Ulka18 Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Border mieszaniec z boksu 124 -pies i sunia wiek: ok.8 lat, mieszaniec przypominający setera i border collie Dwa mieszańce border collie i setera i może jeszcze wyżla w przypadku suni. Jeden bardziej śmiały i odważny, ruchliwy to pies, lat około 8-9, nie odważył się wyjść z budy do zdjęć. Drugi bardzo cichutki to sunia około 11-12 letnia. Psy wymagają odpowiedzialnego opiekuna, niewybiegane, zamknięte w boksie mają dużo energii, szczególnie młodszy pies. Sunia pięknie chodzi na smyczy, jest bardzo grzeczna. Psiaki przebywają w boksie 124 od co najmniej 4 lat. Szukamy dla nich wirtualnych opiekunów lub prawdziwych domów. SUNIA ODESZLA ZA TM ['] Mlodszy pies Starsza sunia, bardzo, bardzo spokojna NIE DOCZEKALA SIE DOMU, ODESZLA W SAMOTNOSCI. Bannerki : ogłoszenia : terra alegratka kupsprzedaj ewatr allegro BARON - mieszaniec border collie i setera adopcje.org SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU E-mail: mielec@bezdomne.com HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 ul. Targowa 11, 39-300 Mielec Quote
YBOT Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 o biedunie sliczne! taka "modna" rasa i nikt ich nie chce? :( a to takie wrazliwe psy!!! Quote
Ulka18 Posted January 28, 2006 Author Posted January 28, 2006 Sunia jest przekochana, spokojna i grzeczna. Pies mlodszy widac, ze sie przerazliwie meczy w ciasnym boksie...:-( Quote
YBOT Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Boze...jak tu pomoc tym bidulkom???? napisze do Cioci Ewy z Never Never Landu...Ona tak pomaga naszej ostrowskiej Bordusi... Quote
Ulka18 Posted January 28, 2006 Author Posted January 28, 2006 Dziekuje za kazda forme pomocy. Kierownik sprawdzil w ksiegach, podczas ustalania wieku psa i suni i okazalo sie, ze zostaly przyjete jeszcze za rzadow poprzednika, czyli sa w schronisku od ponad 4 lat !!!!! Quote
YBOT Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 moze na Bordusie nie wydamy wszystkiego......!!!!! oby sie zrzutka fanow BC udala!!!!! Quote
Katcherine Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Ula...jak mozna zaadoptowac wirtualnie czworke? i ile to by kosztowalo rocznie? ja ich po prostu przebolec nie moge....powinny tupac sobie z wlasnymi wlascicielami na spacerki...niekoniecznie wyczynowe...ale za to dluuugie. tak zeby podziwiac swiat. jak mieleckie wyzelki!!!!!!!! Quote
Ulka18 Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 Katcherine, ogladalysmy z moja corka Ulka zdjecia i prawdopodobienstow jest duze, ze ten psiak ze 162 to obecnie przebywajaca w innym boksie Jagoda. W schronisku jest taki pasjonat przekladania psow, o czym my wolontariusze nie jestemy informowani. Jesli to sie potwierdzi do adopcji zostana 3 psy : jeden starszy ze 162 (moze teraz juz z innego boksu) oraz sunia i pies ze 124. Mysle, ze miesiecznie wystarczyloby wplacac 50 zl na psa. Minimalna stawka 20 zl na psa. Quote
Katcherine Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 HMMMMMM- ok to ja podyskutuje troszke z moja rodzina...50 zl miesiecznie na jednego biedulka....a jak stan ich budek? :crazyeye: no prosze? poczatek cudow? z 4- juz tylko by 3 sie okazaly?:evil_lol: sprawdzcie prosze :loveu: . Quote
Katcherine Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 :cool3: czy ktos nie szuka przyjaciela w srednim wieku z calym psim sercem do ofiarowania?:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ulka18 Posted February 1, 2006 Author Posted February 1, 2006 Szukamy opiekunow dla psiakow. Wirtualni tez sa niezwykle potrzebni, zeby poprawic ich los . Quote
Katcherine Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Ulu ja caly czas czekam na informacje sa 3 czy 4...:lol: Quote
