Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Celinke pewnie w środę, a druga sunię, nie wiem, nie wiem czy którakolwiek z tych wysłanych sie tej Pani spodoba? Poza tym podobno ta buda ( jakas wypasiona ) dopiero się buduje...

Zenuś i Jola ( to ta dzikuska druga ) to przypadki trudniejsze do oswajania i socjalizacji, poza tym Jola w cieczce biegała luzem, musi być teraz złapana i dostac zastrzyk, nie wiem ,może już są złapani, jutro tam będę to obczaję

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że wspólny tymczas byłby idealnym rozwiązaniem dla Zenka i Joli - jeśli on jest troszkę śmielszy, Jola dzika, a przy tym tacy zżyci ze sobą. Te psy zdecydowanie potrzebują socjalizacji zanim zaczniemy myśleć o adopcji. Propozycja Teresy jest w tej sytuacji idealna, niech tylko gady dadzą się złapać. A - czwartek mi wypada, bo jak się okazało mam jakiś wyjazd służbowy, ale poza tym jesteśmy do dyspozycji, kawę mamy, parówki są. Adam rozpacza, że nie zobaczy Celinki na własne oczy - jego typ, wiadomo.

Posted

No zobaczymy...może od razu na dwa nie są gotowi....tylko będziemy dawkować....
W sumie to lepiej aby to była przemyślana decyzja, poza tym nigdy niewiadomo jak Celinka sie będzie aklimatyzować i niech lepiej ma 100% uwagi na poczatku....

Posted

no to pięknie , co ja się tu oklęłam przed chwilą....zrezygnowałam juz wogóle z napisania tego postu, a tu proszę wylazło
dogo mi chwilami tak muli, że mam ochote kompa wywalic przez okna, nie wiem co sie dzieje, skoro zmieniali to myslałam , że będzie chociaż pod tym względem lepiej a tu koopa

Posted

Ano, ja też usuwałam, bo napisałam dwa razy, bo mi nie pokazało, że napisałam.
A wypasiona buda...Zamówiłam taką, jak "maleństwo" z nami zamieszkało. Stolarza tak nakręciłam, że dzwonił do mnie z każdym duperelem, pytać, czy tak może być i czy psu się spodoba. W końcu, za jakieś potworne pieniądze, nabyliśmy tą super budę - czerwone drewno, wnętrze wyłożone "boazerią" z gładziutkiej sklejki, w ścianach (podwójnych) podłodze i dachu izolacja ze styropianu. Czterech chłopa niosło tą budę - ciężka była jak zaraza i piękna jak archanioł. A Jego Wysokość dosłownie ani raz nie raczył tam wleźć...

Posted

majuska napisał(a):
I co ? macie ją jeszcze , może na bazarek?:evil_lol: Jego Wysokość miałby się budą splamić....:lol:

No tłumaczono mi, że ich wysokości nie raczą mieszkać w domach i lubią mieć budę. Buda poszła do psów, które potrafią ją docenić - dostali ją Inka i Lucyfer.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Próbujcie jednak z ta chata na CELINKĘ I Zenka . Jak się da to będzie fajnie dla obu , prędzej się przystosują czując się jak u dziadka, razem.

Może tę czarną dzikuseczkę nazwiemy CEKINKA.??

Tereso, mi się wydaje, że Celince samej będzie łatwiej, niż pozostałej dwójce. Celinka z całej trójki jest najbardziej ufna i zsocjalizowana. Wsparcie Zenka bardziej chyba będzie potrzebne drugiej suni - Joli/Cekince (fajny pomysł na imię).

Posted

Celinka dziś została zaszczepiona i jutro rano ruszamy w drogę....myślę, że nie przemycę tam Zenka, to się da wyczuć. Po prostu nie przygotowani na 2 psy od razu, są jeszcze nie do końca otrząśnięci po stracie poprzedniej suni, już bardzo się martwią, żeby Celinka nie chorowała, chcieliy aby żyła u nich długo i szczęśliwie...
Zenuś jest dużo odważniejszy, myślę , że jego socjalizacja będzie szybka, a jak się chłopa wykąpie, wyczesze to będzie piekniś z niego...
Cekinka będzie wymagać jednak trochę czasu, poza tym, niestety jest z urody bardzo pospolita, zanim komuś sie spodoba, to może trochę czasu minąć, ale chociaż malutka

Posted

No to mamy cekinkę . Super. Zenonowi zafundujemy salon piekności i będzie czekał na domek a te najpospolitsze psiaki też idą. Nie martwcie się zmasujemy akcje ogłoszeniową i będzie dobrze. Czekam.pamietajcie o lanie dla warszawy!!!!

Powodzenia majusko. Dobrego domku ccelinko!!

Posted

Trzymajcie kciuki, bo zaraz wyruszam do przytuliska po Celinke i jedziemy do Sanoka do domku, bieszczadnik z niej będzie :)
Kurczę, oczywiście śnieg musi sypać, a żeby bylo weselej to mi wysiadła jedna wycieraczka i dopiero jutro jestem umówiona na naprawę:evil_lol: na szczęście to ta po stronie pasażera.
Myślę , że niebawem będę..
Dzwoniła Justynka z Boguchwały, że "chłopy" złapały Zenusia i Cekinkę, więc pomalutku obmyslimy co dalej z nimi robimy. Na razie siedzą w boksie,przynajmniej troszkę cieplej im będzie, bo w budzie ze słomą mogą posiedzieć...

Posted

Jestem! Domek miód! Zaraz doklejam fotoreportażyk..

tak sobie paróweczka podróżowała;

starałam sie łapać najsłodsze minki, troszkę niunia była zestresowana i cały czas prawie miałam pół ręki w transporterku, żeby miziać, bo wtedy się uspokajała

Posted

W końcu dotarłyśmy do celu. Celinka będzie mieszkać w dużym domku z ładnym ogrodem, najpierw siusiu w ogródku, a potem zwiedzać domek pognała, ładnie sie przywitała z domownikami:

Chyba się polubiły z nowa pańcią, bo zaraz jak odjechałam to poszły razem gotować obiad, pomimo, że na wejściu Celinka opędzlowała kocie michy ( z chudym mięskiem ). W celinkowym domku mieszkają jeszcze na stałe 2 kociczki i jest kilka dochodzących kotków. Niespecjalnie były one zainteresowane przyjazdem Celinki, wręcz prosiły o otworzenie drzwi aby mogły opuścić pokój :)