Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam.

3 tygodnie temu nabyłem krzyżówke jak w temacie, jak narazie szczeniak jest zdrowy, wesoły, zrównoważony, dość spokojny jak na szczenie, jak narazie bardziej podobny jest do rotka z budowy i koloru sierści, tylko długość sierści ma najwidoczniej po ON, no ale zobaczymy co wyrośnie :lol:

pisze tu z myślą zę może ktoś mial styczność, bądź ma z tego typu krzyżówkami, jak tak to zapraszam do opisania ich chodź troche, wszystkie info mile widziane,

pozdrawiam :fadein:

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj,

u mnie w parku spacerowal kiedys taki pies. Z wygladu byl bardziej podobny do rottweilera, ale byl wyzszy, mial dluzszy tulow, dluzszy pysk i dluzsze lapy. I nie byl podpalany na rudo, ale na jasno. Mial niesamowita siersc juz jako dorosly pies - bardzo miekka i delikatna w dotyku,tak jakby bez podszerstka. Niestety, rzucal sie na inne psy - przynajmniej tak wtwierdzila jego wlascicielka, wyprowadzajac go na smyczy i w kagancu, bez spuszczania.

Od dluzszego czasu jednak ich w parku nie widzialam - pewnie sie gdzies przeprowadzili.

pozdrawiam

Zeliika

Posted

Wejdz na strone:

http://acn.waw.pl/psiaki/

To strona zwierzat ze schroniska na Paluchu. Na stronie glownej jest zdjecie Tarzana - mixa ON i rottweilera.

W dziale Po Adopcji na 1 podstronie znajdziesz zdjecia Rikiego i Zulusa, ktore rowniez wygladaja na mixy ON i rottweilera.

A tak z ciekawosci - dlaczego zdecydowales sie na akurat na takiego szczeniaczka? Czy ktos celowo skrzyzowal jego rodzicow?

pozdrawiam

Zeliika

Posted

hmm. przejrzałem całą tą strone , ile tam fajnych psów, żebym wiedział wcześniej to napewno bym z tego schroniska wzioł jakiegoś psiaka, no ale teraz to juz za puźno, a i dodam ze mieszanki tych rot i ON są bardzo ładnymi psami :D

dzięki

Posted

Żeby wkleić fotke na forum muszisz ja najpierw mieć zamieszczoną gdzieś w necie. Wtedy klikasz na zdjęciu prawym przyciskiem myszy, wybierasz "Właściwości" i kopiujesz adres url tego zdjecia. Następnie na forum w okienku odpowiedzi dajesz adresfotki - wszystko to bez spacji. I gotowe.

Jeśli nie masz zdjęcia w inetrnecie, a tylko u siebie na kompie to wejdź na stronę www.lukrowi.pl i tam sie zarejestruj, po krótkim czasie będziesz mógł tam stworzyc swoją własną galerię i właśnie takie fotki z kompa wrzucać na stronkę.

Posted

Grzesiu jak widzisz .. zamiast zdjęcia jest czerwony krzyżyk.. jak wstawiałeś fotkę pewnie była.. ale servery typu interie wp onet .. tak mają.. ;) nie wiem dlaczego więc warto zdjęcie wrzucić na lukrusy .. tam odrazu psiarze zobaczą to Twoje cudo... i pokomentuję ... a Ty będziesz mógł tą fotkę tutaj śmiało wstawić.. i bez obaw nie zniknie... jeśli nie wiesz jak to zrobić to podeślij mi tą fotkę na anka145@op.pl

Posted

Faktycznie słodziak :D Wygląda jak długowłosy rottek :roll:

Moja koleżanka ma suczkę mieszaniec rottka i ONa. Jest strasznie żywiołowa, a jej opiekunowie nie zadbali zbytnio o jej wychowanie... Tzn twierdzą, że jest głupia :evil: Jej córka natomiast znalazła się w odpowiednich rękach i jest to niesamowicie mądra i przyjacielska suczka, taki ciamlak :wink:

A tak nawiasem mówiąc, w sobotę w Lublinie widziałam rottweilera z nieobciętym ogonem - był wspaniały!!!

Posted

Grzesiek,

Twoj psiak jest przeslodki :loveu:

Na moje oko na razie bardziej przypomina dlugowlosego ONa. Ciekawe, co z niego wyrosnie :o

zdradzisz nam, jak ma na imie?

pozdrawiam

Zeliika

Posted

Zeliika

będe wklejał foty sukcesywnie jak szczeniak rośnie, wiec jeżeli będziesz chciała to napewno zobaczysz;)

na imie ma może i śmiesznie, każdy mówi żebym zmienił, Ja mówie na niego zwyczajnie "Misiek" :)

Posted

Zeliika

napewno nie zmienie, trują mi tak juz ponad 3 tygodnie:)

a napewno wyrosnie z niego niezły misiaczek , chodź sierść napewno będzie miał krótsza niż teraz;) jak to szczeniak

Posted
A tak nawiasem mówiąc, w sobotę w Lublinie widziałam rottweilera z nieobciętym ogonem - był wspaniały!!!

Murka nie uwieżysz... :o w wakacje gdy wracałam do domku z basenu patrze.. przecieram oczka... JEzu !! Jaki piękny Rottwailer.. i ten ogonek cudo.. a moja Kumela .. Co ty .. on wcale ładny nie jest wygląda jak zwykły kundel z tym ogonem.. a ja jej ręką gębe zatkałam i mówie nie znasz sie to sieć cicho... Normalnie w Zabrzu Rottwailer z ogonem :o :o :o :o :o :o :o taka wiocha... ale rott z ogonem.. jezu .. ale ja o tym wspominałam hihihi ...

• 5 weeks later...