wiera13 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Luis - koło roczny znajdek z MIedzeszyna, wesoły, łagodny niewielki ok 35 cm wzrostu mieszaniec najbardziej kolorowy / brąz biało czarny , dropiaty na bązowo i czarno/ z możliwych GROZI MU SCHRON !!!!! Przybłakął się tuż pzred światami. Nie chcąc oddawać go do schronu i licząc ,że może znajdzie się właściciel zatrzymaliśmy go u siebie. Choć na te kilka dni .Ale nikt go nie szuka. A jego zycie z nami jest niefajne. Pieska nie akceptuje nasza 12 letnia kocica rezydentka , rzuca się na niego gryzie i drapie. Piesek za chwile straci całą radość życia. Zwiarzaki sa izolowane. Nas nie ma w domu po 12 godzin. Szukamy mu więc kochającego domku. Piesek był domowy , zachowuje pięnie czystość, kocha ludzi i dzieci. Mimo agresji naszej kociccy nie odwzajemnia się jej , kotów jest bardzo ciekawy podbiega do nich ale nie przejawia w stosunku do nich agresji. Wogóle żadnej agresji nie pzrejawia - można mu zabrać jedzenie, zabawki, kostki. Napradwdę słodziak. Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 zapisuję. Wyslij ma fotki na maila: marcia.slu@wp.pl Napisz cos więcej o psiaku, mniej wiecej wiek, zachowania... czy jest agresywny do kotów?? trzeba pieska zaczac ogłaszac. Czy do czasu znalezienie Domu tymczasowego bądź stałego może pozostać u Ciebie?? Szkoda by Go było oddawac do schrionu - tam czeka Go pewna smierć. Quote
wiera13 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Nie mam wyjscia musi zostać, za bardzo go polubiłam, nie chce go oddawać do schroniska tam nikt go nie zauważy, to taki mały słodki kundelek. Gdyby nie moje podłe kocisko i wielogodzinna praca raczej bym go nie oddała. Ale on jest za słodki, żeby mieszkać w izolacji w pzredpokju ,mieć wydzielane godziny wyjscia stamtąd do mieszkani / wtedy kot siedzi w łazience/ i nie widzieć człowieka pzrez 12 godzin. ja ide do paracy na 9 wracam o 20.00 .Kiedy ten pies ma mieć człowieka dla siebie? Dzięki za odezwanie się !! ja porozwieszalam ogloszenia,powysyłałam do znajomych ale nikt nie chce psa. pozdrawiam iwona Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Luisek jest pieknym psem. Dlatego uważam, że szybciutko znajdzie domek. Tylko konieczny jest bardzo łądny tekst do ogłoszeń oraz dużo więcej informacji. WIera czy masz mozliwość pójścia z Nim do weterynarza na kontrolę? Niech wet powie ile ma orientacyjnie lat, czy jest zdrowy. Konieczne jest szczepienie przeciwko wściekliźnie oraz odrobaczenie. Ludzie, kiedy czytaja w ogłoszeniach, że psiak jest zdrowy, szczepiony i odorbaczony chętniej przymierzaja się do adopcji. Czy jesteś w stanie ułożyć ładny, poruszający tekst do ogłoszeń? Trzeba ruszyć z masą ogłoszeń. Luisek musi miec szybciutko domek! :) Quote
wiera13 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Piesek był u weterynarza, jest zdrowy, już odrobaczony, jak mówi wet. ma około roku, nie urośnie już większy. Nie jest zaszczepiony ale w mogę to zrobić.a co do tekstu to niewiem może taki ?? Jeśli chcesz mieć radosnego młodego kochającego towarzysza to adoptuj znalezionego pzrez nas Luisa. Psiak jest przekochany - za swoim panem pójdzie w ogień. Wiem co mówią bo jest u nas już 2 tygodnie, kocha ludzi, dzieci ,inne psy, kotami jest bardzo zainteresowany ale nie pzrejawia cienia agresji. Z wyglądu podobny troszkę do jack russel teriera. Zdjęcia niestety nie oddają jego urody , a co dopiero cudnego charakteru. Będzie czułym i niekłopottliwym towarzyszem - pięknie chodzi na smyczy, w domu jest czyściutki, niewybredny jeśli chodzi o jedzenie. tak naprawdę zależy mu tylko na jednym - na KIMS BLISKIM.Luis ma około roku, jest najbardziej wielobarwnym pieskiem jakiego widziałam - nie dość ,że biało -czarno- brązowy to jeszcze białe futerko ma dropiate w dwóch kolorach czarnym i beżowym. Jest niewielkiego wzrostu ok 35 cm z wesoło zadartym ogonkiem. Jest prawdziwym słodziakiem szybkim jak strzała. Może Luis czeka właśnie na Ciebie? Albo Ty czekałeś właśnie na niego ? Quote
