deptusie Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 grindzio-moze teraz się uda- wstawić zmniejszone zdjęcie Quote
deptusie Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 to już ostatni raz-jak nie wyjdzie to poddaję się. Quote
smoczepole Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Podziwiam cie siostrzyczko, jestem pod wrażeniem i chylę czoła za konsekwencję, z jaką obicnałaś pupcię naszego Gringolinga. Zapewniam wszem i wobec, że piesek posiada całkiem ponętne pośladki, nie jest pod tym względem ułomny. A poza tym - jesteś WIELKA! Umiesz wstawiać zdjęcia! Hura! Quote
deptusie Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 To dzięki Marcie -nauczyłam się wstawiać zdjęcia na forum ale z pomniejszaniem ich do "kurki wodnej" to już chyba sobie nie poradzę. Quote
filonek_bezogonek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 podpowiadam: zanim wstawimy zdjęcie przez program www.imageshack.us mozna w bardzo latwy sposob zmniejszyc jego wiekszosc w programach graficznych typu photoshop , paintshop pro. Ale najlatwiej za pomoca darmowego programu ( bo te powyzej sa jak wiadomo z licencja etc) mozna to zrobic w programie EASYTHUMBNAILS. Istalacja tego programu jest prosta - wystarczy go sciagnac chociazmy ze strony http://www.dobreprogramy.pl/Easy-Thumbnails,Program,Windows,12169.html albo http://www.fookes.com/ezthumbs/ Po zainstalowaniu - korzystanie z tego programu jest proste jak obsługa przysłowiowego cepa. 1 . wybieramy zdjęcie które chcemy pomniejszyć 2. wskazujemy ( na dole ) ścieżkę ( miejsce) gdzie to pomniejszone zdjęcie ma zostać zapisane 3. przechodzimy w druga zakładkę i wskazujemy rozmiar np. 600 x 600 i klikamy MAKE - i zdjęcie samo się zmniejsza i zapisuje z przedrostkiem "tn". a potem juz to pomniejszone zdjęcie można wstawiać na forum :) Quote
deptusie Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dzięki Marto-jezeli proste jak budowa cepa -to cóż mi pozostaje-leeeeecę -o efektach moi mili nie omieszkam WAS poinformować. Quote
Neutralka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Prawdę powiedziawszy tego zdjęcia wcale nie trzeba było zmniejszać - śliczny psiak świetnie się prezentuje w tej wielkości. Nie wiem dlaczego Mariolka "czepia się" pośladków - są dobrze przystrzyżone. A mały chyba już pozostanie w kolorze wilczego..,chociaż te lekko beżowe skronie i sierść pod okiem mogą o czymś świadczyć. Nie widać jaki kolor jest za uszami. WIolu, brawo, że nauczyłaś się wstawiać zdjęcia na Forum. Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 CHOLIPCIA TERAZ TO MALENKIE WYSZŁY-HIHI HI . WIDZISZ JANECZKO-TAK DO KONCA to jeszcze męczę się nad wstawianiem zdjęć na FORUM. Myslę,że jakos to będzie-he he he. JA TEŻ OBSERWUJĘ TE JEGO BEZOWE OKULARKI I SKRONIE-za uszkami jest jasno srebrny-także jestem dobrej mysli. Jeżeli macie ochotę to poszperam troszeczkę w swoich archiwach-wiele rzeczy mam na kasetach analogowych video-ale trochę materiałów gdzieś w kompie. Chcialabym choc w malym stopniu przybliżyć temat wybarwiania się umaszczeń wolf-sable,grey-wolf(z niemieckiego -graugewolkt) creme-sable od wieku szczenięcego po wiek dorosły.Mam zamiar również ukazać Wam KOCHANI róznicę między umaszczeniem wolf-sable(wilczasto-sobolowe) ,a grey-wolf(graugewolkt-szaro-wilczaste) i może dodajmy jeszcze do tego "kotła' umaszczenie creme-sable. Często te 3 rozne umaszczenia u pomka w wieku dorosłym wybarwiają się po czasie z bardzo podobnych umaszczeniem do siebie maluszków w wieku szczeniecym. Pierwsze zdjęcie ,ktore umieszczę to 1 miot szpickow w umaszczeniu wolf-sable urodzonych w Niemczech w hodowli PALATINA AURORA. TO LECIM ....... Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Przedstawiam zdjecia autorstwa pozostajacej z nami w kontakcie Steffi Wetengel z Niemiec wlaścicielki hodowli Piccobello`s- na zdjęciu suczka PICCOBELLO`S Flamenca Exotica - jako dorosła, w nastepnych postach przedstawię jak się wybarwiala Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Piccobello`s FLAMENCA EXOTICA -w wieku mlodzienczym Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Piccobello`s FLAMENCA EXOTICA w wieku szczeniecym Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Piccobello`s FLAMENCA EXOTICA-jako maleńki szczeniorek Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A to zdjecie maluszka w umaszczeniu grey-wolf(szaro wilczastym) od zaprzyjaznionej z Deptusiami Marinoczki z Rosji-maluszek z jej hodowli. W wyzej umieszczonych moich postach byla suczka od Steffi w umaszczeniu wolf-sable(wilczasto-sobolowym) podobne,a jednak rózne. Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 a tu juz starszy wiekiem pomeczek w umaszczeniu grey-wolf nie wolf-sable-proszę zwróćcie uwagę-jak ten zblizony jest umaszczeniem do szpica wilczego-w typie keeshunda. Quote
deptusie Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Uwielbiam te umaszczenia i moge zawsze o nich pisać,mowić i nie przestawać mysleć. Na dzisiaj DROGIE MOJE to wszystko-nie omieszkam powroćić do wątku umaszczeń. Quote
Neutralka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Ciekawy jest zestaw zdjęć wybarwiania się Flamenco-Exotico, chociaż osobiście wolałabym aby łapki były przy tym umaszczeniu srebrne a nie beżowe. Jeśli masz materiały na temat wybarwiania sie umaszczeń wolf-sable i grey-wolf, to oczywiście, że zamieść , bo to ciekawe. Jak dotąd rzadko pokazywały się pomeraniany o takim umaszczeniu na naszych ringach i bardzo ciekawa jestem, jaki będzie końcowy efekt kolorystyczny u Gringusia. Najwyraźniej wychodzi na to, że to Wy miałyście rację przy przewidywaniu jego umaszczenia, a nie ja (i to ja muszę odszczekać pod stołem, a nie Wy SIOSTRZYCZKI!!! ) Quote
deptusie Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Janeczko -nie tak szybko z tym szczekaniem-wszystko się jeszcze może zmienić-najwyżej dotrzymamy Ci KOCHANA towarzystwa i razem sobie poszczekamy-w grupie zawsze rażniej-ha ha ha Quote
deptusie Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 To lecim dalej dwa zdjęcia tego samego pieska Ch. PONSIDE WINGS of an Angel -wolf-sable Quote
deptusie Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 a tu grey -wolf z czarną maseczką na 2 nstp zdjęciach Quote
Recommended Posts