rodzice Posted March 6, 2005 Posted March 6, 2005 Z czesaniem nie mamy żadnych problemów pod warunkiem że pieski są wybiegane i zmęczone
Genia Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Jak ja Wam zazdroszczę tych wyjazdów zimowych!! Zdjęcia są super !! Tylko jestem ciekawa jak wysoki jest Bentye.? Bo trochę przerósł mamusię !!
bognik Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 [quote name='rodzice']Zamieszkaliśmy w Karpaczu górnym zaraz przy wyciągu narciarskim :Pod Wangiem: na ulicy Szkolnej u p. Krystiana , który jest prezesem fundacji zajmującej się adopcją psów ze schronisk , szkoleniem wolontariuszy , zajmuje się psami z problemami , po przejściach i pomaga ich włascicielom . Kwatery są bez łazienek ale z umywalkami (prysznicy na korytarzu jest kilka) duża , wyposażona kuchnia , bilard , duża świetlica (można imprezować). Cena 25 zł. od osoby .Pan Krystian prowadzi szkolenia w zakresie P.T. Można przyjechać z kilkoma psami . Tereny wokół piękne a sama fundacja posiada ładny kawałek gruntu , który niestety teraz był zupełnie zasypany . Dla narciarzy super gratka - przypinasz narty na podwórku i zjeżdżasz do wyciągu . Tel .075-76-19-423 603-676-929 . SUPER !!!!! My mamy zaprzyjaźniony pensjonat w Poroninie, gdzie właściecielka nie ma nic przeciwko psom, ale muszą być nauczone czystości. Sama ma pudla. Jest bardzo fajna. Jeździmy tam od 5 lat. Mam nadzieję że teraz z Lharą latem pojadę www.moj-lhasak.blog.onet.pl
Aera Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 A kto z Was wybiera sie na wystawe do Lodzi? :D Wlasnie zastanawiam sie czy nie wystawic Tytana ;) Nauczylam go pozycji wystawowej ;) POwiedzcie mi tylko ile kolek trzeba przebiec :D i czy idziecie, wole miec towarzycho jako nowicjuszka hehe :wink: pierwsza wystawa w zyciu Nauczylam Tytana lagodnosci wobec innych psow wiec nie bedzie problemu :D
rodzice Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 o ilosci kółek decyduje sędzia - ja w Poznaniu z posokowcem zrobiłam 10 okrążen dużego ringu ( z astmą ) - myślałam ze pluca wypluję . Ale to było tylko raz , przewaznie 2 do 3 kólek w lekkim truchcie bo wtedy pies najpiękniej się prezentuje ( jest lekko wyciągnięty) . Ja wycofałam Akirę z Warszawy (chociaż nie miałyśmy konkurencji) więc i do Łodzi nie pojadę . Niestety jeszcze włos nie ten . Czekam na códowny specyfik po którym włos lśni jak p.. j... Ponoć działa szybko . Jak zobacze poprawę pomyślę o wystawach .
lunadino Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Tylko jestem ciekawa jak wysoki jest Bentye.? Bo trochę przerósł mamusię !! Bentye przerósł mame ale nie ma problemu ze wzrostem jest ponoć super zbudowany -taki akurat na długość ,na wzrost tak pisała mi Alena z Masiniala , widziała go też Ania od Aleksa spotkali sie na ringu w Rzeszowie moze ona coś napisze o maluchu . Ja uważam ,że ten piesek zdrowo namiesza na ringu :lol: Genia a jak wysoki jest Miki? Area my jedziemy do Łodzi :P - :lol:
Genia Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 W Rzeszowie -jakie były oceny TT i kto sędziował? Bo w sumie ważny jest bardzo sedzia, oczywiście znawca rasy. Miki ma 40,8 cm. Wazy 10 kg. :D
Ki-wi Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Tak sie zastanawiam...moj Dandy wazy juz 6 kilo a ma dopiero 3 i pol miesiaca :o ..czy to jest ok czy moze za duzo???
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Wszystko jest w porządku.Samce mogą wazyc do 12 kg. Po Mikim nie widać,że jest tak cięzki.Jest tak umięśniony-nie ma grama tłuszczu-jak go kąpię to przypomina mi charta. Ja też będę w Łodzi. Także Aera zobaczę Twojego maluszka.
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Bo to jest dziewczynka-zawsze są mniejsze i drobniejsze. :D
Aera Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Tytan ma 48cm w klebie i wazy 12.8kg :o (ladnie stoi? 8) )
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Bardzo ładnie.Można mu bardziej zwiększyć objętosć wlosa na nogach. A obciązyć na grrzbiecie. :D Tak mi się wydaję -za słabo go widac.
Ki-wi Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 No to sie ciesze,ze jest wszystko w normie :ylsuper: Tytan wyglada bardzo fajnie, jest sliczny,ale rada Geni chyba trafna. Genia a w jakim wieku jest MIKI? I tak w ogole ....troche wstyd ale ja nie wiem jak sie mierzy psa :oops: co to dokladnie znaczy :niewiem: w klebie?
Aera Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 klab- Najwyzszy punkt w miejscu zwienczenia lopatek, u nasady szyi. :) postaram sie cos zrobic z jego futerkiem ;)
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Miki wczoraj skończył 12 mies. Do dokładnego mierzenia psa w kłębie są odpowiednie miarki i sama nie zrobisz tego tak dokładnie. Powiększyłam zdjęcie i jedyniie popracowała bym nad nogami i przylizała portki na pupie. :D :D :D
Aera Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 tyleczek przez to futro ma wielgachny :P a lapke bardziej do tylu? ;) wiecie- nowicjuszka :P
bognik Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Tytan jest piękny !!!!!!! Lhara będzie 2 razy mniejsza myślę jak podorśnie :P W nowym ,,Mój Pies" (marcowy numer) na stornie 8 jest psia anatomia. Kłąb jest zaznaczony :wink:
Aera Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Myslicie, ze sedzia nie przyczepi sie do jego wzrostu? A wlasnie- TT moga wazyc do 13kg :P czyli wychodzi na to, ze Tytanek jest szczuply, bo za duzy, a waga odpowiednia ;]
Genia Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Nie chodzi tu o łapkę do tyłu tylko o zwiększenie optyczne -więcej gęstego futerka na łapkach. Typow TT jest bardzo dużo i llinii też. Nie ma co się przejmować wzrostem tak bardzo. To zależy od sędziego-na co najbardziej kładzie nacisk. W Polsce z tego co mi wiadomo znawców -sędziów TT jest 2 lub3 a reszta to nie zna sie wcale. Także nie zdziw się bardzo jak opisy tego samego psa bedą rózne :o :o :o :roll:
lunadino Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 samemu jest bardzo ciężko zmierzyć psa - ja próbowałam mierzyć psy miarką krawiecką , linijką . przy ścianie.... i zawsze głupoty mi wychodziły :( Maja mi mówiła ,że na wystawie w Rzeszowie sędzia sam mierzył TT na ringu
Recommended Posts