Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magda_boston napisał(a):
Jak dam rade to was odnajde ;)

Oby ;).

gochadrozdek napisał(a):
My będziemy na ringu suczek - 27 :p

Panienka to BRITA Czar Podkowy (po naszemu Aria). Z pewnością będzie jedyną czarną onką :cool3:

Za czarna ONeczka też bedziemy sie rozgladać ;)

suche napisał(a):
Ja będą z moją suczą. Będzie to nasz totalny debiut- w młodzieży :) Bardzo jestem ciekawa jak się sędzina odniesie do nie kopiowanego, połówkowego ogonka mojej suczki. Z tego co wiem pierwszy raz będzie wystawiany pies tej rasy ze szczątkowym nie docinanym ogonem tej długości :) (jest jeszcze jeden pies, ale on ma 3/4 ogona, bez bliższego przyjrzenia się wygląda jak cały )

O. A co to za rasa?

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karilka napisał(a):

O. A co to za rasa?

Owczarek australijski :) Generalnie to raczej przegramy ze wszystkimi :eviltong:. Suka ma w rodowodzie sporo workingów i nie liczyłam nigdy na sukcesy wystawowe. :diabloti: Jadę bardziej z ciekawości, żeby zobaczyć jak to jest ( to mój pierwszy rasowy pies) i na pocieszenie, bo kontuzja uniemożliwiła mi start w zawodach frisbee które są w tym samym terminie w Chorzowie. :roll:

Posted

Agniecha93 napisał(a):
Jeżeli chodzi o owczarki australijskie to wolę workingi, także trzymamy kciuki :)

Ja też :evil_lol: Dziękujemy :) Ona czystym workingiem nie jest. W naszej rasie nazywa się to vers czyli coś pomiędzy workingiem a showem. I ona taka jest, nie aż tak smukła jak workingi, ma najmocniejszą kość z miotu ( ba widziałam showy z drobniejszą :diabloti:) i w ogóle liczyłam na o wiele drobniejszego psa po tym jaki ma rodowód. Niemniej od showa trochę się różni, miedzy innymi nie ciętym ogonem, krótkim włosem, nieklejonymi uszkami itp. ale zbudowana jest nieźle :)

Posted

magda_boston napisał(a):
gochadrozdek,
A w jakiej klasie Arie wystawiasz dokladnie ?

gochadrozdek napisał(a):
My będziemy z naszą młodą onką (czarny użyteczek). Nasza pierwsza wystawa w klasie szczeniąt (7 miejsce napewno zdobędziemy .... bo w stawce 7 suk buhaha)

Nic od tamtej wypowiedzi się nie zmieniło :)

Posted

suche napisał(a):
Ja też :evil_lol: Dziękujemy :) Ona czystym workingiem nie jest. W naszej rasie nazywa się to vers czyli coś pomiędzy workingiem a showem. I ona taka jest, nie aż tak smukła jak workingi, ma najmocniejszą kość z miotu ( ba widziałam showy z drobniejszą :diabloti:) i w ogóle liczyłam na o wiele drobniejszego psa po tym jaki ma rodowód. Niemniej od showa trochę się różni, miedzy innymi nie ciętym ogonem, krótkim włosem, nieklejonymi uszkami itp. ale zbudowana jest nieźle :)

Po opisie wnioskuję, że masz dokładnie takiego aussie jak mi się podobają :P

Posted

Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi podpowiedzieć jak przetransportować się z dworca PKP ŁÓDŹ KALISKA w okolice wystawy? Jakiś tramwaj?? A może z innego dworca byłoby o wiele bliżej?

Posted

suche napisał(a):

Ciety ogon i klejone uszy nie robia psa showem ;-)
A suczysko, fakt, ladne i trzymam kciuki

Posted

sylrwia napisał(a):
Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi podpowiedzieć jak przetransportować się z dworca PKP ŁÓDŹ KALISKA w okolice wystawy? Jakiś tramwaj?? A może z innego dworca byłoby o wiele bliżej?

tez bym chciala wiedziec i co chwila zerkam w temat, ale nikt mi nie odpowiada :(

Posted

sylrwia napisał(a):

AUTOBUS 99 prosto z dworca na stadion startu :)

http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp można tu sprawdzić rozkład jazdy 99, pamiętaj tylko, że trzeba patrzeć na sobotę lub niedzielę (nie wiem, w jaki dzień będziesz). odnajdujesz autobus 99, klikasz, potem znajdujesz w rozkładzie przystanek włókniarzy-dworzec łódź kaliska / klikasz /
Czas przejazdu będzie ok. 30min, to tak musisz być na dworcu, żeby zdążyć na przyjmowanie psów na wystanie, a niestety autobus jeździ dość rzadko. warto miec zapas czasowy. powodzenia :)

Posted

Agasia napisał(a):
tez bym chciala wiedziec i co chwila zerkam w temat, ale nikt mi nie odpowiada :(

Agasia o której będziesz? Ja jak dobrze zerknełam ok 6 rano :(

gochadrozdek napisał(a):
AUTOBUS 99 prosto z dworca na stadion startu :)

http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp można tu sprawdzić rozkład jazdy 99, pamiętaj tylko, że trzeba patrzeć na sobotę lub niedzielę (nie wiem, w jaki dzień będziesz). odnajdujesz autobus 99, klikasz, potem znajdujesz w rozkładzie przystanek włókniarzy-dworzec łódź kaliska / klikasz /
Czas przejazdu będzie ok. 30min, to tak musisz być na dworcu, żeby zdążyć na przyjmowanie psów na wystanie, a niestety autobus jeździ dość rzadko. warto miec zapas czasowy. powodzenia :)

Wielkie dzięki :)

Posted

Agasia napisał(a):
ale ja to bym chciala z fabrycznej, bo na kaliski mam beznadziejne polaczenia.

z fabrycznego też prosto. dochodzisz do narutowicza, skręcasz w lewo żeby dojść do al. kościuszki. po drugiej stronie narutowicza jest ulica zielona. róg zachodniej i zielonej jesst przystanek 99 i do niego wsiadasz i dojezdzasz na stadion. pamietaj zeby jechac w kierunku 11-go listopada. :) A jeśli coś to "koniec języka za przewodnika" :)

Posted

Ja też w sobotę idę - obowiązkowo. Mam nadzieję, spotkać jak co roku fundacje Ama Camen (dogoterapia) z tymi ich ślicznymi labradorami. One są na prawdę wspaniałe. Widzę, że z Łodzi jest sporo osób. Pozdrawiam wszystkich Łodzian!

Posted

Czy to prawda,że wiadukt Emilia jest remontowany? jak można dojechać z autostrady na teren wystawy w takim razie? będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi ;)