :evil:
lunadino Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 wymazuje to co napisałam o Rzeszowie-coś mi się pomieszały wystawy - jeszcze raz Maja :modla: wybacz - I GRATULUJE!!!
rodzice Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Genia napisał(a):To P.Elzbieta Junikiewicz i Krystyna Opara. Moze wystawiając teraz Mikiego uda mi się poznać innych dobrych sedziów w co wątpię. :lol: :lol: Juhu !!!! U tych sędzin Akira dostała najwyższe noty . Ale się cieszę !
rodzice Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Ocena p. Junikiewicz - Suka kwadratowa , zwarta .Głowa urodziwa proporcjonalna i szlachetna . Sierść jeszcze dziecinna . Akira była w klasie młodzieży . Ocena p. Opary - Mocna suka w dobrym typie , prawidlowy zgryz , mocny pigment , poprawna górna linia , prawidlowe kątowanie oraz akcja kończyn . Szata doskonała w gatunku jeszcze w rozwoju .
rodzice Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 A co wiecie na temat Bożeny Ovesny z Czech ? Ocenila Akirę tak - Wysoka suka ( w górnej granicy mieszcząca się )typowa glowa, prawidłowy zgryz , bardzo dobry pigment ,prosty grzbiet , ogon dobrze osadzony i niesiony . Bardzo dobra w ruchu . . Równolegle nogi . I co to znaczy Geniu z tymi nogami ? To dobrze czy żle ? Czy chodzi o jej ustawienie ?
Aera Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Oki :) no to zobaczymy sie na wystawie :D Tytus bedzie sie bawil z Waszymi psiakami, bo odkad go spuszczam czesto to zyje z psami w zgodzie :D
Maya_Alex Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 lunadino napisał(a):o ile sie nie myle wygrał Bentley a sedziowała Elżbieta Junikiewicz Lunadino, pytałas mnie o to w Bydgoszczy :D Sędziowała Pani Krystyna Opara. Bantye był 2/2
Genia Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Aniu to znaczy,że Alex dostał Zwycięstwo Młodzieży ? Ula -równoległe nogi to prawidłowe ustawienie kończyn. Opisy Akiry sa extra.Jeszcze brakuje jej po maluchach dobrej siersci. :D :D :D :D
Maya_Alex Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Genia napisał(a):Aniu to znaczy,że Alex dostał Zwycięstwo Młodzieży ? Tak :D
Genia Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Bożena Ovesna to wysokiej klasy sedzia międzynarodowy-w tym roku też sedziuje w Polsce TT -tylko nie pamiętam na której wystawie. Akira z miotu była najsilniejsza i największa. Wiedziałam,że urodzi 8 szczeniąt-ale dała 9 .To bardzo duzo. przeciętnie rodzi sie 5,6 ale są też przypadki u malutkich suczek -2 lub 1 szczenię.
Genia Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 To rzeczywiście Alex ma coś czego nie ma ten młody czech z Zakopanego. To w Katowicach będzie wesoło !!! :lol: :P :o :(
bognik Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Hejka !!! Dostałam e-maila, w którym ktoś dopytuje się o reproduktora dla swojej suni teriera tybetańskiego. Podałam mu link do dogomanii. Oto jego e-mail: arkonafilm@neostrada.pl lub telefon: 505-142-366. Podałam mu parę informacji. :wink:
lunadino Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 MAJA WYBACZ ,ŻE NAMIESZAŁAM, COŚ MI SIĘ UBZDURAŁO :modla:
Genia Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 Lunadino nie martw się-jestes początkujacym wystawcą-zaliczysz parę wystaw i będziesz korba -nikt Cię nie zagnie. :baby:
Maya_Alex Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 lunadino napisał(a):MAJA WYBACZ ,ŻE NAMIESZAŁAM, COŚ MI SIĘ UBZDURAŁO :modla: Nie ma o czym mówić :beerchug:
Aera Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 lunadino ja w ogole jestem lysa jezeli chodzi o wystawy :P
Genia Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Takie mrozy-zbliża się wystawa a mi go szkoda teraz kąpać. Potrafi prawie cały dzień biegać i tarzać się w sniegu. A po kąpieli ze 2 dni musiałby tylko wychodzić na siusiu. I nie wiadomo czy nie dostałby katarku.! A Wy kapiecie swoje maluchy w taki mróz?? :errrr:
rodzice Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Ja kąpię Akirę pomimo mrozu - zawsze wieczorem , suszę suszarką i zostawiam pod ręcznikiem - ona grzecznie lezy nawet kilka godzin . Rano normalnie wychodzi na dwór i nigdy nie miała nawet kataru .
Ki-wi Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Chyba mnie dzisiaj cos trafi :evil: .Caly dzien moj Dandy kaka w dpmu .Wychodze z nim da dor laze ponad pol godziny a on tylko wejdzie do domu zaczyna robic.Wczesniej juz ladnie zalatwial sie na dworze a dzisiaj mu juz kompletnie odbilo-juz 4 razy a na dworze byl juz dzisiaj 6 razy :evil: :evil: :evil:
Aera Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Heheh.. cierpliwosci dziewczyno :D Tytanek nauczyl sie robic tylko na dworze po ok.2 miechach (o ile pamietam- to bylo niecale 6 lat temu :P ) Pozdrow swoje psie ode mnie i Tytana :D
bognik Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 Dzisiaj Lhara była na spacerku (a jest straszne błoto i na dodatek ZIMNO). Była cała brudna.Musiałam ją wykąpać, mimo mrozu. Nic jej nie jest. Teraz sobie śpi :wink:
Recommended Posts