Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

25 albo 26 grudnia do bydgoskiego schroniska trafił wychudzony szczeniak dalmatyńczyka... Psiak ma około 7 lat (chociaż jest bardzo mały jak na swój wiek...). Prawdopodobnie został porzucony (jakoś nie mogę uwierzyć w to, że zaginął, tak długo się błąkał i nikt go nie szukał... :roll:)
Miał podejrzenie parwowirozy, na szczęście okazało się, że jest zdrowy. ;)
Prawie zdrowy... Psiak jest niewidomy na jedno oko, drugim także prawdopodobnie niewiele widzi... :-(
W schronisku to prawdopodobnie wyrok śmierci... :placz:

Zdjęcie pieska:

Kropek pilnie potrzebuje DT, a najlepiej DS...
Proszę, pomóżcie... :-(

Kontakt: tel. 662637150
e-mail: kamilka2776@wp.pl
gg: 7557669

Posted

Zdjęcia porobię mu jutro, jak pojadę do schroniska (na razie jestem chora...)
Ogłoszeń nie robiłam na razie, bo było parę nieścisłości co do jego wieku, stanu zdrowia...

No i właśnie - odnośnie wieku. Psiak ma... 7 lat. :crazyeye: Na karcie ma wpisane 7 mies., bo dzięki temu mógł trafić do ocieplanego pomieszczenia a nie do zwykłego boksu... (a więc pomysł ogólnie dobry, bo w zwykłym boksie pies miałby marne szanse ;) ale to wprowadza wszystkich w błąd... :roll:)
Tak więc przepraszam za tą pomyłkę :oops: już zmieniam pierwszy post

Posted

Zdjęcia psiaka (niestety nie najlpesze, bo cały czas leżał, a ja nie chciałam go zmuszać do wstawania...)

Jestem prawie pewna, że kropek dobrze widzi. Wczoraj jadł suchą karmę, na tą z puszki nie miał ochoty. Dziś nie chciał już nic jeść - podawałam mu pojedyncze chrupki karmy, to brał do mordki i wypluwał... Myślałam, że może mu nie smakuje, ale przyniosłam mu kilka innych karm i też nie jadł, tak samo z mokrą... :roll:
Psiak rzeczywiście jest niewielkich rozmiarów, raczej szczenięcych. a przecież ma już 9 lat (ostatnia potwierdzona i, mam nadzieję, prawdziwa informacja...)
Poza tym zauważyłam, że ma on poraniony nos, ale nie wygląda jakby był pogryziony. I jest cały brudny, ale to nic dziwnego, skoro się błąkał...
Większość dzisiejszego dnia spędził leżąc zwinięty w kłębek, trząsł się z zimna, więc okryłam go jakimś swetrem i kurtką (żadnego koca znaleźć nie mogłam). Zaglądałam do niego potem co jakiś czas, w ogóle się nie ruszył, ale chociaż przestał się trząść...
Dodam jeszcze tylko, że nie widziałam nigdy psa w tak strasznym stanie... :-(

Posted

Weterynarz go oglądał (ale - jak to w schronie - niec nie stwierdził, poza wychudzeniem)
Nie wiem czy psiak coś je, chyba tak, załatwia się.

Jutro postaram się go zabrać do kliniki, ale nic nie obiecuję...

Posted

Kropek ma się lepiej. Chętnie je suchą karmę (na razie kilka razy dziennie w małych dawkach), różne psie smakołyki. Spaceruje czasem po boksie. Nadal strasznie się trzęsie jak śpi... Przykrywam go ręcznikami itp, to mu to przechodzi, ale maluch ciekawy świata, musi co jakiś czas pospacerować i się odkryw ciągle :mad:
Nie jechałam z nim do kliniki, nie chciałam takiego faceta w taki mróz ciągać przez pół miasta... W każdym razie chyba coraz lepiej z nim, jest tylko jeden problem... maluch robi pod siebie :roll: (tzn. kupka ładnie na zewnątrz - widać, że nauczony czystości, ale siusia na legowisko... :roll:)
Jeżeli kropek nadal będzie w nie najlepszym stanie, to zabieram go do kliniki jak tylko się ociepli.