Ulka18 Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 A ja tych informacji nadal nie mam. Mam nadzieje, ze Kasia juz wrocila, to przypilnuje na miejscu liczenie borderkow. Prawdopodobnie sa 3. Ten 4-ty to byla Jagodka. Szukamy wirtualnych opiekunow dla borderkow. Szczegolnie dla starszej suczki. Quote
bonika Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 PLIZZZ znajdźmy domki dla tych PIĘKNYCH psów - sunia trochę starsza, ale wystarczy na nią spojrzeć - wygląda na BARDZO kochaną Misię :iloveyou: Quote
Ulka18 Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 Czy ktos moze wystawic psiaki na allegro z adnotacja, ze szukamy dla nich wirtualnych opiekunow? Prosimy... Quote
Beata J. Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Mam konto i mogę wystawić te biedactwa. Jednak poproszę o gotowy zawierający jak najwięcej informacji i chwytający za serce tekst. Sądzę, że należy im też nadać imiona. Mozna też wstawić ogłoszenie na forum Border Collie Quote
plastelina Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 ja tez moge je wystawic tylko równiez jakis tekscik mousiałabym dostac Quote
bonika Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Zdjęcia - to jeszcze raz wklejam i tekst trochę przerobiony z opisu z GALERII. Może być ? Piękne psy - mieszańce Border Colli i Setera przebywają w schronisku w Mielcu. Sunia niezwykle łagodna i spokojna o przemiłej mordce. Może mieć ok. 12 lat. Pięknie chodzi na smyczy. Piesek - bardziej śmiały i odważny, bardzo ruchliwy - może będzie wymagał bardziej odpowiedzialnego opiekuna. Piesek pięknie się prezentuje, może mieć ok. 8 lat. Poszukiwani są stali właściciele, ale również wirtualni - pieski przebywają już długo w schronisku jakby trochę już niestety zapomniane a BARDZO szkoda bo to naprawdę PIĘKNE psy. KONTAKT : SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU ul. Targowa 11, 39-300 Mielec E-mail: mielec@bezdomne.com HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 SUNIA [SIZE=2] PIES [SIZE=2] I jeszcze jeden Bordi który został z boksu 162 - tu musi się wypowiedzieć Ulka18 - bo nie jestem pewna na 100% czy to ten piesek został i czy to pies czy suczka, ale oglądając zdjęcia to chyba ten pies właśnie został i niestety zdjęcia nie są najlepsze to jedyne wyraźne.Tak więc tego pieska chyba osobno wystawić bo też jest on innym mieszańcem od powyższych i może poczekać na zdjęcia? Tekst o tym piesku na razie taki krótki - może Ulka18 coś dopisze ? Śliczny mieszaniec Border Colli - lat 5, trochę nieufny - BARDZO potrzebuje kochającego domku - piesek przebywa w schronisku w Mielcu."KONTAKT : SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU ul. Targowa 11, 39-300 Mielec E-mail: mielec@bezdomne.com HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 Quote
Beata J. Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 W związku z tym że oprócz mnie jeszcze jedna osoba zaproponowała wystawienie tych biedaków na allegro mam pytanie czy już sprawa załatwiona czy mam się tym zająć? Quote
plastelina Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=93916937 to są pieski na allegro oprócz tego ostatniego,mogłam wkleic tylko 3 zdiecia bo mnie wywalało:/. Quote
plastelina Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Beata ja chora jestem i dlatego taka jakas nadgorliwa bo mi sie nudzi:| 3 psia zostaje dla Ciebie;) Quote
Beata J. Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Plastelinko, nadgorliwość w tym wypadku nieszkodliwa jest a wręcz wskazana. Co do trzeciej psinki to więcej informacji by się przydalo no i fotki oczywiście. Czy ktoś będzie w najbliższym czasie w schronisku ? Halo Ciocie? Quote
Recommended Posts