obraczus87 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 WIERA koniecznie potrzebuję śliczne zdjęcia psiaka! NA CITO! Acha i koniecznie zaszczep Go jesli możesz. A co sadzisz o kastracji pieska?? Czy jesteście w stanie pomóc finansowo w kastracji?? Osobiście wolałabym, aby piesek póki ma mozliwość przebywania po zabiegu w domku, został wykastrowany. Quote
wiera13 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Fotki gamonia postaram się dziś jeszcze Ci pzresłać. Kastrację uwązam za bardzo dobry pomysł. I jestem gotowa to sfinasować. Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [B]TEKST DO OGŁOSZEŃ:[/B] [B]Luisek - czy znajdzie swojego człowieka na zawsze?[/B] Jeśli chcesz mieć radosnego młodego kochającego towarzysza to adoptuj znalezionego przez nas Luisa. Psiak jest przekochany - za swoim panem pójdzie w ogień. Wiem co mówią bo jest u nas już 2 tygodnie, kocha ludzi, dzieci ,inne psy, kotami jest bardzo zainteresowany ale nie pzrejawia cienia agresji. Z wyglądu podobny troszkę do jack russel teriera. Zdjęcia niestety nie oddają jego urody , a co dopiero cudnego charakteru. Będzie czułym i niekłopotliwym towarzyszem - pięknie chodzi na smyczy, w domu jest czyściutki, niewybredny jeśli chodzi o jedzenie. Tak naprawdę zależy mu tylko na jednym - na KIMS BLISKIM. Luis ma około roku, jest najbardziej wielobarwnym pieskiem jakiego widziałam - nie dość ,że biało -czarno- brązowy to jeszcze białe futerko ma dropiate w dwóch kolorach czarnym i beżowym. Jest niewielkiego wzrostu ok 35 cm z wesoło zadartym ogonkiem. Jest prawdziwym słodziakiem szybkim jak strzała. Może Luis czeka właśnie na Ciebie? Albo Ty czekałeś właśnie na niego ? W sprawie adopcji bardzo proszę o kontakt pod nr tel...... bądź na adres mailowy:.... Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 a co oznacza słowo DROPIATE w ogloszeniu napisanym przez Ciebie?? [IMG]http://images36.fotosik.pl/129/57ef1d9b4c195bedmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/242/ae82340f3c640c2emed.jpg[/IMG] Quote
wiera13 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 dropiaty czyli nakrapiany, łapki na beżowo a tułów na czarno! Piękniś! Quote
obraczus87 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ok, nie zajarzyłam w pierwszym momencie :) Wiera trzeba bardzo duzo ogłoszen zrobić Malemu. Quote
Malwi Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 jestem , zapisuję sobie ... jak tylko znajdę chwilę to wymodzę banerek. napiszcie mi tylko co a na nim być Quote
Awit Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Pieseczek jest CUDNY:-) Wiera wspaniale, że możesz go jeszcze przetrzymać. Dziewczyno, dla niego nawet 10 godzin bez Was w domu, siedzenie w łazience, wymiana pomieszczeń i zwierząt:-), jest duuużo lepsze niż schronisko. Tam siedziałby w ciasnej klateczce gdzie ledwo by się obracał, albo w kojcu z kilkoma psami, na mrozie z odrobiną słomy do spania:-( A Ty dajesz mu cieplutki domek, ciepłą wodę i jedzonko, rozmowę, pieszczotę, spacerek. Quote
Awit Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Pieseczek jest CUDNY:-) Wiera wspaniale, że możesz go jeszcze przetrzymać. Dziewczyno, dla niego nawet 10 godzin bez Was w domu, siedzenie w łazience, wymiana pomieszczeń i zwierząt:-), jest duuużo lepsze niż schronisko. Tam siedziałby w ciasnej klateczce gdzie ledwo by się obracał, albo w kojcu z kilkoma psami, na mrozie z odrobiną słomy do spania:-( A Ty dajesz mu cieplutki domek, ciepłą wodę i jedzonko, rozmowę, pieszczotę, spacerek. Quote
Malwi Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 boże, dziewczyny , przepraszam , miałam dzisiaj zrobić banerek , ale dopiero usiadłam do kompa... a padam z nóg więc już dzisiaj raczej nie dam rady , ale jutro rano postaram się znaleźć chwilę i wymodzić piękniasty banerek. Quote
Malwi Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 przepraszam ze dopiero teraz , dwa banerki ode mnie (podlinkowane) Quote
anita_happy Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 MELDUJE SIE U PIĘKNICHA!!!!!!!!!!!!! piękny rasowy kundel!!!! co za umaszczenie.... echh.... piękne foteczk mam na telefonie i przesyłam dalej... hope..hope...hope Quote
Recommended Posts