Jump to content
Dogomania

MIELEC-Baron mix border po 7 latach opuscil schronisko i jest szczesliwy

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ania14p']To pdskoczymy wieczorkiem:multi:.
A co z tą fundacją, są jakieś szanse?
Na razie nikt nie chce Barona.
Fundacja woli suczki i niezbyt duze psy. Z duzych staruszkow zalapal sie 12 letni mix sznaucera :cool3: z mniejszych Zębatka i Stiffler :p

Posted

przynajmniej te trzy złapały swoją szansę

Aniu, zeby tylko 3, zeby tylko :razz: Znacznie wiecej, ale te psiaki sa najstarsze, inne tez beda niedlugo szczesliwe. Zajrzyj na nasz mielecki watek ogolny, zajrzyj koniecznie :p

Posted

ania14p napisał(a):
Zajrzałam i stwierdzam, że jesteście wspaniali :lol:, ale Barona i tak mi żal :-(!

Aniu, w schronisku jest sporo psów, których adopcja to ciężki orzech do zgryzienia. Są to min. Baron, śmiertelnie przerażony od lat Lori, niepewny w zamiarach Ambo i wiele innych. Nam trochę brakuje pomysłów, jak zmienic ich życie. Bez pracy z tymi psami, szanse na znalezienie im domów są ...żadne. A pracowac z nimi nie ma kto, nie ma jak. Wiadomo, jak to w schronisku. Przeraża nas ta wegetacja niektórych psów, ale w niektórych przypadkach możemy liczyc chyba jedynie na cud :-(.

Posted

Nie musisz mi tłumaczyć, znam schroniska, znam takie trudne psy i wiem, że to bardzo trudna sprawa, dlatego cieszę się, że są tacy ludzie, którzy robią wszystko co w ich mocy aby pomagać, czasami zwykłe pogaworzenie do takiego psiaka za kratami daje mu odrobinę radości i to też się liczy!
Jakaś taka bardziej refleksyjna się dzisiaj zrobiłam :oops:, może mi przejdzie ;).

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Kurcze, napisalam post o Baronie po naszym pobycie w schronisku z Halcia i go nie widze :-o Szkoda, tyle sie opisalam.

Baronek to nie jest zly pies, to pies wystraszony, ale naprawde moglby wyjsc na prosta. Potrzebowalby cierpliwego domu. Halcia go probowala oswoic i gdybysmy mialy wiecej czasu, to dalaby rade. Baronek bal sie aparatu, to na pewno. Gdyby byli wolontariusze na miejscu i jakis wybieg, to Baron dawno bylby juz zsocjalizowany. Zobaczcie sami, zdjec nie zmniejszam, zeby bylo dobrze widac miny Baronka.

Posted

Prawdę powiedziawszy, właśnie się nieco dziwiłam, że nic nie napisałaś na wątku Barona, bo tyle mi przecież o nim mówiłaś :razz:.

Co tu zrobic, by Barona obłaskawic?