Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, niestety Esska nie będzie mogła długo u mnie zostać:-(
Wyszłam dosłownie na 10min. a ona zupełnie zdemolowała mi mieszkanie:-(
Zaluzje, rolety wszystko w strzępach:-(
Rzenia szkoda, że nie zostałaś dłużej:roll:
Ona nigdy nie przebywała w mieszkaniu, jak wychodzę dostaje szału....
Nie mam możliwości aby większosć dnia spędzała w ogrodzie.
Jej trzeba było pomóc natychmiast ale myslałam, że szybko się łapkę zoperuje, a tu przez ta ciążę wszystko się przeciągnie o 6/7 tyg.

Nie dam rady, ja jestem jedna, mam jeszcze trzy psy w tym dwa chore.

Co robić????????????

Posted

Nie mam pojęcia....mój Arion na dorosłą się nie zgodzi, moją Sońkę ugryzł w łapę, że musiała mieć szytą,zresztą TZ...Nie wiem, trzebaby pomyśleć gdzie ją umieścić. Zagrodzony teren z porządną budą by się przydał. Może ona wpada w panikę, schron, ciąża, może się wystraszyła?
To niekoniecznie musi być standardowe zachowanie.

Posted

missieek napisał(a):
:-( :-( :-(
i co teraz? spowrotem do schronu?

A w życiu!!!!
Ale Esska musi być na dworze a u mnie nie ma takiej możliwości:shake:

Posted

To bardzo łagodna sunia, akceptuje psy, koty, suki, dzieci
Ona chyba nie mieszkała w mieszkaniu. Przez 24godz naprawdę sporo zniszczyła.
Cały czas drapie w drzwi i usiłuje wyjsc oknami. Ja cały czas mam otwarte okna aby jej za gorąco nie było ale to nie skutkuje:shake:

Posted

Tak Andzia, też o tym myślę, a że nigdy nie przebywała w domu za wszelka cene usiłuje się wydostać na zewnatrz.
Ale ja tez muszę się wydostawać:roll: Tylko jak?

Posted

Blondella napisał(a):
Mosii ja Cię podziwiam z całego serca. Jedyne co mogę zrobić to podesłać Ci jakąś kasę. Konto znam. Może ktoś z Twoich znajomych użyczyłby jej kawałek ogródka?

Blondella dzięki ale nie wiem czy jak jej zapłacę przestanie szaleć:roll: ;)

Posted

myslisz ze to dlatego ze nie byla nigdy w domu? hmmm a moze to zwykla panika poschroniskowa, cio? nasza tez szalala ale raz a dobrze...teraz spokoj....

Posted

YBOT napisał(a):
myslisz ze to dlatego ze nie byla nigdy w domu? hmmm a moze to zwykla panika poschroniskowa, cio? nasza tez szalala ale raz a dobrze...teraz spokoj....

Być może
Tylko co robić kiedy muszę wyjść?

Posted

andzia69 napisał(a):
mosii - a nie wykombinowałabyś jakiejś budy????? Wtedy mogłaby być moze wypuszczona na zewnątrz i zobaczyłabyś co się będzie działo?????

Tak u sąsiadów stoi pusty kojec po zmarłym psie, zaraz tam idę z Esseczką
zobaczymy co i jak.

Posted

Kurcze, spróbuj jeszcze wymościć jej tam porządnie w łazience, daj jej jakąś maskotkę i posiedź z nią tam trochę. Żeby poczuła się bezpiecznie, bo może ona faktycznie panikuje przed porodem.

Posted

Rzenia napisał(a):
Kurcze, spróbuj jeszcze wymościć jej tam porządnie w łazience, daj jej jakąś maskotkę i posiedź z nią tam trochę. Żeby poczuła się bezpiecznie, bo może ona faktycznie panikuje przed porodem.

To właśnie podejrzewam,
spróbuję tylko juz w drzwiach dziurę wydrapała, nie wiem jak ona to robi, tą jedną łapką
Dałam jej teraz łyżeczkę syropu ziołowego Stresnal na stany niepokoju i napięcia nerwowego
A Essunia cały czas popiskuje:-(

Posted

mosii ja Cie doskonale rozumiem....nasza Bordie byla 1,5 dnia u naszej przyjaciolki na przechowaniu...1-szy dzien - aniolek,.....2 dzien rano- wchodzimy i 1-sza mysl: bylo wlamanie.....mieszkanie bylo zdemolowane.....wpadlismy w panike....posprzatalismy i podwiazalismy cenny kwiat-drzewko....potem byla u nas i juz jej sie to nigdy nie zdarzylo (nadal jest)....moze to PRZEJSCIOWE!!!!!!?????? :crazyeye: :roll: :shake: